نمک دریا تهدیدی برای سلامت افراد جامعه
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه نمک دریایی تهدیدی برای سلامتی افراد جامعه است، گفت: نمک دریا، نمک تصفیه نشدهای است که دارای انواع ناخالصیها از جمله شن، ماسه، خاک، گچ و مواد آلوده کننده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه نمک دریایی تهدیدی برای سلامتی افراد جامعه است، گفت: نمک دریا، نمک تصفیه نشدهای است که دارای انواع ناخالصیها از جمله شن، ماسه، خاک، گچ و مواد آلوده کننده است.
به گزارش ایسنا، در مناطقی که آب و خاک فقیر از ید هستند، محصولات غذایی نیز ید کافی ندارند، تا دو دهه قبل، ایران در بین کشورهای دچار کمبود شدید ید قرار داشت.
کمبود ید یک عامل خطر برای رشد و توسعه کشورها به حساب میآید از جمله سقط جنین، تولّد نوزاد مرده، ناباروری، ناهنجاریهای مادرزادی، عقب ماندگی ذهنی، افزایش مرگ و میر نوزادان و شیرخواران، کر و لالی، کاهش بهره هوشی کودکان، کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی که میتواند تحت تاثیر ناکافی بودن تولید هورمونهای تیروئید در بدن به دلیل کمبود ید به وجود آید و نهایتا روند توسعه کشور به دلیل نا توانمندیهای ذهنی و جسمی ناشی از کمبود ید به مخاطره بیفتد.
تهیه و توزیع نمک ید دار به عنوان یک راه حل ارزان و مطمئن برای مبارزه با کمبود ید، از سال 1368 شروع شد، به دنبال اقدامات وزارت بهداشت به منظور افزودن یُد به نمکهای خوراکی شیوع گواتر به عنوان علامت بارز کمبود یُد، به میزان 90 درصد کاهش یافته است.
بابک قطبی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه درحال حاضر تبلیغات گستردهای در فضای مجازی و فروشگاهها تحت عنوان اثرات درمانی نمک دریا مشاهده میشود، اظهار کرد: نمک دریا، نمک تصفیه نشدهای است که دارای انواع ناخالصیها از جمله شن، ماسه، خاک، گچ و مواد آلوده کننده است.
وی افزود: نمک دریا همچنین دارای مقادیر بالایی از فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و آرسنیک کادمیوم می باشد، که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان، هشدار داد: نمک دریا علاوه بر داشتن ناخالصیها، دارای میزان اندک یُد و یا حتی فاقد یُد است که تأثیری در تأمین این ماده برای بدن ندارد.
قطبی بیان کرد: نرسیدن یُد کافی به بدن با عوارض بی شماری از جمله گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش موارد سقط جنین و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کر و لالی مادرزادی و کاهش بهره هوشی همراه است.
وی با اشاره به تبلیغات بی اساس و غیر علمی افراد سودجو، علیه نمک یُد دار و تشویق به مصرف نمک دریا، گفت: این افراد نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته بلکه موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاریهای مادرزادی و بسیاری پیامدهای زیانبار بهداشتی خواهند بود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان، در ادامه با بیان اینکه واحدهای تولیدی کشور در راستای سیاستهای سلامت محور وزارت بهداشت، اقدام به غنی سازی نمک تصفیه شده خوراکی با یُد میکند، عنوان کرد: نمکهای خوراکی که در سطح کشور در کارخانجات مجاز و دارای پروانه ساخت تولید و بستهبندی میشوند، از سوی سازمان غذا و دارو و معاونت های غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی نظارت میشوند.
قطبی با تأکید بر اینکه در ایران نمک دریای دارای مجوز وجود ندارد و تمامی نمک های موجود در عطاری یا فروشگاه ها، غیرمجاز هستند، ذکر کرد: نمک دریا تهدیدی برای سلامتی است در واقع نمک دریا دارای مجوز بهداشتی نیست چرا که برای سلامتی مضر هستند و در صورت مشاهده برخورد قانونی لازم به عمل خواهد آمد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، خاطرنشان کرد: مطابق با دستور العملهای سازمان بهداشت جهانی، غنی سازی نمک خوراکی با یُد، یک راهکار اولویت دار در راستای کاهش اختلالات مرتبط با کمبود یُد است.
انتهای پیام