خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سازمان‌های مردم‌نهاد پل ارتباطی دولت و ملت/ حقوق شهروندی را رعایت کنیم

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 20 بهمن 1398 - 01:09
یک کارشناس جامعه‌شناسی با اشاره به این‌که ما در قانون اساسی خود مباحث و قوانینی در رابطه با حقوق شهروندی داریم، گفت: سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه می‌توانند با آگاهی‌بخشی به مردم و رساندن خواسته‌های آن‌ها به دولت نقش پل ارتباطی بین این دو را بازی کنند.
حقوق،شهروندي،دولت،ملت،رعايت،اشاره،طهماسبي،نهاد

ایسنا/لرستان یک کارشناس جامعه‌شناسی با اشاره به این‌که ما در قانون اساسی خود مباحث و قوانینی در رابطه با حقوق شهروندی داریم، گفت: سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه می‌توانند با آگاهی‌بخشی به مردم و رساندن خواسته‌های آن‌ها به دولت نقش پل ارتباطی بین این دو را بازی کنند.
فرهاد طهماسبی در گفت‌وگو با ایسنا حقوق شهروندی را یک بحث مهم در فرآیند ارتباط دولت و ملت دانست و اظهار کرد: در کشورهای مختلف دولت‌هایی وجود دارند که آن‌ها را ملت‌ها انتخاب کرده‌اند که هر دو ملزم به رعایت حقوقی نسبت به یکدیگر هستند که اصطلاحاً حقوق شهروندی نامیده می‌شود.
وی با اشاره به این‌که رعایت حقوق شهروندی یک اصل مهم است که وظایفی را روی دوش دولت و ملت می‌گذارد، ادامه داد: در قانون اساسی اصطلاحاً اسم حقوق شهروندی نیامده است و از وظایفی که برعهده دولت و ملت است تحت‌عنوان حقوق ملت یاد کرده است که در آن مشخص شده‌است که این دو نسبت به یکدیگر چه وظایفی دارند.
طهماسبی با اشاره به این‌که حقوق شهروندی دارای ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است، عنوان کرد: در بحث مهم آموزش این حقوق هم دولت و هم ملت نقش دارند و بایستی این آموزش‌ها را داشته باشیم تا مردم با حقوق خود و دیگران آشنا شده و در رعایت آن تلاش کنند.
این جامعه‌شناس آموزش حقوق شهروندی را وظیفه دولت دانست و بیان کرد: اگر دولت در این زمینه بسترسازی و زمینه‌سازی کرده و کار را به دست سازمان‌های مردم نهاد بسپارد اثرگذاری بیشتری دارد.
طهماسبی با بیان این‌که در جامعه مصادیق زیادی در رابطه با حقوق شهروندی وجود دارد، تصریح کرد: داشتن مسکن و شغل مباحثی هستند که در قانون اساسی به‌عنوان حقوق شهروندی به آن‌ها اشاره شده و آمده است که همه آحاد مردم به مکانی برای سکونت و شغلی برای امرار معاش نیاز دارند.
این جامعه‌شناس با اشاره به این‌که مصادیق گوناگونی را می‌توان برای این مبحث پیدا کرد، ادامه داد: حق همسایگی، رعایت اصول و هنجارها در جامعه، عفاف و حجاب که بحثی اجتماعی و فرهنگی و مطابق با اصول فرهنگی و اجتماعی است نیز از مصادیق حقوق شهروندی هستند.
وی با بیان این‌که سازمان‌های مردم نهاد می‌توانند با برنامه‌ها و ‌آموزش‌هایی که دارند مردم را از حقوق خود آگاه کنند، افزود: این سازمان‌ها می‌توانند در کنار آگاهی‌بخشی برای بدست آوردن حقوق شهروندی به مردم کمک کنند و در عین حال با ارتباطی که با دولت دارند خواسته‌های مردم را به گوش آن‌ها رسانده و با پیگیری‌هایی که انجام می‌دهند آن‌ها را به تحقق برسانند.
طهماسبی تأکید کرد: سازمان‌های مردم نهاد پل ارتباطی بین دولت و ملت هستند که باعث می‌شوند حقوق شهروندی بیشتر مورد توجه قرار گرفته و در نتیجه رعایت شود.
انتهای پیام