چهارمحال و بختیاری دائما با نرخ کاهنده در تعداد کارکنان دستگاههای اجرایی مواجه است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری گفت: چهارمحال و بختیاری دائما با یک نرخ کاهنده در تعداد کارکنان دستگاههای اجرایی استان مواجه است و این کاهش نرخ در این استان بیشتر از متوسط کشور است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری گفت: چهارمحال و بختیاری دائما با یک نرخ کاهنده در تعداد کارکنان دستگاههای اجرایی استان مواجه است و این کاهش نرخ در این استان بیشتر از متوسط کشور است
علی شهریارپور ۱۹ بهمنماه در شورای اداری چهارمحال و بختیاری که با حضور معاون رئیس جمهور و و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور برگزار شد، اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری حدود یک درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده و ۱.۲ از جمعیت کشور را در خود جای داده است.
وی به راهبردهای کلی استان اشاره کرد و افزود: جهتگیری کلی استان این است که بدون تحولات نیروی انسانی و مدیریتی، سایر تحولات در بخشهای دیگر اتفاق نخواهد افتاد.
شهریارپور ادامه داد: اگر ما اعتقاد داریم که باید نظام بودجهریزی و شاخصهای اقتصادی تحول پیدا کند، این تحول تنها از طریق تحول اداری و مدیریتی استان امکانپذیر خواهد بود و جهتگیریهای استان بر اساس همین موضوع تنظیم شده است.
وی به تعداد نیروی انسانی در بخش اداری استان اشاره کرد و گفت: تعداد کارکنان استان در سال ۹۲، ۳۷ هزار و ۳۵۰ نفر بوده، در سال ۹۵، ۳۵ هزار و ۲۸۲ نفر کاهش پیدا کرد و در سال ۹۷ به ۳۳ هزار و ۴۲۶ نفر رسیده و این در حالی است که تعداد کارکنان کشور در سال ۹۲، ۲ میلیون و ۲۸۴ هزار نفر بوده، در سال ۹۵، ۲ میلیون ۳۴۱ نفر و در سال ۹۷ به نفر ۲ میلیون و ۲۷۶ هزار نفر رسیده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان سهم چهارمحال و بختیاری در نیروی کار کشور را در سال ۹۲، ۱.۶ درصد، در سال ۹۵، ۱.۵۱ درصد و در سال ۹۷، ۱.۴۶ درصد بوده است یعنی چهارمحال و بختیاری دائما با یک نرخ کاهنده در تعداد کارکنان دستگاههای اجرایی استان مواجه است و این کاهش نرخ در این استان بیشتر از متوسط کشور است که ساختار سازمانی و مهاجرت و انتقال نیروی انسانی به سایر استانها از دلایل عمده آن است.
وی به رویکردها در خصوص استخدام نیروی انسانی در دستگاههای اجرایی اشاره و تصریح کرد: طی دو سال گذشته ۳ آزمون استخدامی فراگیر برگزار شد که در آزمون اول ۲۰۲ نفر، در آزمون دوم ۸۵ نفر و در آزمون سوم ۳۶۰ نفر قرار است به نیروی انسانی دستگاههای اجرایی استان افزوده شود و در مجموع ۶۴۷ نفر از کاهش نیروی انسانی استان جبرا میشود.
شهریارپور به تحولات خوبی که در مباحث اداری رخ داده اشاره کرد و گفت: یکی از نمودهای آن میز خدمت است که در دستگاههای اداری استان مستقر شده است که ۷۳۷ خدمت به صورت الکترونیکی و ۳۲۰ خدمت به صورت حضوری و ۴۷۰ خدمت به صورت ترکیبی و ۱۵۲۸ معادل ۶۵ درصد خدمات در میز خدمات در حال ارائه شدن است.
وی ادامه داد: در سال جاری ۹۱ دوره آموزشی کاربردی برای مدیران و کارکنان برگزار شده که ۴ هزار و ۳۰۱ نفر در این دورهها شرکت کردهاند.
شهریارپور هدایت پژوهشها به سمت پژوهشهای کاربردی و اثرگذار را از دیگر اقدامات برشمرد و تصریح کرد: خوشبختانه اعتبارات پژوهشی اختصاص یافته، متناسب با نیاز استان در حال توزیع است.
وی ادامه داد: گزارشی تحت عنوان کارآمدی نظام سیاسی لازمه افزایش رضایتمندی از نظام اداری در حال تالیف است که ۵۲ دستگاه استان برای اجرای این گزارش انتخاب شدهاند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان محور قرار گرفتن مدیریت منابع انسانی و اصلاح نظام اداری در قسمت ساختارنظام بودجهریزی کشور را از پیشنهادات در زمینه نظام اداری عنوان کرد و گفت: اکنون بودجهریزی مبتی بر عملکرد به عنوان یکی از راهبردهای اصلی دولت در حال دنبال شدن است و اعتقاد داریم اگر این تحول در نظام اداری انجام نگیرد و اصلاح نظام اداری نداشته باشیم حتما بودجهریزی مبتی بر عملکرد با موفقیت مواجه نخواهد شد.
تمرکززادایی از اداره امور و تقویت اختیارت نقش مدیریتهای استانی، طراحی و اجرای الگوی جامع اصلاح و مدیریت منابع انسانی از طریق نظام انگیزشی و جبرای خدمات، نظارت و کنترل را از دیگر پیشنهادات در زمینه نظام اداری برشمرد.
انتهای پیام