مجوز مجلس به شهرداریها برای استفاده از ابزارهای تامین مالی جهت اجرای پروژهها
نمایندگان مجلس، شهرداریها و دهیاریها را مجاز به استفاده از ابزارهای تامین مالی برای اجرای پروژههای شهری و روستایی کردند.

جهت تامین نظر شورای نگهبان صورت گرفت؛
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها با ماده اصلاح بند الف ماده یک این لایحه موافقت کردند.
براساس این بند اصلاحی؛ عوارض محلی بدین صورت تعریف شد: وجوهی است که شهرداریها یا دهیاری در چهارچوب قوانین و مقررات بهمنظور تأمین هزینههای شهر و روستا وصول میکنند.
همچین نمایندگان با اصلاح بند ج ماده یک لایحه مذکور موافقت کردند.
براساس این بند؛ بهای خدمات بدین صورت تعریف شد: مبلغی که شهرداری، سازمانها، مؤسسات و شرکتهای وابسته به شهرداریها و یا دهیاریها مطابق قوانین و مقررات در ازای خدمات ارائهشده، از متقاضیان دریافت خدمات، وصول میکنند.
نمایندگان در ادامه با ماده ۳ لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها موافقت کردند.
براساس این ماده اصلاحی؛ شهرداریها و دهیاریها میتوانند در چارچوب قوانین و مقررات از انواع ابزارهای تأمین منابع مالی و روشهای اجرائی مناسب برای اجرای پروژههای مصوب شهری و روستایی و پروژههای سرمایهگذاری و مشارکتی با پیشبینی تضامین کافی استفاده کنند.
آییننامه مالی موضوع این ماده ظرف مدت سهماه از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون با پیشنهاد مشترک شورایعالی استانها و وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور) تهیه و بهتصویب هیأت وزیران میرسد.
مجلس همچنین با اصلاح ماده ۴ موافقت کردد.
براساس ماده ۴ اصلاحی لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها؛ عوارض محلی اعم از عوارض بر ساختمانها، مستحدثات، تأسیسات، تبلیغات معابر و فضاهای شهری و روستایی و ارزش افزوده ناشی از اجرای طرحهای توسعه شهری و روستایی و داراییهای غیرمنقول مطابق قوانین و مقررات تعیین میگردد.
وزارت کشور با همکاری شورایعالی استانها حداکثر تا پایان آذرماه هر سال، عناوین عوارض را تهیه و وزیر کشور آن را ابلاغ میکند.
لازم به ذکر است تبصرههای ۲ و ۳ ماده ۴ لایحه مذکور با موافقت نمایندگان حذف شدند.
نمایندگان در ادامه بررسی لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریهابا تبصره ۶ ماده ۴ موافقت کردند
براساس این اصلاحیه؛ در تبصره (۶) ماده (۴) عبارت «با رعایت بند (۵) ماده (۲۶) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و» پس از عبارت «مطابق قوانین مربوطه» افزوده میشود و عبارت «و همچنین الحاق اراضی به محدوده روستا» حذف میشود.
انتهای پیام/