خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تكميل فرآيند اشتراك‌گذاری لايه‌های مكانی دهياری‌های استان‌های كشور

فارس | اجتماعی و حوادث | سه شنبه، 30 بهمن 1397 - 11:35
مديركل دفتر برنامه‌ريزی و مديريت توسعه روستايی، از تكميل فرآيند اشتراك‌گذاری لايه‌های مكانی دهياری‌های استان‌ها و ارائه آموزش‌های اوليه به كارشناسان استانداری‌ها، جهت بهره‌برداری از اين لايه‌ها، با استفاده از سيستم اطلاعات جغرافيايی (GIS) خبر داد.
اطلاعات،روستايي،مكاني،جغرافيايي،سيستم،مديريت،توسعه،GIS،روستا ...

مديركل دفتر برنامه‌ريزی و مديريت توسعه روستايی، از تكميل فرآيند اشتراك‌گذاری لايه‌های مكانی دهياری‌های استان‌ها و ارائه آموزش‌های اوليه به كارشناسان استانداری‌ها، جهت بهره‌برداری از اين لايه‌ها، با استفاده از سيستم اطلاعات جغرافيايی (GIS) خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، اسمعیل زیارتی نصرآبادی با بیان خبر فوق افزود: تعدد و پراکنش فضایی بیش از 37 هزار نهاد دهیاری در جغرافیای کشور و ضرورت بهره‌گیری از فنآوری‌های نوین در عرصه برنامه‌ریزی، مدیریت و توسعه روستاها، موجب شد تا بهره‌گیری از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، به عنوان یک سیستم حامی تصمیم‌گیری، در دستور کار معاونت امور دهیاری‌ها قرار گیرد.
وی افزود: به دنبال دستیابی به این هدف، کلیه بانک‌های اطلاعاتی دهیاری‌ها به کمک سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1390 مرکز آمار ایران، به لایه‌های مکانی تبدیل شدند و بانک اطلاعات جغرافیایی دهیاری‌ها، برای اولین بار، در دهه مبارک فجر 1394 راه‌اندازی شد.
وی افزود: پیرو راه‌اندازی بانک اطلاعات مکانی دهیاری‌های کشور، در گام بعدی، لایه‌های مکانی تولید شده بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1395 بروز رسانی و به تفکیک هر استان تهیه شد و طی برگزاری جلساتی با کارشناسان معرفی شده از سوی دفاتر امور روستایی و شوراهای هر استان، لایه‌های مکانی دهیاری‌های استان‌ها، به اشتراک گذاشته شد و آموزش‌های اولیه در راستای بهره‌مندی از این اطلاعات ارایه گردید.
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و مدیریت توسعه روستایی همچنین اظهار کرد: بر اساس هماهنگی‌های انجام شده با مرکز مطالعات برنامه‌ریزی شهری و روستایی، برای کارشناسانی که در این کارگاه‌ها شرکت نموده و دوره‌ آموزشی مورد نظر را گذرانده‌اند، گواهی آموزشی صادر خواهد شد.
وی تأکید کرد: انتظار می‌رود پیرو این اقدام، کارشناسان و برنامه‌ریزان توسعه روستایی در کل کشور بتوانند با بهره‌گیری از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در عرصه برنامه‌ریزی و مدیریت روستاها، پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های مناطق را به خوبی شناسایی نموده و با آگاهی از خلاءهای مطالعاتی و برنامه‌ریزی، در نظام تصمیم‌گیری و آمایش بهینه منابع و امکانات دهیاری‌ها مؤثر واقع شوند.
زیارتی نصرآبادی در پایان اظهار نمود: امید است بتوانیم با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، در نظام برنامه‌ریزی، تصمیم‌گیری و مدیریت روستاها، در جهت توسعه پایدار روستایی و افزایش کارآیی و اثربخشی دهیاری‌ها گام برداریم.
انتهای پیام/