خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نبود بازار فروش بلای جان صنایع دستی کردستان

ایسنا | فرهنگی و هنری، استان‌ها | یکشنبه، 13 بهمن 1398 - 13:07
سرپرست معاونت صنایع‌دستی استان کردستان گفت: کردستان در تولید و فروش محصولات صنایع‌دستی با مشکل مواجه است چراکه عرضه در بازار مناسب اتفاق نیفتاده است.
استان،كردستان،سرپرست،معاونت،بازار،اطلس،اشاره،كلاش،حوزه،چراكه ...

ایسنا/کردستان سرپرست معاونت صنایع‌دستی استان کردستان گفت: کردستان در تولید و فروش محصولات صنایع‌دستی با مشکل مواجه است چراکه عرضه در بازار مناسب اتفاق نیفتاده است.
خسرو قاضی‌زاده در بازدید از خبرگزاری ایسنا، اظهار کرد: رسانه از ارکان مهم دموکراسی بوده و اگر رسانه وجود نداشته باشد یکی از پایه‌های دموکراسی لنگ است.
وی با اشاره به حضور فعال رسانه‌های آزاد، افزود: رسانه‌ها باید اطلاعات و آگاهی مناسب به عموم جامعه بدهند و مسئولین را به پاسخ‌دهی منصفانه وادار کنند که گزارش و عملکرد دقیق داشته باشند در واقع این امر موجب شده که مسئولین هم بدون برنامه در عرصه مدیریت حضور پیدا نکنند.
سرپرست معاونت صنایع‌دستی استان کردستان، بیان کرد: جامعه مشارکت در گرو شفافیت و پاسخ‌دهی مسئولین است چراکه هر دو مکمل یکدیگرند، زمانی که ما خواستار حکمرانی در جامعه باشیم صفاتی برای مردم و دولت تعریف می‌شود که اگر یکی از این دو ناقض باشد با مشکل مواجه خواهیم شد.
قاضی‌زاده ذکر کرد: صنایع‌دستی در حوزه اشتغال پایدار ظرفیتی بسیار بزرگ برای استان کردستان است که با کمترین هزینه و حمایت می‌توان شغلی را ایجاد کرد و در بازار درآمد داشت.
وی ایجاد بازار و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی در کردستان را ضروری دانست و عنوان کرد: به دلیل نبود بازار صنایع‌دستی در استان متأسفانه تولیدات هنرمندان به فروش نمی‌رسد و این موجب مخاطره در تولیدشده است.
سرپرست معاونت صنایع‌دستی استان کردستان افزود: کردستان در تولید و فروش محصولات صنایع‌دستی با مشکل مواجه است چراکه عرضه در بازار مناسب اتفاق نیفتاده است.
قاضی‌زاده بیان کرد: فراهم نکردن زیرساخت‌های مناسب دلیل اصلی به واقعیت نرسیدن صنایع‌دستی در استان کردستان است لذا باید فضای استاندارد کارگاهی و بازار استاندارد تعریف و برای عرضه محصولات صنایع‌دستی استانداردی مشخص شود.
وی به نارضایتی تولیدکنندگان اشاره و ذکر کرد: مطالبه گری تولیدکنندگان سال‌ها است که انباشته‌شده و باید امروز مسئولین پاسخگو باشند و بتوانند برخی از مشکلات این حوزه را برطرف و رضایتمندی آن‌ها را به دست آورند که شاهد اتفاقات خوبی در حوزه صنایع‌دستی باشیم.
سرپرست معاونت صنایع‌دستی استان کردستان، با اشاره به فعالیت صنعت گران استان، عنوان کرد: حدود 250 تا 300 هزار نفر صنعت‌گر در حوزه صنایع‌دستی در استان کردستان حضور دارند که بالقوه بوده و هنوز بالفعل نشده‌اند.
قاضی‌زاده گفت: تاکنون صنایع‌دستی استان به 175 هزار نفر آموزش مقدماتی و آشنایی با رشته های صنایع دستی داده که در این راستا در تلاش هستیم با همکاری و همفکری جهاددانشگاهی، پارک علم و فناوری و بسیاری از نخبگان این حوزه پیوندی ایجاد کنیم که نتایج مثبت‌تری حاصل شود.
وی با اشاره به اینکه صنایع‌دستی استان دارای تنوع بسیار گسترده است، بیان کرد: تمام صنعت صنایع‌دستی کردستان کامل کاربردی بوده و به‌ندرت تزئینی و دکوری استفاده می‌شود.
سرپرست معاونت صنایع‌دستی استان کردستان، افزود: سالانه به شکل مستمر یک هزار و 800 تا 2 هزار نفر آموزش مقدماتی و حدود 300 تا 500 نفر آموزش شاغلین صنایع‌دستی انجام می‌شود.
قاضی‌زاده با اشاره به تدوین اطلس صنایع‌دستی استان، ذکر کرد: با توجه به گسترده بودن تنوع صنایع‌دستی، تدوین این اطلس ضرورت دارد و می‌تواند به‌عنوان یک مجموعه جامع و کامل از اطلاعات صنایع‌دستی استان مورد استفاده قرار گیرد.
وی با توجه به اینکه صنعت گران استان دارای سبک هستند، ادامه داد: در اطلس صنایع‌دستی پراکندگی صنایع‌دستی، اطلاعات هنرمندان و رشته‌هایی که در حال فراوری است، به همراه تصاویر درج خواهد شد.
سرپرست معاونت صنایع‌دستی استان کردستان، افزود: یکی از نیازهای اطلس صنایع‌دستی وجود آماری دقیق است چراکه بیشتر صنایع‌دستی ها در روستاها شکل‌گرفته و همچنین صنایع‌دستی نیازمند به برنامه‌ریزی خاص بوده در این راستا اطلس، رشته‌ها و ظرفیت صنایع را در تمام مناطق استان مورد رصد قرار می‌دهد.
قاضی‌زاده تأکید کرد: اطلس صنایع‌دستی نیازمند نیروهای متخصص است که تمام رشته‌های صنایع‌دستی افراد را استان شناسایی کند.
وی با اشاره به ثبت جهانی کلاش، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که کلاش یکی از البسه محلی و فرهنگی منطقه کردستان است و نمی‌توانیم چنین ادعایی داشته باشیم که نفوذ دامنه صادرات کلاش در تمام دنیا اتفاق بیفتد.
سرپرست معاونت صنایع‌دستی استان کردستان، افزود: با توجه بااینکه کلاش از پنبه درست‌شده در مقابل آب ضعیف است در این راستا پیوند مناسب با پارک علم و فناوری ایجادشده که فکری اساسی در طراحی آن شکل بگیرد که مقاومت بیشتری داشته باشد.
قاضی‌زاده در پایان یادآور شد: صادرات کلاش به بازار جهانی نیازمند بسته‌بندی منحصربه‌فردی است که به حداقل استاندارد نزدیک باشد.
انتهای پیام