خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید بیش از ۲۰۰۰ مقاله علمی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 13 بهمن 1398 - 15:20
رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان گفت: طی دو سال اخیر بیش از ۲۰۰۰ مقاله علمی در دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان تولید شده است.
انقلاب،استان،دانشگاه،كشور،سلامت،زنجان،حوزه،مردمي،توليد،گذشته ...

ایسنا/زنجان رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان گفت: طی دو سال اخیر بیش از ۲۰۰۰ مقاله علمی در دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان تولید شده است.
پرویز قزلباش ظهر امروز در نشست خبری ضمن تبریک ایام‌الله دهه‌فجر در رابطه با دستاوردهای انقلاب اسلامی و عملکرد حوزه سلامت در این مقطع تاریخی، اظهار کرد: وقتی یک انقلاب مردمی اتفاق می‌افتد، رویکرد مردمی پیدا می‌کند.
زمانی که حاکمیت اسلامی ثبات خود را در جامعه پیدا کرد، به لحاظ مردمی بودن نهاد انقلابی، رویکرد آن نیز مردمی بود.
وی در رابطه با وضعیت حوزه سلامت در گذشته، گفت: قبل از انقلاب در حوزه سلامت رویکردی متناسب با سیاست‌های کلی آن زمان و شرایط و دیدگاه‌های موجود انجام می‌شد ولی بعد از انقلاب با رویکردی انقلابی، مردمی و عدالت‌محور سعی شد به بحث سلامت پرداخته شود.
این مسئول با اشاره به اینکه امروز بیش از چهل سال در نقطه رفیع‌تری نسبت به گذشته قرار گرفته‌ایم، تصریح کرد: تاریخ انقلاب نشان‌دهنده وجود چالش‌های بسیار جدی در کشور به‌ویژه بخش‌های مختلفی از جمله حوزه سلامت است.
رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه ارائه خدمات درمانی در گذشته کافی نبوده است؛ چراکه کشور باید با اتکا به توانمندی‌های خاص خود پیشرفت می‌کرد و اکنون این اتفاق افتاده است، ادامه داد: برای اینکه کشور بی‌نیاز از نیروی انسانی شود، نیازمند سرمایه‌گذاری وسیع بود؛ چراکه قسمت عمده پزشکان سرویس‌دهنده در گذشته، پزشکان غیرایرانی بودند که در حد امکانات موجود در محل‌های محدود مشغول خدمت‌رسانی بودند، این در حالی است که اکنون نیروی انسانی مورد نیاز در حوزه سلامت تامین شده است.
قزلباش اظهار کرد: امروز بیش از ۶۵ دانشگاه و دانشگاه علوم‌پزشکی مشغول تربیت نیروی انسانی در رده‌های مختلف فعال هستند و امروز شاهد هستیم در داخل کشور همه نیروهای متخصص تربیت می‌شوند.
پس از انقلاب شاهد وجود دانشکده‌های پزشکی و بیمارستان‌ها با امکانات مختلف در همه مناطق کشور حتی مناطق محروم به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند.
وی در رابطه با وضعیت تامین و تولید دارو و نیز تجهیزات قبل و بعد از انقلاب اسلامی، افزود: سیاست‌هایی که قبل از انقلاب اسلامی وجود داشت، بازار آزادی برای عرضه داروی مورد نیاز مردم با برندهای مختلف بود.
بعد از انقلاب اسلامی به تدریج کشور از غالب برندهای مختلف خارج شد و به سمت سیستم ژنریک رفته و یک نظام واحد دارویی بنا نهاده شد تا بتوانیم موارد مورد نیاز را تولید کنیم، به‌ طوری‌ که امروز بیش از ۹۵ درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود.
این مسئول در ادامه با اشاره به اینکه در دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان بیش از ۲۰۰۰ مقاله علمی تولید و عرضه شده است، تصریح کرد: بیش از ۱۲ هزار نفر در رده‌های مختلف از دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان فارغ‌التحصیل شده‌اند.
در حال حاضر حدود ۳۰۰۰ پرستار در کادر درمانی استان مشغول به کار هستند.
رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان گفت: با توجه به توانمندی‌های موجود در حیطه‌های مختلف در کشور و دسترسی مردم به خدمات اولیه بهداشتی درمانی و مراقبت‌های اولیه و نیز فراهم شدن امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، امروز مردم در همه نقاط کشور به این امکانات دسترسی دارند.
قزلباش، توسعه اورژانس پیش‌بیمارستانی را حلقه مکمل خدمات در حوزه سلامت دانست و اظهار کرد: اورژانس‌های پیش‌بیمارستانی جاده‌ای و شهری رشد خوبی در چند سال گذشته داشته‌اند؛ به‌ طوری که اکنون در استان زنجان، ۵۷ پایگاه اورژانس با ۱۰۰ آمبولانس فعال است.
این مسئول در رابطه با تعداد تخت‌های بیمارستان در استان نیز تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه‌های دانشگاه علوم‌پزشکی استان، افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی است، زیرا کمبودهایی در این زمینه وجود دارد که با کمک خیرین حوزه سلامت در سال‌های آتی پروژه‌های استان انجام خواهد شد.
انتهای پیام