کلاهبرداری ۲.۶ میلیارد تومانی در حوزه سایبری خراسان جنوبی
بیرجند_ رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی گفت: طی ده ماهه گذشته دو میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان کلاهبرداری مالی در حوزه سایبری استان داشته ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ علی محمد پور در نشست خبری اظهارکرد: جرایم مالی با ۸۸ درصد فروانی در رأس همه جرایم فضای مجازی در استان است.
وی بیان کرد: باید در استان در جهت ارتقا سطح سواد دیجیتال و رسانهای تلاش شود.
سرهنگ محمدپور با بیان اینکه از ابتدای امسال ۱۱۶ درصد افزایش وقوع جرایم سایبری را در استان داشته ایم، افزود: این ناشی از اعتماد بیجا است.
به گفته وی در حوزه کشف جرایم نیز خوشبختانه ۱۰۷ درصد رشد را در سال جاری داشته ایم.
وی بااشاره به در مجموع کشف جرایم از نرم کشوری بالاتر هستیم، ادامه داد: هماهنگی قضائی و همکاری دستگاهها در استعلام گیری ها خوب بوده است.
وی عنوان کرد: بالغ بر دو میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان کلاهبرداری در فضای مجازی استان در ۱۰ ماهه گذشته انجام شده است.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با اشاره به پنج جرم اول سایبری استان گفت: برداشتهای غیر مجاز از حساب افراد با ۷۰ درصد رتبه اول را دارد.
به گفته وی کلاهبرداری رایانهای، مزاحمتهای اینترنتی، هک گوشیها و سامانههای هوشمند و انتشار عکس و فیلمهای خصوصی افراد در حوزه فضای مجازی در رتبههای بعدی جرایم فضای سایبری استان بوده است.
وی با بیان اینکه در حوزه پیشگیری اجتماعی و مصاحبههای تلویزیونی ۱۸ درصد رشد داریم، تصریح کرد: ۳۳ برنامه تلویزیونی در حوزه کار پلیس فتا تولید و پخش شده است.
محمدپور به برگزاری نمایشگاههای مرتبط برای آگاه سازی جامعه با جرایم سایبری بیان کرد: از ابتدای امسال ۱۴ نمایشگاه را برای دانش آموزان و دانشجویان برگزار کرده ایم.
وی با اشاره به جذب داوطلبین مردمی در حوزه فضای مجازی گفت: ۲۶۰ نفر در این زمینه جذب شده اند که این افراد تخصص رایانهای داشته و یا مواردی که مشاهده کردن غیرقانونی است همکاری داشته اند.
وی از انجام ۲۵۰ بازدید از سطح کافی نتهای استان خبرداد و بیان کرد: در این بازدیدها ۵۴ کافی نت متخلف شناسایی شدند که عمده جرایم انها به دلیل عدم آگاهی از برخی قوانین مرتبط بوده است.
محمدپور اضافه کرد: در سال ۹۸ و با انجام بازدیدهای سرزده ۵۰ درصد کاهش تخلفات را در کافی نتها داشته ایم.
وی با بیان اینکه سه کافی نت متخلف از ابتدای امسال پلمپ شده است، گفت: دو مورد اخطار پلمپ نیز داشته ایم که صاحبان مشکلات و موارد را رفع کردند.
وی بیان کرد: با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات کاربران فضای مجازی توجه کنند که محتواهای تبلیغاتی و مجرمانه از جمله توهین درخواستهای تجمعهای غیرقانونی را بازنشر نکنند چراکه جرم تلقی شده و برخورد قانونی انجام خواهدشد.
محمدپور انتشار اخبار تحریک آمیز را جرم دانست و گفت پرداختن به این موارد موجب تشویش اذهان عمومی میشود.
وی همچنین از کاربران فضای مجازی خواست تا از انتشار اخباری که از صحت آن اطمینان ندارند خودداری کنند.