تولید مستند از بقایای محوطه باستانی قومس در دامغان
دامغان – رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری دامغان از آغاز عملیات پژوهشی باستان شناسان در دامغان خبر داد و گفت: تولید مستند از بقایای محوطه باستانی قومس در دستور کار است.

مهدی قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر، از آغاز پژوهشهای باستانشناسی در شهر تاریخی قومس واقع در غرب دامغان خبر داد و اظهار داشت: تولید مستند از بقایای محوطه باستانی قومس در دستور کار است.
وی بابیان اینکه این محوطهی باستانی در حدود ۳۰ کیلومتری غرب دامغان واقعشده است، افزود: یکی از بزرگترین محوطههای باستانی ایران محسوب میشود که محدودهای بیش از ۱۰۰۰ هکتار را دربر میگیرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری دامغان با اشاره به شواهدی از استقرار انسان از دوران پیشازتاریخ در این محوطه باستانی بیان کرد: این مکان تاریخی مربوط به دوره عصر آهن، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و دورهی سلجوقی است.
قاسمی با تأکید بر اینکه این پژوهشها باهدف مستندسازی از بقایای باستانی محوطه از طریق سنجشازدور و مشاهدات میدانی انجام میشود، خاطرنشان کرد: پی بردن به علل شکلگیری محوطه از دیگر اهداف این پروژهش چندساله است.
وی بابیان اینکه محوطه قومس در دهههای ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ توسط هیئت باستانشناسی بریتانیا به سرپرستی جان هانسمن و دیوید استروناخ به مدت چهارفصل بهطور گسترده کاوش شد، یادآور شد: حفظ آثار تاریخی و بافتهای فرسوده ازجمله مهمترین رویکردهای این نهاد به شمار میرود.