خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 30 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عملیات آبخیزداری در ۲۴ حوزه آبخیز استان سمنان آغاز شد

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 08 بهمن 1398 - 13:47
سمنان – معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان بابیان اینکه عملیات آبخیزداری در ۲۴ حوزه آبخیز استان آغاز شد، گفت: ۴۰ میلیارد تومان به اجرای این طرح اختصاص یافت.
آبخيزداري،منابع،استان،بندهاي،عمليات،سمنان،آبخيز،مترمكعب،حجم

به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد عبدالشاه پیش از ظهر سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگاران به میزبانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ضمن بیان اینکه از ابتدای سال جاری با برنامه‌ریزی لازم در ۲۴ حوزه آبخیز استان عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری آغاز شد، اظهار داشت: ۴۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح‌ها اختصاص یافت.
وی با اشاره به اینکه ۲۴ هزار و ۶۰۰ هکتار از سطح حوزه‌های آبخیز استان سمنان تحت پوشش این طرح قرار دارند، تصریح کرد: این طرح باهدف حفاظت از آب‌وخاک، کنترل فرسایش خاک و رسوب، تقویت آب سفره‌های زیرزمینی، افزایش پوشش گیاهی، جلوگیری از پر شدن مخازن سدها اجرایی می‌شود.
پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی طرح‌های آبخیزداری
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بابیان اینکه پروژه‌های آبخیزداری استان ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: عملیات اجرایی آبخیزداری به‌طورکلی در سه بخش عملیات مکانیکی در قالب احداث بندهای خاکی، بندهای سنگ و ملات، بندهای گابیون، عملیات بیومکانیکی در قالب تراس‌بندی، بانکت بندی، کنتورفار و عملیات بیولوژیک شامل نهال‌کاری، بذرپاشی، کپه کاری تقسیم‌بندی می‌شود.
عبدالشاه با تأکید بر اینکه این اقدامات در بخش مکانیکی شامل احداث بندهای سنگ و ملات به تعداد ۲۴۴ مورد و به حجم ۸۱ هزار و ۵۶۶ مترمکعب اجرایی شده است، خاطرنشان کرد: احداث بندهای خاکی به تعداد پنج مورد و به حجم ۱۱۳ هزار و ۱۰۰ مترمکعب، گابیون ۱۱ مورد به حجم ۹۰۰ مترمکعب است.
وی پیگیری برای تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات این پروژه‌ها را در اولویت نخست خود دانست و گفت: با توجه به اهمیت منابع آب‌وخاک کشور و لزوم حفاظت از این منابع محدود، هماهنگی در حوزه‌های آبخیز به‌منظور ایجاد توسعه پایدار اجتناب‌ناپذیر است.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: وقوع سیلاب‌های مخرب باعث بروز خسارات مالی و جانی، هدر رفتن منابع آب، فرسایش و هدر رفتن خاک حاصل‌خیز کشاورزی می‌شود و باید با اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری گامی مؤثر برای جلوگیری از این امر برداشت.