خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اعضای بدن مادر قمی به چند بیمار زندگی دوباره بخشید

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 06 بهمن 1398 - 16:58
اعضای حیاتی بدن مادر 55 سال قمی به بیماران نیازمند جانی دوباره بخشید.
قم،بيمار،اعضاي،مغزي،پيوند،قلب،مرگ،پزشكي،صمدي

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، ولی‌الله صمدی مسئول واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت: اعضای بدن خانم 55 ساله که دچار سکته مغزی شده بود، پس از گفت و گو با خانواده آن مرحوم و اخذ رضایت از آن‌ها، اهدا شد.
وی افزود: این مادر قمی به بیمارستان شریعتی تهران اعزام شد و ارگان‌های حیاتی او به چندین بیمار بدحال زندگی دوباره بخشید.
مسئول واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی قم بابیان این‌که این مادر فداکار، چهاردهمین مورد اهدای عضو استان قم از ابتدای سال جاری تاکنون بوده است، بیان کرد: روزانه هفت‌تا 10 نفر در کشور که در لیست انتظار هستند، به علت نرسیدن عضو پیوندی فوت می‌کنند.
صمدی ادامه داد: بیمار مرگ مغزی قبل از فوت می‌تواند ارگان‌های حیاتی مانند قلب، کلیه، پانکراس، ریه‌ها و روده و تا 48 ساعت پس از فوت نیز می‌تواند نسوج و بافت‌ها مثل پوست، قرنیه، استخوان، پاندون و عضلات دریچه‌های قلب را اهدا نماید.
وی بیان کرد: هر اهداکننده می‌تواند با اهدای اعضایی ازجمله قلب، ریه، کبد، پانکراس، روده و کلیه، یک تا هشت بیمار را از مرگ نجات دهد.
مسئول واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: همچنین هر اهداکننده می‌تواند با اهدای دریچه قلب، رگ، تاندون‌ها، عضلات، استخوان، نسوج و بافت، زندگی یک تا 53 تن را بهبود ببخشد.
صمدی خاطرنشان کرد: از زمانی که مرگ مغزی بیماری اعلام می‌شود، می‌توان بیمار را با پیشرفته‌ترین تجهیزات پزشکی حداکثر تا 12 روز نگهداری نمود، ولی در این مدت ارگان‌های حیاتی زیست پذیری خود را از دست می‌دهند و قابلیت فعالیت و توانایی ارگان‌ها ضعیف می‌شود.
از سال 85 تاکنون، اعضای بدن 104 بیمار مرگ مغزی از استان قم به بیماران نیازمند پیوند شده‌است.
انتهای پیام/452/ش