خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دوگانه استکبار و استبداد با حضور رهدار بررسی می شود

مهر | دین و اندیشه | یکشنبه، 13 بهمن 1398 - 15:42
برنامه تلویزیونی «مداد قرمز» در دومین قسمت خود با حضور حجت الاسلام رهدار به موضوع دوگانه‌ استکبار و استبداد می‌پردازد.
استبداد،انقلاب،رهدار،مداد،استكبار،قرمز،برنامه،حكومتي

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «مداد قرمز» یکشنبه ۱۳ بهمن ساعت ۲۱ با حضور حجت الاسلام احمد رهدار روی آنتن شبکه چهارخواهد رفت.
در ابن برنامه به موضوع دوگانه استکبار و استبداد پرداخته می شود.
رهدار مولف آثاری چون «غرب‌شناسی علمای شیعه در تجربه ایران معاصر» و «بررسی و نقد تئوری‌های انقلاب اسلامی» است.
با پیروزی انقلاب اسلامی، پیوند مستحکم میان دو مفهوم استکبار و استبداد گسسته شد.
فرض بر این بود که اگر استبداد ویژگیِ حکومت داخلی دوران شاه بوده، حالا که حکومتی انقلابی قدرت را به دست گرفته است، دیگر سخن‌گفتن و اندیشیدن دربارۀ استبداد موضوعیتی ندارد و همه باید در مبارزه با استکبار جهانی و اصلی‌ترین نمادِ آن، یعنی دولت ایالات متحدۀ آمریکا، متحد شویم.
آنچه در این سال‌ها نادیده گرفته شد، این بود که استبداد تنها در وجود مستبد پدیدار نمی‌شود، بلکه ممکن است در سازوکار تصمیم‌گیری‌ها و هزاران فرایند و روند حکومتی و سیاسی نیز جا خوش کند.
آیا در بازخوانی تاریخ این چهار دهۀ پس از انقلاب، نباید حساسیت‌مان به استبداد را به همان اندازۀ سال‌های انقلاب جدی می‌گرفتیم؟
برنامه «مداد قرمز» برای پاسخ به این سوال به گفتگو با احمد رهدار، استاد علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم می پردازد.
«مداد قرمز» به تهیه کنندگی و کارگردانی «علی خواجه» و دبیری مجتبی طالقانی در گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما برای پخش در شب‌های دهه فجر آماده شده است.