نماینده فائو در ایران: ایران قابلیت بهرهوری زنبورداری به صورت گسترده را دارد
نماینده سازمان فائو در ایران گفت: ایران قابلیت های زیادی برای توسعه یک زنجیره با ارزش غذایی به نام صنعت زنبورداری دارد و این زنجیره با ارزش غذایی میتواند بازار عرضه و تقاضا یعنی در داخل و خارج از کشور را منتفع کند.

نماینده سازمان فائو در ایران گفت: ایران قابلیت های زیادی برای توسعه یک زنجیره با ارزش غذایی به نام صنعت زنبورداری دارد و این زنجیره با ارزش غذایی میتواند بازار عرضه و تقاضا یعنی در داخل و خارج از کشور را منتفع کند.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، «گرولد بودکر» نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد فائو در ایران روز چهارشنبه در افتتاحیه دومین کنگره بینالمللی پژوهشی زنبور عسل ایران که در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در کرج برگزار شد، به اهمیت صنعت زنبورداری در طبیعت و زندگی انسانها اشاره کرد و گفت: بدون زنبورها طیف گسترده ای از غذاها را از دست میدهیم و بدون زنبورها دنیایی بدون گرسنگی غیرممکن خواهد بود.
زنبورها، به عنوان مخلوقاتی گردهافشان، نقشی سترگ در تمام ابعاد اکوسیستم ایفا میکنند.
نماینده فائو در ایران افزود: ایران قابلیتهای زیادی برای توسعه یک زنجیره با ارزش غذایی به نام صنعت زنبورداری دارد و این زنجیره با ارزش غذایی میتواند بازار عرضه و تقاضا یعنی در داخل و خارج از کشور را منتفع کند.
«گرولد بودکر» افزود: همچنین این گردهافشان، نقشی حیاتی در افزایش عملکرد محصولات کشاورزی و ارتقا امنیت غذایی و تغذیه دارد.
بسیاری از محصولات کشاورزی دنیا که تأمین کننده میوهها و دانههای مصرفی انسانها هستند، به فعالیت زنبورها وابستگی دارند و بدون آنها، دستیابی به دنیایی بدون گرسنگی غیرممکن خواهد بود.
وی به نقشآفرینی زنبورداری و تولید عسل در معیشت روستائیان و همچنین در تولید داروها اشاره کرد و از جمله این نقشها را به عنوان یک فعالیت درآمدزا دانست که به جوامع روستایی کمک میکند تا درآمد بیشتری را کسب کنند.
وی افزود: برای داشتن یک کسبوکار موفق در زمینه زنبورداری، الزامات اساسی مورد نیاز است که گونههای مناسب و قابل مدیریت زنبور برای تولید در مقیاس صنعتی، تجهیزات مدرن و مهارتهای لازم برای مدیریت کلونی زنبورها از جمله مهمترین موارد هستند.
نماینده فائو در ایران اظهار داشت: باید به این نکته اشاره کرد که این الزامات برای داشتن یک کسبوکار زنبورداری پیشرفته در سطح کشور کافی نیستند و برای اینکه زنبورداران سود بیشتری بهدست آورند و مصرفکنندگان از محصولات باکیفیتتری بهرهمند شوند، لازم است یک زنجیره ارزش کارا ایجاد شود.
وی بیان داشت: در این خصوص علاوه بر زنبورداران باید تمام ذینفعان دخیل در مراحل مختلف تولید عسل و فعالیتهای ارزشآفرین مرتبط در نظر گرفته شوند و این ذینفعان زنجیره ارزش غذایی را تشکیل میدهند.
نماینده فائو در ایران تصریح کرد: با در نظر گرفتن تجارب موفق جهانی، توسعه یک زنجیره ارزش غذایی کارا میتواند موجب کوتاهتر شدن زنجیره عرضه شده و منافع اقتصادی را که به صورت مستقیم از آنِ تولیدکنندگان عسل میشود، به میزان قابلتوجهی افزایش میدهد.
وی افزود: تسهیلکننده بازاریابی شده و به عرضهکنندگان فرصتهای بیشماری را ارائه دهد تا سریعتر به ترجیحات مشتریان پاسخ دهند و به فعالان خرد و متوسط عرصه زنبورداری این امکان را میدهد تا به بازارهای وسیعتر دسترسی داشته باشند.
نماینده فائو در ایران تاکید کرد: فائو به منظور تلاش برای تحقق اهداف توسعه پایدار، بر این باور است که توسعه زنجیره ارزش غذایی برای هر یک از فعالیتهای کشاورزی، از جمله زنبورداری و تولید عسل، بایستی از نظر زیستمحیطی پایدار باشد و تأثیرات مثبت یا دستکم خنثی بر محیط زیست طبیعی، داشته باشد.
بودکر تاکید کرد: همچنین از نظر اقتصادی پایدار بوده و در تمامی مراحل توجیه اقتصادی و تجاری داشته باشد و از نظر اجتماعی پایدار و برای جامعه واجد منافع باشد.
وی افزود: فائو از کشورهای عضو و تمامی طرفهای دخیل در عرصه کشاورزی و تولید محصولات غذایی میخواهد تا برای ایجاد زنجیره ارزش غذا تلاش کنند، امری که نه تنها میتواند معیشت تولیدکنندگان عسل بهبود بخشد، بلکه میتواند بهرهوری بخش زنبورداری را نیز افزایش دهد.
انتهای پیام/ب/ی