سازمان حفظ نباتات به باغداران درباره گسترش آفات قرنطینهای هشدار داد
قائمیان از باغداران کشور خواست به منظور جلوگیری از گسترش آفات و بیماریهای قرنطینهای، نهالها و اندامهای تکثیری مورد نیاز خود را از مراکز معتبر مجوزدار تهیه کنند.

معاون سازمان حفظ نباتات مطرح کرد؛
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از سازمان حفظ نباتات، مهدی قائمیان معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی این سازمان، در خصوص کنترل آفت قرنطینهای سرخرطومی حنایی خرما بیان کرد: آفت سرخرطومی حنایی خرما نوعی آفت خطرناک قرنطینهای است که چنانچه مورد بیتوجهی و کم اطلاعی باغدار و عدم همکاری آنان با کارشناسان قرنطینه کشور مواجه شود، و ردیابی و شناسایی و مبارزه بهموقع با آن صورت نگیرد میتواند خسارتهای جبران ناپذیری در پی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: عرضه کود اوره کاهش یافت/ افزایش ۳۰ درصدی قیمت کود اوره نسبت به سال قبل
او افزود: مهمترین میزبان این آفت، درختان نخل خرما، نارگیل و نخلهای زینتی است.
این آفت نخستین بار در شهرستان سراوان سیستان و بلوچستان مشاهده شد، اما در سالهای اخیر به علت عدم اطلاع باغداران و رعایت نکردن قوانین قرنطینه گیاهی و انتقال پاجوش قاچاق از مناطق آلوده، از جمله کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس در برخی مناطق دیگر کشور هم مشاهده شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: خسارت اصلی این آفت در مراحل لاروی است.
لاروها با نفوذ به تنه نخل، از دستهجات آوندی، جوانه مرکزی، غلافهای تازه و لیفی نشده تغذیه و کانالهایی در جهات مختلف (بالا و پایین) در تنه درخت ایجاد و در صورت عدم ردیابی و تیمار بهموقع، در مراحل بعدی جوانه مرکزی درخت خشک و کج میشود که در نهایت منجر به مرگ درخت خرما میگردد، از آنجایی که مهمترین علت گسترش آفت سرخرطومی حنایی خرما، انتقال اندامهای آلوده بهخصوص پاجوش از مناطق و کانونهای آلودگی به مناطق سالم است، لازم است باغداران از خرید و جابجایی پاجوش و سایر اندامهای تکثیری از این مناطق خودداری کنند.
قائمیان اضافه کرد: در این خصوص سازمان حفظ نباتات با اجرای برنامههای سریع و به موقع و همچنین تلاش جدی همکاران قرنطینه جهادکشاورزی استانها و هماهنگی با دستگاههای مرتبط ملی و استانی، به نحو مؤثری در حال مبارزه و کنترل این آفت است.
او افزود: یکی از مسائل اصلی و مهم جهت جلوگیری از انتشار آفت رعایت مسائل قرنطینهای و اخذ گواهیهای بهداشت جابهجایی اندامهای تکثیری از مبدا و هماهنگی با استان مقصد به منظور جلوگیری از هرگونه شیوع آفت و بیماری است و در صورت عدم رعایت مسائل قرنطینهای کشور کنترل این آفت از دست خارج شده و خسارات جبران ناپذیری متوجه باغداران خواهد شد.
در حال حاضر ۳۹۸ نهالستان دارای مجوز و ۲۳ واحد کشت بافت در کشور فعالیت میکنند که با توجه به فصل جابهجایی اندامهای گیاهی، توصیه سازمان حفظ نباتات این است که باغداران برای دستیابی به نهال سالم، اصیل و استاندارد، به خرید از نهالستانهای مورد تأیید اقدام کنند.
به گفته این مقام مسئول، جهت اطلاع از فهرست واحدهای کشت بافت و نهالستانهای دارای مجوز و معتبر، متقاضیان میتوانند از طریق سایت سازمان حفظ نباتات به آدرس www.ppo.ir در زیر بخش مدیریت تدوین ضوابط، استانداردها و برنامههای کنترل معاونت قرنطینه به این اطلاعات دسترسی کامل داشته باشند.
انتهای پیام/