ماجرای کارخانهای که به کما رفت + فیلم
کارخانهای در روستای کلیمان رضوانشهر استان گیلان بهخاطر کمبود سرمایه لازم بهشکل نیمهتعطیل درآمده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، کارخانه نیکان خمیر رضوان در روستای کلیمان از توابع رضوانشهر استان گیلان که در ساخت و تولید خمیرکاغذ و محصولات کاغذی فعالیت دارد اکنون بهخاطر کمبود سرمایه لازم بهشکل نیمهتعطیل درآمده است.
تاکیدات اقتصادی مقام معظم رهبری بر «حمایت از تولید» در سالهای اخیر و بهویژه رونق تولید در سال 98 با توجه به تشدید تحریمهای آمریکا و هدف قرار دادن اقتصاد و معیشت مردم اهمیت بیشتری پیدا کرده است تا جاییکه میتوان با استناد به بیانات ایشان در اعلام گام دوم انقلاب و سخنرانی نوروزی معظم له و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، پایداری و توسعه اقتصاد کشور را در دو کلمه خلاصه کرد؛ «رونق تولید».
رهبر معظم انقلاب درباره شعار امسال و حل مشکلات کشور فرمودند: «اگر تولید شد آن وقت در بخشهای مختلفی تحول ایجاد خواهد شد؛ اگر رونق تولید وجود داشته باشد، هم تأثیر میگذارد در اشتغال، هم تأثیر میگذارد در کم کردن تورم، هم حتی تأثیر میگذارد در وضع توازن بودجه، هم تأثیر میگذارد در بالا رفتن ارزش پول ملی، ببینید این باید انجام بگیرد و در برنامه قرار بگیرد؛ هم در برنامه دولت هم در برنامه مجلس، هم در برنامه آحاد مردمی که توانایی ورود در وادی تولید را دارند».
با شناخت گرهها و استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای داخلی، بهجای استفاده از منابع بیشتر و با بهرهگیری از همان منابع موجود میتوان با رونق بیشتر تولید به افزایش تولید ملی و توان رقابتپذیری و ایجاد اشتغال دست یافت که در نهایت افزایش قدرت مقاومت اقتصادی کشور سبب رشد پایدار اقتصادی و بهبود معیشت مردم میشود.
پس از عبور از یک جاده نیم کیلومتری ناهموار و فاقد آسفالت به این کارخانه بازیافت کاغذ رسیدیم و مدیر کارخانه نیکان خمیر رضوان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: این کارخانه در سال 1381 پروانه و مجوز خود را اخذ کرد و از سال 1385 با محصولات خمیر کاغذ و کاغذهای بازیافتی شروع به کار کردیم.
فرج پورحمید افزود: از سال 1385 با 25 نفر کارکنان بهطور مستقیم و 40 نفر بهطور غیرمستقیم فعالیت داشتیم تا اینکه در طی 5 سال گذشته بهخاطر مسائل مالی، عدم حمایت مسئولان، مشکلات جاده و راههای دسترسی محلی اطراف کارخانه اکنون تنها در یک شیفت با تعداد 4 نفر کار میکنیم.
مدیر کارخانه نیمهتعطیل نیکان خمیر رضوان با تاکید بر اینکه این کارخانه از نظر محیط زیست در رتبه A قرار دارد و کمککار محیط زیست است گفت: کاغذی که در اینجا از ضایعات کاغذی و مقواها تولید میکنیم در صنایع کشاورزی، دامپروری بهویژه در مرغداریها مورد استفاده است و بازار خوبی دارد.
این فعال اقتصادی خواستار حمایت مسئولان استان در جهت احیای مجدد این کارخانه نیمهتعطیل شد و عنواد کرد: با تامین نقدینگی با توان یک تولیدکننده با سود کم میتوانیم اشتغال برای 25 نفر ایجاد کنیم و سرباز کوچکی در جبهه تولید باشیم.
کارکنان این کارخانه به اغما رفته هنوز ناامید نشدند و بازهم با اینکه چندین ماه حقوق نگرفته بودند چراغ این کارخانه را روشن نگهداشتهاند تا مسئولان هم دستی بر این کارخانه با این تجهیزات و امکانات موجود بکشند و نفسی دوباره به آن بخشند.
احیای کارخانههای موجود مطمئناً از ایجاد و ساخت کارخانههای جدید بهصرفهتر است و جوانان بیکار زیادی در منطقه را به ماندن در روستا امیدوار میکند که در این راستا گروههای جهادی هر منطقه هم میتوانند در احیای این سلولهای اقتصادی زندگیبخش قدم بردارند.
فعالسازی مجدد واحد تولیدی و صنعتی نیمهتعطیل و راکد و همچنین ارتقاء ظرفیت تولید واحدهای صنعتی، از سیاستهای دولت در سال رونق تولید است که میتوان بیش از پیش به آن امیدوار بود.
اگرچه این واحدها کوچک هستند اما سهم قابل توجهی در اشتغال و اقتصاد کشور ایفا میکنند و نیازمند توسعه و تقویت هستند و برخی از این واحدها در زمینه زیرساخت و برخی دیگر مشکلات بیمهای، بانکی و مالیاتی دارند که نیازمند همکاری و تعامل همه دستگاهها و نهادها است.
انتهای پیام/616/ش