خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امیدواریم تصفیه‌خانه چرم‌شهر تا پایان سال به طور کامل راه‌اندازی شود

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 15 بهمن 1398 - 20:22
مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی گفت: قرار است طی هفته آینده یا هفته بعد از آن فاز اول تصفیه‌خانه چرم‌شهر افتتاح شود که ۶۰ درصد از آلایندگی‌ها را کاهش خواهد داد و امیدواریم مابقی تصفیه‌خانه نیز تا پایان سال وارد مدار شود.
استان،درصد،صنعتي،رضوي،خراسان،تن،شركت،واحد،حاضر،بازرگاني،تامي ...

ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی گفت: قرار است طی هفته آینده یا هفته بعد از آن فاز اول تصفیه‌خانه چرم‌شهر افتتاح شود که ۶۰ درصد از آلایندگی‌ها را کاهش خواهد داد و امیدواریم مابقی تصفیه‌خانه نیز تا پایان سال وارد مدار شود.
مسعود مهدی‌زاده مقدم، امروز 15 بهمن ماه، در نشست رسانه‌ای سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در این سازمان اظهار کرد: در حال حاضر 49 شهرک مصوب در استان و 40 شهرک در حال واگذاری وجود دارد که میزان آب تامین‌ شده برای این 40 شهرک، 957 لیتر و میزان برق تامین ‌شده نیز 670 مگاوات است.
از این جهت ما از نظر تامین آب برای صنایع این شهرک‌ها رتبه چهارم کشور و از نظر تامین برق رتبه دوم کشور را دارا هستیم.
وی افزود: از 6000 واحد تولیدی استان که جواز تاسیس گرفته‌اند، 50 درصد آن در شهرک‌های صنعتی قرار دارد.
همچنین 26 درصد از سرمایه‌گذاری و 41 درصد از اشتغال خراسان رضوی در شهرک‌های صنعتی رخ داده است.
مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی بیان کرد: برنامه‌های عملیاتی ما در سال 98، حدود 205 برنامه است که 248 مورد آن اجرایی شده است.
این برنامه‌ها نسبت به سال گذشته 21 درصد افزایش داشته که این رقم نشان‌دهنده این است که روند سرمایه‌گذای در استان روند خوبی بوده و خراسان رضوی ظرفیت‌های خوبی در این زمینه پیدا کرده است.
مهدی‌زاده مقدم خاطرنشان کرد: امسال میانگین مساحت برای هر قرارداد واگذاری 5200 متر است که نسبت به سال گذشته 500 تا 600 متر رشد داشته است.
در حال حاضر 95 درصد شاخص‌های تعریف ‌شده در شرکت شهرک‌های صنعتی محقق شده است.
وی اضافه کرد: تاکنون در کلینیک صنعت استان 900 واحد پایش شده که تا به امروز 430 واحد از این تعداد مشغول به کار شده‌اند.
همچنین تاکنون 30 جلسه با این واحدها برگزار شده که ارزش دفتری این مجموعه‌ها 420 میلیارد تومان و اشتغال از دست رفته آن نیز 8300 نفر بوده است.
بهره‌برداری مجدد از 84 واحد راکد در استان
مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی تصریح کرد: 184 واحد به مشاورین ارجاع داده شده است که بیشتر مسائل آن مربوط به امور مالی، بهره‌وری و ماشین‌آلات است.
از این میان 65 درصد واحدهای مشکل‌دار به صورت مستقیم به سیستم بانکی ارجاع داده شده‌اند.
در حال حاضر 84 واحد راکد به بهره‌برداری مجدد رسیده که این آمار مربوط به واحدهای تولیدی داخل شهرک‌ صنعتی مشهد است.
مهدی‌زاده مقدم عنوان کرد: برنامه ما این است که تا پایان سال 100 واحد به بهره‌برداری مجدد برسد.
در حال حاضر از میان 184 واحد ارجاع داده شده به مشاورین، برای 110 مورد آن پروژه بهبود تعریف شده و 35 پروژه نیز خاتمه یافته است.
مهمترین دغدغه واحدهای صنعتی استان شامل موارد حقوقی به میزان 5 درصد، امور بازاریابی و فروش به میزان 25 درصد، مسائل مدیریتی و مالکیتی به میزان 10 درصد مشکلات ناشی از نبود یا کمبود نقدینگی 60 درصد است.
خروج 3 شهرک صنعتی از محدودیت‌های زیست‌محیطی
وی ادامه داد: در استان ۳۶۰ شرکت دانش‌بنیان در سطوح ‌مختلف فعالیت می‌کند که ۸۰ شرکت از این تعداد شرکت صنعتی بوده و قابلیت توسعه ظرفیت‌های خویش را نیز دارا هستند.
با توسعه شهرک صنعتی توس قصد داریم فضا را برای شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم کنیم.
همچنین امسال توانستیم 3 شهرک صنعتی را از محدودیت‌های زیست‌محیطی خارج کنیم.
مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی عنوان کرد: در دهه فجر امسال قرار است ۱۷ واحد با اعتبار ۱۳۸۰ میلیارد تومان در شهرک‌ها و نواحی صنعتی به بهره‌برداری ‌رسد.
در ادامه علی غفوری‌مقدم، معاون بازرگانی اداره صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، اظهار کرد: از ابتدای امسال ۱۵ هزار پروانه کسب صنفی با ضریب اشتغال ۲.۲ درصد و اشتغال ۳۶ هزار نفر صادر شده است.
همچنین ۱۴۷ فقره انتخابات اتحادیه صنفی در استان برگزار شد که ۳۵ مورد آن در مشهد بوده است.
علاوه بر این برای دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه نیز ۱۰۵ واحد معرفی شد که این واحدها مجموعا ۳۱۴ میلیارد ریال تسهیلات دریافت کرده‌اند.
وی افزود: ۱۳۰ هزار تن انواع کالاهای مختلف در استان توزیع شد که شامل ۱۸۰ هزار حلقه لاستیک، ۳۵۰۰ تن انواع گوشت قرمز گرم و منجمد، ۴ هزار تن مرغ منجمد، ۸۷ هزار تن شکر در صنف و صنعت و ۱۳ هزار تن شکر در خانوار، ۲۱ هزار تن برنج پاکستانی و 3000 تن انواع برنج هندی و تایلندی بود.
علاوه بر نمایشگاه‌های بهاره، تنظیم بازار میوه شب عید و توزیع کالاهای اساسی متناسب را نیز برگزار خواهیم کرد.
معاون بازرگانی اداره صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: در زمینه بازرگانی خارجی از ابتدای سال ۲.۶ میلیون تن کالا از استان به ارزش بیش از یک میلیارد و ۳۳۵ میلیون دلار صادر شده که نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد رشد از نظر ارزش و وزنی داشته است.
همچنین از ابتدای امسال تاکنون 214 هزار تن کالا به ارزش 270 میلیون دلار به استان انجام شده که از نظر وزنی 16 و از نظر ارزشی 9 درصد کاهش را نشان می‌دهد.
غفوری‌مقدم خاطرنشان کرد: تراز بازرگانی استان در 9 ماه ابتدایی امسال یک میلیارد و ۶۵ میلیون دلار مثبت بوده است.
در حال حاضر خراسان رضوی به ۸۸ کشور مختلف صادرات دارد که بیش از ۹۴ درصد صادارت آن به ۱۱ کشور افغانستان، ترکمنستان، عراق، ازبکستان، امارات و هنگ‌کنگ بوده است.
وی اضافه کرد: در این مدت ۴ هیات بازرگانی به کشورهای دیگر اعزام شده‌اند و از ابتدای سال ۶ هیات اقتصادی از کشورهای دیگر نیز پذیرش کرده‌ایم.
همچنین برگزاری ۵ نمایشگاه برنامه‌ریزی شد که این 5 مورد برگزار شده و تا پایان سال نیز روند برگزاری نمایشگاه‌ها ادامه خواهد داشت.
علاوه بر این ۱۱ میز تخصصی کالایی و کشوری از ابتدای سال تاکنون برگزار شده است.
در کنار این موارد امسال ظرفیت جدیدی در زمینه استفاده از مرزنشینان و بازارچه‌های مرزی برای استان به وجود آمده است.
در ادامه حمیدرضا نوری، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی، عنوان کرد: سال گذشته استان خراسان مقام دوم کشور در خرید گندم با 502 هزار و 327 تن را به خود اختصاص داد.
با رشد 140 درصدی بارندگی‌ها وضعیت بسیار مطلوبی را پشت سر گذاشته‌ایم و توانستیم در زمینه ذخیره‌سازی و خوداتکایی نقش به‌سزایی ایفا کنیم.
وی افزود: در حال حاضر با تولید 7486 تن کلزا در استان، سطح زیر کشت این محصول در حدود 7 درصد رشد داشته است.
تلاش شد صنایع داخلی و زنجیره تولید داخل نیز در همین استان از محل منابع تولیدی خودمان تامین شود.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی بیان کرد: در حال حاضر تامین نیازهای اساسی و نان 6 میلیون و 500 هزار نفر جمعیت استان و حدود 2 میلیون زائر به صورت سالانه بر عهده شرکت ماست.
استان در حال حاضر در زمینه زنجیره تولید گندم، آرد و نان وضعیت مناسبی دارد.
در حال حاضر 32 کارخانه تولید آرد در استان وجود دارد که 30 کارخانه از این تعداد فعال است.
نوری خاطرنشان کرد: تامین کارخانه‌جات تاکنون از منابع داخلی صورت گرفته و ذخیره‌سازی به حدی است که نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
همچنین برای تامین برنج و شکر در شرایط موجود، علاوه بر برنج خریداری شده از بخش خصوصی، حجم قابل توجهی برنج هندی و تایلندی نیز در اختیار ما قرار دارد که بیش از نیاز مصرف استان است.
وی ادامه داد: در حوزه تولید شکر هم استان با بهره‌مندی از 5 کارخانه قند، سال گذشته بیش از 203 هزار تن شکر توزیعی داشت و توانستیم 8 استان دیگر را نیز تحت پوشش قرار دهیم که امسال هم این روند ادامه دارد.
همچنین ارائه سهمیه نانوایی‌ها تحت پوشش یک سامانه قرار گرفته و 25 میلیون تومان وام در قالب تسهیلات نوسازی و به‌سازی برای مدت 5 سال به 175 نانوایی تعلق گرفت.
انتهای پیام