خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 05 اردیبهشت 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

طرابلس: حفتر به نتایج کنفرانس برلین پایبند نخواهد بود

فارس | بین‌الملل | پنجشنبه، 03 بهمن 1398 - 17:50
رئیس شورای عالی دولت غرب لیبی گفت که «خلیفه خفتر» فرمانده شبه‌نظامیان شرق، به توافقات پایبند نیست و هیچ ضمانتی برای ملزم شدن وی به نتایج کنفرانس برلین وجود ندارد.
ليبي،دولت،برلين،تركيه،كنفرانس،شوراي،طرابلس،رئيس،السراج،توافق ...

رئیس شورای عالی دولت غرب لیبی گفت که «خلیفه خفتر» فرمانده شبه‌نظامیان شرق، به توافقات پایبند نیست و هیچ ضمانتی برای ملزم شدن وی به نتایج کنفرانس برلین وجود ندارد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «خالد المشری» رئیس شورای عالی دولت لیبی در طرابلس گفت که ژنرال خلیفه خفتر (رئیس تشکیلات موسوم به ارتش ملی لیبی که با دولت لیبی درگیر است) به توافقات پایبند نیست و هیچ ضمانتی برای ملزم کردن وی به نتایج کنفرانس برلین وجود ندارد.
«فائز السراج» رئیس شورای ریاستی دولت لیبی روز سه شنبه گفت که دیگر هرگز با حفتر وارد مذاکره نمی‌شود.
او ابراز امیدواری کرد که حامیان حفتر در محاسبات خود تجدید نظر کنند.
المشری در گفت‌وگو با خبرگزاری «آناتولی» ترکیه درباره اظهارات السراج گفت:« جنایات جنگی این جنایتکار(حفتر) علیه بشریت بسیار بزرگ است و هرگز این امکان نیست که از طریق مذاکره یا دادن منصبی به حفتر به او پاداش داده شود».
وی افزود: «این یک اصل مذاکره نزد شورای ریاستی و شورای عالی دولت و مجلس نمایندگان در طرابلس و نزد همه نیروهای آزادی‌خواه در منطقه غرب لیبی است.
اینکه با احدی دشمنی نداریم، اما جنایتکاران باید مجازات شوند نه اینکه پاداش بگیرند».
نیروهای خلیفه حفتر با دولت مشروع لیبی درگیر هستند و از چهارم آوریل گذشته حمله‌ای را برای تسلط بر طرابلس مقر دولت لیبی آغاز کردند که هنوز به نتیجه نرسیده است.
برلین روز یکشنبه با مشارکت 12 کشور از جمله ترکیه و حضور چهار سازمان منطقه‌ای و بین المللی میزبان کنفرانسی برای جستجوی راه حل سیاسی جنگ در لیبی بود.
المشری همچنین تاکید کرد که دولت وفاق ملی از دستیابی به هیچ ابزاری برای کمک به نیروهایش در سرکوب متجاوزان کوتاهی نمی‌کند.
در بیانیه پایانی کنفرانس برلین که از 55 بند تشکیل شده است از طرف‌های لیبی و حامیان آنها خواسته شده است به فعالیت‌های نظامی فیصله داده، به فرآیند سیاسی بازگشته و به قطعنامه 1970 سال 2011 مربوط به ممنوعیت صادرات سلاح به لیبی پایبند باشند.
در این بیانیه همه طرف‌های لیبی به پایبندی به آتش‌بس ملزم شده و از سازمان ملل خواسته شده کمیته‌های فنی برای اجرا و نظارت بر آتش‌بس تشکیل دهد.
المشری با بیان اینکه انتظار زیادی از کنفرانس برلین نمی‌رود، گفت: «کنفرانس‌های دیگری هم پیش از این برگزار شد و تاکنون ساز و کار روشنی که ضامن اجرای توافق باشد وجود ندارد.
ممکن است گفت‌وگوهایی انجام شود، به توافق‌هایی دست یابیم؛ اما این جنایتکار آن را نقض می‌کند زیرا هیچ ضماتی وجود ندارد.
تنها ضمانت نزد ما تامین قدرت لازم برای حفاظت از خودمان است».
المشری تبدیل نتایج کنفرانس برلین به یک قطعنامه بین المللی را هم نظیر توافق قبلی در الصخیرات کم اهمیت خواند و گفت: «تا زمانی که مجازات بازدارنده‌ای برای متجاوزان وجود نداشته باشد هیچ توافق واقعی وجود نخواهد داشت».
وی شراکت دولت لیبی با ترکیه را راهبردی و نه مقطعی خواند و گفت: «ما روابط خود را با ترکیه توسعه خواهیم داد.
ترکیه قادر است به لیبی برای بازسازی زیرساخت‌های آن کمک کند.
ما مرزهای دریایی با ترکیه داریم و با وجود توافقنامه امنیتی یک ساله میان طرابلس و آنکارا اما ائتلاف همه جانبه ما ادامه خواهد داشت».
رئیس شورای عالی دولت لیبی اقدام حفتر مسدود کردن راه‌های دسترسی به پایانه‌های نفتی «شراره» و «الفیل» و پنج بندر نفت خیز در شرق لیبی را اهرم فشاری بر کنفرانس برلین برای دستیابی به امتیازات خواند و گفت: «نفت روزی همه لیبیایی‌هاست.
اروپا و آمریکا و همه کشورها و نه فقط لیبی از تعطیلی این میادین نفتی متضرر می‌شوند.
آتش‌بس در لیبی با ابتکار ترکیه و روسیه از دوازدهم ژانویه جاری شده است اما نیروهای حفتر با حملات روزانه خود به طرابلس آن را نقض می‌کنند.
المشری این حملات را محکوم کرد و گفت: «در همه محورها نیروهای حفتر آتش بس را نقض می‌کنند.
ما هم دفاع می‌کنیم و قدرت این را داریم بلکه قدرت ما بالاتر است و اگر این تخلفات ادامه یابد از حالت دفاعی به تهاجمی درخواهیم آمد تا به جنگ پایان دهیم.
در جریان گفت‌وگوها در روسیه بر سر بحران لیبی که با مشارکت ترکیه صورت گرفت المشری و السراج در سیزدهم ژانویه پیش‌نویس توافق آتش‌بس را امضا کردند، اما حفتر مهلت دو روزه خواست و از آن زمان آن را امضا نکرده است.
از جمله نتایج کنفرانس برلین این بود که همه طرف‌های لیبیایی را به پایان دادن به مرحله انتخابات از طریق برگزاری انتخابات آزاد، سراسری و عادلانه دعوت کرد و اینکه یک دولت یکپارچه و فراگیر و کارآمدی تشکیل شود که مورد تایید پارلمان باشد.
الشمری در این باره گفت: «ما نسبت به برگزاری انتخابات انعطاف کامل داریم.
می‌خواهیم مرحله انتقالی تمام شود و انتخابات ریاستی و پارلمانی برگزار شود.
وی در عین حال بر موضع و السراج تاکید کرد و گفت: «ما هرگز اجازه حضور حفتر در عرصه سیاسی را نمی‌دهیم.
او می‌تواند علیه نهادهای قانونی هم کودتا کند.
تاریخ گواه این قضیه است.
از همین رو باید صاحبان پروژه نظامی و دشمنان دموکراسی حذف شوند».
انتهای پیام/ص