یکی از مفاخر بیجار تجلیل شد/آیت الله رحمانی عالمی برای تمامی فصول
سنندج – آیت الله حسینعلی رحمانی یکی از مفاخر و چهره های مطرح در تاریخ معاصر شهرستان بیجار است که در عمر با برکت خود خدمات شایانی را ارزانی مردم این منطقه داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه چهارشنبه و همزمان با ایام دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و به همت حوزه هنری، مراسم شب خاطره آیت الله حسینعلی رحمانی در سینما آزادی بیجار برگزار شد.
در جریان برگزاری این برنامه امین مرادی رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان، حجت الاسلام مرادی امام جمعه سنندج، شماری از مدیران ادارات و سازمانهای دولتی شهرستان و خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران حضور داشتند.
مراسم با پخش کلیپی از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر سال ۸۸ به استان کردستان آغاز شد و سپس امین مرادی رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان برای عرض خیرمقدم و شروع رسمی مراسم در جایگاه قرار گرفت.
وی در ابتدای سخنان خود ضمن اشاره به اینکه برگزاری شبهای خاطره یکی از برنامههای اولویت دار حوزه هنری انقلاب اسلامی است، افزود: معرفی هر چه بهتر شهدا با برگزاری مراسمهای شب خاطره یکی از اولویتهای اصلی ماست.
امنیت و آرامش کشور مرهون رشادت های شهداست
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی بیان کرد: امنیت، آرامش و آسایش کنونی جامعه مرهون رشادتهای شهدا و ایثارگران است و به همین دلیل باید ما به بهترین شکل ممکن تنها بخشی از رشادتهای این عزیزان را به نسل جوان معرفی کنیم.
حاج عابد ملاقدیمی از چهرههای برجسته شهرستان بیجار که سالها افتخار شاگری در محصر آیت الله حسینعلی رحمانی را داشت، در سخنانی با اشاره به جایگاه این عالم برجسته، افزود: ابتدا از بانیان برگزاری این مراسم بی نهایت ممنونم که مراسمی این چنین را برای آیت الله رحمانی برگزار کردند.
وی ادامه داد: آیت الله رحمانی سالهاست که از بین ما رفته ولی هنوز برکات و دستاوردهای تلاش های آن عزیز در حیات با برکتش در شهرستان بیجار و حتی دیگر مناطق کشور ساری و جاری است.
ملاقدیمی گفت: آیت الله رحمانی نه در مقام نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری، بلکه به عنوان یک عالم مردمی همواره در خدمت جامعه بود.
وی افزود: آیت الله رحمانی با تربیت شاگردان زیادی و با پیوند بین حوزه و مردم، باعث شد تا نگاهی تازه در مسیر انقلاب اسلامی به ویژه در شهرستان بیجار ایجاد شود و امروز هم ما از برکات اقدامات و تلاشهای این عالم عزیز بهره مند هستیم.
وی اظهار داشت: آیت الله رحمانی در زندگی شخصی خود نیز دارای جایگاهی ویژه بود و به همین دلیل بود که از دامن این پدر بزرگوار، شهید محمد باقر رحمانی پرورش مییابد که به عنوان اولین فرمانده سپاه شهرستان بیجار، به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
ملاقدیمی بیان کرد: آیت الله رحمانی تا جایی مورد اعتماد مردم قرار داشت که همواره به عنوان چهرههای مردمی در تمامی فعالیتهای خیرخواهانه از جمله مسائل مرتبط با وقف ردپای این عالم برجسته وجود داشت.
پخش کلیپی ۱۵ دقیقهای از زندگی نامه و همچنین فعالیتهای آیت الله حسنعلی رحمانی به ویژه فعالیتهای آن عالم ربانی در مجلس خبرگان رهبری به ویژه در حین تصویب قانون اساسی برای حاضران پخش شد.
در ادامه محمد محمدرضایی نماینده ادوار مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی و از نزدیک آیت الله رحمانی در جایگاه سخنرانی قرار گرفت و به بیان خاطراتی از فعالیتهای مختلف آیت الله رحمانی پرداخت.
مردمی بودن مهمترین ویژگی آیت الله رحمانی بود
وی مهمترین ویژگی آیت الله رحمانی را مردمی بودن وی عنوان کرد و افزود: آیت الله رحمانی همواره با مردم ارتباط نزدیکی داشتند و به همین دلیل ساده زندگی کردن جزو اولویتهای اصلی وی بود.
محمدرضایی گفت: آیت الله رحمانی در عین اینکه ارتباط خوبی با مردم داشتند، ولی در راستای پیگیری از مطالبات آنها نیز از تمامی ظرفیتهای در اختیار خود بهره میبردند.
وی با اشاره به اینکه نهضت انقلاب اسلامی در شهرستان بیجار با محوریت و هدایت آیت الله رحمانی آغاز شد، افزود: آیت الله رحمانی شخصیت محوری شکل دهی حرکتهای آزادی خواهی مردم در شهرستان بیجار بودند و بدون شک حضور این روحانی و عالم بود که باعث شد انقلاب اسلامی در این شهرستان به بهترین شکل ممکن به پیروزی برسد.
محمدرضایی بیان کرد: شمار زیادی از پروژهها و اقدامات زیرساختی در شهرستان بیجار مرهون تلاشهای آیت الله رحمانی در دو دوره نمایندگی مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی است.
در بخش پایانی این مراسم همچنین از خانواده آیت الله رحمانی، خاطره گویان حاضر در این مراسم تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
این روحانی جلیل القدر در طول دوران ۷۰ ساله زندگی پر ثمر خود با حضور در حوزه علمیه و به عنوان یک مجتهد در شکل گیری مبارزات مردم شهرستان بیجار بر علیه رژیم طاغوت ایفای نقش نمود و در این مسیر بارها از طرف عوامل ساواک مورد اذیت و آزار قرار گرفت.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ سرپرستی کمیتههای انقلاب را در بیجار به عهده گرفت و سپس در انتخابات خبرگان قانون اساسی شرکت کرده و به عنوان نماینده مردم کردستان انتخاب شد.
فرزند این روحانی، شهید محمد باقر رحمانی نیز همسو با فعالیتهای پدر به عنوان اولین فرمانده سپاه در شهرستان بیجار مشغول به فعالیت شد که در سال ۱۳۵۸ در درگیری با ضد انقلاب به شهادت رسید.
آیت الله رحمانی در اولین و دومین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم بیجار از استان کردستان انتخاب شد و در زمینه شعر نیز فعالیت داشت و مجموعهای از آثار این روحانی توسط حوزه هنری گرد آوری که انشاء الله پس از تدوین نهایی منتشر میشود.
آیت الله حسینعلی رحمانی ۱۳۰۵ در بیجار متولد شد و در سال ۱۳۷۵ در سن ۷۰ سالگی به دیار باقی شتافت.