ساری میزبان پویش سهشنبههای بدون خودرو
به مناسبت فرا رسیدن ایامالله دهه فجر و در راستای پویش سهشنبههای بدون خودرو به همت استانداری مازندران، شهرداری مرکز استان، شورای اسلامی شهر ساری و سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل شهرداری ساری همایش دوچرخهسواری با حضور مسئولین استانی از مقابل عمارت شهرداری (میدان شهید قاسمی) تا استانداری مازندران برگزار شد.

ایسنا/مازندران به مناسبت فرا رسیدن ایامالله دهه فجر و در راستای پویش سهشنبههای بدون خودرو به همت استانداری مازندران، شهرداری مرکز استان، شورای اسلامی شهر ساری و سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل شهرداری ساری همایش دوچرخهسواری با حضور مسئولین استانی از مقابل عمارت شهرداری (میدان شهید قاسمی) تا استانداری مازندران برگزار شد.
مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران در این همایش داشتن هوای پاک را حق تمامی شهروندان دانست و اظهار کرد: سه شنبههای بدون خودرو در کل کشور نهادینه شده است و لازم است در مازندران نیز به بهترین وجه بدان توجه شده تا الگوی سایر استانها شود.
وی بر استفاده از دوچرخه برای مدیران در روزهای سه شنبه تاکید کرد و گفت: موضوعات مرتبط با هوای سالم و پاک باید در اولویت همه مدیران قرار گیرد هرچند که برای رسیدن به موفقیت همواره نیازمند مشارکت و همکاری مردم عزیز هستیم.
مهاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران تصریح کرد: شهرداران در بسط و گسترش فرهنگ استفاده از دوچرخه نقش اصلی دارند و با اجرای برنامههای متنوع میتوانند به این مهم دست یابند.
رازجویان آغاز این طرح در مازندران را با اهمیت خواند و افزود: بسیاری از شهرداریها در استان این طرح را شروع کردهاند که باید بهصورت یکپارچه و مداوم در سطح مازندران اجرا شود.
لزوم ترویج فرهنگ سه شنبههای بدون خودرو در مازندران
احمد توکلی مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حملونقل و ترافیک استانداری مازندران نیز در حاشیه این همایش گفت: ستاد حمل ونقل پاک در وزارت کشور شکل گرفته است و وزیر کشور، رئیس سازمان شهرسازی و مدیرکل دفتر ترافیک شهری برخی از اعضای آن هستند و بهشدت اولویت خود را بر ترویج دوچرخهسواری و پیادهروی گذاشتهاند و به تمام شهرداریهای کشور بخشنامه کردهاند که باید یکی از مهمترین اولویتهای خود را ایجاد مسیرهای ایمن برای دوچرخهسواری و حمایت از سرمایهگذاری در این حوزه بگذارند.
وی فرهنگسازی را امری مهم در راستای اجرای پویش سهشنبههای بدون خودرو دانست و افزود: نقش مهم و مؤثر رسانه ملی در توسعه فرهنگ کاهش خودروهای تکسرنشین و استفاده از حملونقل عمومی نقشی بیبدیل و انکارناپذیر است.
ایجاد نشاط اجتماعی لازمه فرهنگ سازی پویش سهشنبههای بدون خودرو
احمد گوران رئیس سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل ونقل شهرداری ساری نیز در ادامه بیان کرد: پویش سهشنبههای بدون خودرو، کمپینی است با هدف استفاده کمتر از خودروهای تکسرنشین تا از این طریق شهروندان، دستکم در روزهای سهشنبه بهجای استفاده از خودروی شخصی، گزینههای مفیدتری را برای انجام کارهای روزمره جایگزین کنند.
وی خاطرنشان کرد: ستاد اجرایی این پویش با هدف توسعه فرهنگ زندگی شهر دوستدار سلامت و محیط زیست، در دفتر محیطزیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران تأسیس شد تا با نظارت و هماهنگی 31 دفتر محیطزیست و توسعه پایدار ادارات کل ورزش و جوانان استانهای کشور (بهعنوان دبیران استانی این ستاد) این هدف را در سراسر کشور دنبال کند.
رئیس سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل ونقل شهرداری ساری افزود: ایجاد نشاط و سلامت جسمی و روحی در شهروندان در راستای توسعه شهرهای سالم، توسعه فرهنگ پیادهروی و دوچرخهسواری بهعنوان یک شیوه کارآمد جابهجایی در مسافتهای کوتاه، کمک به کاهش آلودگی هوا و صدا، ازدحام تردد و آسیبهای ناشی از آنها شامل بیماری، حوادث، ناهنجاریهای اجتماعی، مرگومیر و غیره، کاهش خودروهای تکسرنشین و افزایش ظرفیت تردد خودروهای عمومی و سطح خدمت آن را از ویژگیهای پویش سهشنبههای بدون خودرو اعلام کرد.
گوران ارتقای نقش حمل ونقل عمومی و تغذیه آن از طرف افراد پیاده و دوچرخهسواران، صرفهجویی اقتصادی خانواده و جامعه در مصرف سوخت و هزینههای تجملاتی، اشتغالزایی از محل توسعه خدمات حملونقل عمومی، خدمات شهری مرتبط با دوچرخهسواری و پیادهروی، دوستی مستقیم با محیطزیست و سلامت از طریق کاهش وسایل نقلیه موتوری بهعنوان اصلیترین مولد آلایندهها و منتشرکننده گازهای سمی همچون دیاکسید کربن را از دیگر مزایای این طرح برشمرد.
وی تصریح کرد: همچنین ترویج دوچرخهسواری به مقابله با کمتحرکی منجر میشود، در شرایطی که کمتحرکی علت بروز بسیاری از بیماریها است بنابراین با ترویج این ورزش بهعنوان نماد سادهزیستی و اقتصاد مقاومتی میتوانیم با یک تیر چند نشان بزنیم.
رئیس سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل ونقل شهرداری ساری اظهار کرد: طبق آمارها، به ازای هرروز استفاده نکردن از خودروی شخصی، میتوانیم اکسیژن موردنیاز ۳۶۵ انسان یا آب شرب مورد نیاز دو خانواده ۵ نفره را ذخیره کنیم و یا از بار جزیره گرمایی بکاهیم یعنی با این کار میزان حرارت تولیدشده در سطح شهرها کاهش مییابد و تمام اینها میتواند به بهبود وضعیت هوا و کیفیت زندگی انسانها در شهرها کمک کند.
انتهای پیام