کاهش رتبه رشد اهدای خون خراسان رضوی از 5 به 25
مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: رشد شاخصهای اهدای خون در کشور از سال ۹۵ و در خراسان رضوی از سال ۹۶ کاهش یافته و رتبه رشد اهدای خون خراسان رضوی از ۵ به ۲۵ رسیده است.

ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: رشد شاخصهای اهدای خون در کشور از سال ۹۵ و در خراسان رضوی از سال ۹۶ کاهش یافته و رتبه رشد اهدای خون خراسان رضوی از ۵ به ۲۵ رسیده است.
پیمان عشقی امروز، ۱۵ بهمنماه در آیین تودیع و معارفه مدیران انتقال خون خراسان رضوی که در پایگاه انتقال خون امام رضای مشهد برگزار شد، اظهار کرد: به نیروی انسانی بسیار اعتقاد دارم.
هر چه موفقیت بهدست آوردم از ارتباط با نیروی انسانی بود ه است.
رضایتمندی آنها بسیار مهم است و در قدم اول مشکلات آنها را تا جایی که توانستم حل کردم و همچنان هم پیگیر حل آنها هستم.
وی ادامه داد: مدیر کل انتقال خون استان خراسان رضوی باید جنبههای مختلفی داشته باشد.
فقط معیار فنی مهم نیست.
تعامل خوب، روابط اجتماعی، سوابق اجرایی و قدرت اجرایی نیز مهم است و ما این فرد را به کمک آقای اسلامی، مدیر کل سابق انتقال خون خراسان رضویی وآقای بحرینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیدا کردیم.
عشقی تصریح کرد: رشد شاخصهای اهدای خون در کشور از سال ۹۵ و در خراسان رضوی از سال ۹۶ کاهش یافته و رتبه رشد اهدای خون خراسان رضوی از ۵ به ۲۵ رسیده است.
اگر چه خراسان رضوی دومین یا سومین منبع تامین خون کشور است اما رتبه رشد اهدای خونش کاهش داشته است.
وی عنوان کرد: خراسان خیلی جای کار دارد.
۴۰ میلیون زائر به خراسان میآیند که آنها بسیاری از نذرهایشان را اینجا ادا میکنند و این استان جای رشد شاخصهای اهدای خون را دارد.
چرا باید در این زمینه آمار کاهش یابد؟
مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: من دلیل این موضوع را چیزی جز خستگی در ذهن نیروها نمیبینم؛ خستگیای که در دکتر اسلامی، مدیر کل سابق انتقال خون استان هم رسوخ کرده بود.
نباید اینگونه باشد.
شاید دلیل موضوع مسائل مالی و...
بوده است.اعتماد مردم به سازمان انتقال خون ایران سرمایه اصلی است.
بسیاری از سیاستها را باید با حفظ احساسات، نظرات مردم و پرسنل سازمان پیش ببریم.
سیاستگذاریهای ناگهانی حس دلسردی در پرسنل ایجاد میکند.
عشقی افزود: خراسان رضوی زمینه خدمات خیلی بالاتری را دارد، زمینه حضور خیرین و استفاده از منابع مالی فراوان را دارد که آستان قدس یکی از آن نهادهاست.
وی با بیان اینکه «در کجای دنیا مردم برای اینکه خدمت بدهند، دعوا میکنند؟»، گفت: در کشورهای آسیای میانه باور نمیکنند که ما صددرصد اهدای خون بدون چشمداشت داریم؛ زیرا آنها خودشان نتوانستند با مردمشان ارتباط برقرار کنند.
مدیر عامل سازمان انتقال خون تصریح کرد: آرزو میکنم اولین پالایشگاه پلاسمای منطقه در استان خراسان رضوی با حمایت آستان قدس و به نام امام رضا ایجاد و خون پاک ایرانیان تبدیل به دارو و نجاتبخش جان انسانها در منطقه شود.
کاهش رتبه رشد اهدای خون خراسان رضوی به سرعت قابل جبران است
وی در حاشیه این مراسم و در نشست خبری درخصوص کاهش رتبه رشد اهدای خون خراسان رضوی از 5 به 25 بیان کرد: سرعت رشد اهدای خون گاهی متوقف می شود و گاهی کاهش مییابد.
سرعت رشد یک عدد است و بر اساس آن رتبهبندی انجام میشود.
عشقی افرود: در سال 98 نسبت به سال گذشته سرعت رشد اهدای خون خراسان رضوی منهای چهار درصد بوده و سبب شده رتبه کشوری 25 شود اما در سال 97 نسبت به 96 سرعت رشدش ۶ درصد بوده.
در آن موقع رتبه کشوری رشد اهدای خون خراسان رضوی ۵ بوده که به ۲۵ رسیده است.
این کاهش به سرعت قابل جبران است.
مدیر عامل سازمان انتقال خون عنوان کرد: مشارکت پرسنل را باید جلب کرد مدیریت باید مدیریت اقناعی باشد.
دکتر اسلامی نهایت سعی را کرده بود خراسان رضوی با سرعت خوبی داشت رشد میکرد و این موضوع با زحمت او بودف اما در یک سال و نیم اخیر مشکلاتی پیش آمد که دکتر اسلامی را خسته کرد.
این کاهش رشد اهدای خون به دلیل سوء مدیریت نبود بلکه خستگی ناشی از مشکلات بود.
وی اظهار کرد: این شاخص در کشور از سال 95 افت کرده اما در خراسان رضوی از 97 افت داشته است.
علت موضوع به دلیل مسائل پرسنلی نبوده است و دلایل دیگری هم داشته است که در حال رصد آنها هستیم.
تاسیس پالایشگاه پلاسما در ایران یک فعالیت استراتژیک برای نظام است
عشقی با تاکید بر اینکه «تاسیس پالایشگاه پلاسما در ایران یک فعالیت استراتژیک و راهبردی برای نظام است»، عنوان کرد: پلاسمای ما به عنوان پلاسمای سالم و استاندارد در دنیا شناخته شده و کمپانیهای خارجی اعلام آمادگی کردند که پلاسمای ما را ببرند و به دارو تبدیل کند و به ما برگردانند.
الان پلاسمای ما توسط کمپانی خارجی به دارو برای خودمان تبدیل میشود، اما این نقطه ضعف مهمی برای کشوری است که میخواهد در جهان و منطقه حرکت استقلالطلبانه داشته باشد.همانطور که باید در انرژی اتمی مستقل باشیم در این زمینه هم باید مستقل باشیم که کشورهای دیگر نتوانند ما را تحت فشار قرار بدهند.
مدیر عامل سازمان انتقال خون تشریح کرد: من آستان قدس را در این حد میبینم که وارد این کار شود و مجموعه توانمندیهایی در خراسان را می بینم که بتوانیم این پالایشگاه را در خراسان احداث کنیم.
مدیر عامل سازمان انتقال خون در مورد تغییر سیاست این سازمان در زمینه پلاسما فرزیس گفت: در سازمان انتقال حون تا چند سال پیش سیاست اصلی بر این بود که مردم اهدای خون داوطلبانه داشتند.
از خون مردم، اجزای خونی شامل گلبول قرمز، پلاکت و...
جدا میشدند و در اختیار بیماران قرار میگرفتند، مقداری پلاسما هم اضافه میآمد که ما آنها را برای تولید داروهای مشتق از پلاسما در اختیار کمپانیها قرار میدادیم.
این کار را روز به روز گسترش خواهیم داد.
وی افزود: اما حدود سه سال پیش این سیاست را در پیش گرفتیم که اهدای پلاسمای خالص داشته باشیم، بدون اینکه اهدای خونی صورت بگیرد.
در این راستا روند شاخصها و هدف گذاریای که شده بود نشان داد به ده درصد هدفگذاری هم نرسیدیم.
بنابراین تغییر سیاست دادیم و نیروها را باز تعریف کردیم.
عشقی عنوان کرد: وقتی کمبود فضا داریم، بسیاری از ساختمانهای ما به سازمان انتقال خون تعلق ندارد، منابع مالی و انسانی..
نداریم، حدود پنجاه و چند درصد ردیفهای مصوب ما بلاتصدی است؛ یعنی ما از جیب خود خرج میکنیم، اعتبارات انتقال خون هنوز اختصاص نشده و...
نمیتوانیم وظایف دیگری را بر نیروهایمان تحمیل کنیم.
شاید یکی از دلایلی که باعث کاهش رشد اهدای خون در کشور شد همین موضوع بود.
وی در مورد اختصاصی شدن درآمدها در سازمان انتقال خون گفت: درآمد اختصاصی یعنی درآمدی که تماما به ما برگردد.
درست است سازمان دولتی هستیم و باید درآمد را به خزانه واریز کنیم اما خزانه دوباره به ما برمیگرداند.
سوء برداشتی که از سازمان انتقال خون وجود داشته باعث شده تا کنون درآمدهای ما را اختصاصی تلقی نکنند و درصدی از درآمدها به ما برمیگشته است.
اختصاصی شدن درآمدها درخواست اصلی ماست
مدیر عامل سازمان انتقال خون ادامه داد: امسال این افق بازشده و با تعاملی که با افراد ذیصلاخ و نمایندگان مجلس داشتهایم، آنها قانع شدهاند که اگر درآمد سازمان انتقال خون را را به خودش برنگردانند با کسری بودجه مواجه میشویم .
هنگامی که به این سازمان آمدم حدود ۴۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه داشتیم.
اختصاصی شدن درآمدها درخواست اصلی ما از نهادهای قانونگذاری، رسانهها و نمایندگان مجلس است.این موضوع حق سازمان انتقال خون است.
عشقی در مورد ساختمان انتقال خون خراسان رضوی اظهار کرد:این اولین ساختمانی نبوده که ده سال پیش کلنگ خورده و ساخته نشده است.
با آقای بحرینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد صحبت کردم.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای اینکه انتقال خون استان سازمانی داشته باشد، بسیار تلاش کردند، در این راستا چند سناریو وجود دارد که هرکدام جنبههای مثبت و منفی دارد.
امیدوارم سناریویی پیش برود که مصلحت سازمان انتقال خون، خرد جمعی مردم مشهد و کارشناسان در آن دخیل باشند.
وی یادآور شد: در سطح کشور در سال دو و نیم میلیون مراجعه کننده جهت اهدای خون داریم که از این تعداد، دو میلیون و صد هزار واحد خون اهدا میشوند.
همچنین سالانه سه میلیون و ششصد هزار واحد خون و فرآورده به حدود 900مراکز درمانی و بیمارستانی کشور میدهیم.
مدیر عامل سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه «جزو پنج کشور اول دنیا در زمینه آموزش طب انتقال خون هستیم»، ادامه داد: تنها جایی که نمیتوانند ما را تحریم کنند دانش فنی ماست.
تمام کشورهای حوزه خلیج فارس در انتقال خون به ما وابسته هستند و هنوز از ما همکاری میخواهند.
انتهای پیام