خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 13 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اصالت مکمل‌های چاقی و لاغری را کنترل کنید

مشرق | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 09 بهمن 1398 - 01:35
رئیس اداره فرآورده‌های طبیعی سازمان غذا و دارو گفت: هموطنان لازم است مکمل‌های لاغری و چاقی را از داروخانه تهیه کرده و اصالت آنها را کنترل کنند.
كد،دارو،سلامت،مكمل،غذا،حوزه،لاغري،اصالت،محصول

به گزارش مشرق، ماندانا نائیلی، رئیس اداره فرآورده‌های طبیعی سازمان غذا و دارو در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران در رابطه با داروهای لاغری وارداتی و نظارت کمرنگی که روی آنها صورت می‌گیرد گفت: فرآورده‌های سلامت محوری که در داروخانه عرضه می‌شوند اگر از حوزه اداره کل فرآورده‌های طبیعی سنتی و مکمل دریافت مجوز کرده باشند حتما باید کد سبز فرآورده یا «آی آر سی» داشته باشند و تنها نشان سیب سبز سلامت، نشان دهنده تایید شدن محصول نیست.
وی با بیان اینکه محصولی که دارای مجوز از اداره کل فرآورده‌های طبیعی سنتی و مکمل باشد حتما برچسب اصالت و کد ثبت فرآورده ( کد۱۶ رقمی) دارند و قابل ردیابی است افزود: مخاطب می‌تواند با ارسال کد ۱۶ رقمی که روی این محصول است به شماره تلفن مورد نظر تایید سلامت این محصول را بگیرد.
رئیس اداره فرآورده‌های طبیعی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این کار یکی از بهترین کارهای تایید سلامت محصول سلامت محور است که مصرف کننده می‌تواند از آن استفاده کند.
نائیلی در ادامه افزود: میزان واردات محصولاتی که در حوزه مکمل‌های تغذیه، ورزشی و چاقی و لاغری وجود دارند، کمتر شده و به سمت تولید داخل آمده است که در حال حاضر ما ٩٠ درصد محصولات گیاهی در کشور تولید می‌شوند.
وی درباره نظارت بر این نوع داروها و مواد مکمل گفت: بحث نظارت در تمام داروخانه‌ها به عهده وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور است.
بنابراین وقتی همکاران ما از معاونت غذا و دارو برای بازرسی به داروخانه مراجعه می‌کنند، هم در حوزه دارو و هم در حوزه فراورده‌های مکمل و سنتی و گیاهی فعالیت می‌کنند، یعنی پودرهای چاقی و لاغری زیرمجموعه همین حوزه قرار می‌گیرند و تمام داروها و مکمل‌ها در داروخانه‌ها باید دارای برچسب کد اصالت سیب سلامت باشند.
نائیلی در پایان افزود : مردم می‌توانند از طریق سامانه و تارنمای غذا و دارو که به راحتی قابل جستجو است این گزارشات را به ما منتقل کنند و ما پیگیری‌های لازم را انجام دهیم اما بهتر است مردم همه محصولات اعم از مکمل، قرص‌های لاغری و چاقی را از داروخانه ها تهیه و بعد از تایید کد اصالت نسبت به مصرف آن ها اقدام کنند و اگر اصالت نداشت به ما اطلاع بدهند.