خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

معاون وزیر کار: وضعیت استان قم در تنظیم سند توسعه مهارت رضایت بخش نیست

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 01 بهمن 1398 - 19:37
معاون وزیر کار و رفاه اجتماعی، استان قم را در تنظیم سند توسعه مهارت نسبت به استان‌های دیگر عقب دانست و گفت: همکاری ارگان‌ها و دستگاه‌ها برای تنظیم این سند اجباری است و اراده سازمان فنی و حرفه‌ای رفتن به سمت  خصوصی‌سازی است.
استان،مهارت،قم،جامعه،هاشمي،فني،مهارتي،رفاه،جوانان،معاون،وزير ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، علی اوسط هاشمی عصر امروز با حضور در جلسه مشترک شورای مهارت و کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری استان قم که در سالن امام جواد(ع) استانداری برگزار شد، با ابراز رضایت از عملکرد اداره کل فنی و حرفه‌ای استان اظهار داشت: بهترین کارنامه ما در این حوزه نتیجه عملکرد کارآموزانمان در جامعه است.
وی تعداد اموزشگاهای آزاد استان قم را 188 مورد اعلام کرد و افزود: مدیریت بیش از 80 درصد آموزشگاه‌ها توسط زنان نشان‌دهنده عملکرد مثبت این اداره بوده که امیدواریم آمار قابل‌توجه دیگری ثبت شود.
معاون وزیر کار و رفاه اجتماعی ارتباط با دانشگاه‌ها را موردتوجه قرارداد و گفت: باید این ارتباط به‌صورت مؤثر برقرار شود زیرا 40 درصد دانش‌آموخته‌های دانشگاه را ما پذیرا هستیم و این یعنی اهمیت نگاه افراد به مهارت‌آموزی در جامعه است.
وی استان قم را دررسیدن به بالاترین آمار جذب دانشجویان در نظام مهارتی لازم دانست و گفت: باید استان قم در این امر پیشتاز بوده تا کسالت جوانان در حوزه کار از بین رفته و نمی‌توان همه اشتغال‌زایی را در سطح دولت دنبال کرد.
هاشمی به‌کارگیری توانمندی جوانان را تنها راه‌حل اشتغال‌زایی در جامعه عنوان و خاطرنشان کرد: وزارت آموزش و پرورش موظف به جذب 50 درصدی دانش آموزان به این سمت بوده و دانشگاه‌ها نیز باید به عدد 60 درصدی در جذب دانشجویان در دانشگاه‌های مهارتی برسند.
وی آینده جوانان را "امروز" دانست و بیان کرد: در 10 سال آینده 40 درصد مشاغل جوامع توسعه‌یافته ضعیف خواهد شد و باید ببینیم در کشور ما با توجه به اقلیم خشک آن چه وضعیتی دارد و باید بر اساس شرایط جدید به سمت اشتغال‌های جدید پیش برویم.
معاون وزیر کار و رفاه اجتماعی موضوع مهارت را ملی دانست و گفت: باید جریانی جدید در کشور راه‌اندازی شود و این حرکت در تهران شروع‌شده و استان قم هشتمین استانی است که به این جریان پیوسته و باید در شورایی مهارت استان آن را پیگیری کنید.
وی جامعه امروز را با استرس و نگرانی همراه خواند و تأکید کرد: شورای عالی اشتغال و شورای عالی مدیریت و آموزش باید بحران بیکاری در جامعه را حل کنند و باید بپذیریم بسیاری از اعتراضات جامعه به علت بیکاری و رفع این معضل است.
هاشمی توزیع پول را حلال مشکلات ندانسته و گفت: زمانی مشکل بیماری بیکاری حل می‌شود که جوانان به سمت مهارت‌آموزی حرکت کنند و باید جوانان به داشته‌های جدید مهارتی مجهز شده تا بتوانند به تولید ثروت دست پیدا کنند.
وی تغییر نگاه مدیریتی را برای ایجاد اشتغال خواستار شد و ادامه داد: باید استاندارهای جدیدی بر اساس شرایط و اقلیم و همچنین ظرفیت‌های هر استان تدوین‌شده و با نگاه به پتانسیل‌های استان قم انتظار فعالیت بیشتر در استان را داریم.
معاون وزیر کار و رفاه اجتماعی، استان قم را در تنظیم سند توسعه مهارت نسبت به استان‌های دیگر عقب دانست و گفت: همکاری ارگان‌ها و دستگاه‌ها برای تنظیم این سند اجباری است و اراده سازمان فنی و حرفه‌ای رفتن به سمت خصوصی‌سازی بوده و باید جامعه را پویا کنیم.
وی شعار "قم پیشتاز ندای مهارت" را مطرح کرد و افزود: ما امروز شاهد جابه‌جایی ارزش‌ها در جامعه هستیم و بخشی از عملکرد دانشگاه برای میل به مدرک و عنوان سازی قابل نقد بوده درحالی‌که ما نیازمند مهارت‌آموزی بیشتر در جامعه هستیم.
هاشمی ادامه داد: ما به انسان توانمند نیاز داریم نه به جوان مدرک دار و باید بدانیم مهارت قابل برند سازی است که باید به آن توجه کنیم و در قالب چهار دستورالعمل در کشور پیگیری خواهد شد.
وی 4 عنصر استانداردسازی مهارت، سنجش مهارت و صلاحیت عملی، برگزاری آزمون و ارائه گواهینامه را شمرد و گفت: هر سازمانی که به آموزش روی آورده باید اعتبار آن را از سازمان فنی و حرفه‌ای کسب کند.
معاون وزیر کار و رفاه اجتماعی گواهینامه‌های صادره از سازمان فنی و حرفه‌ای را بین‌المللی اعلام و تأکید کرد: ارزش گواهی‌نامه‌ها محدود به جغرافیایی خاص نیست و آموزشگاه‌های ما با دریافت گواهی‌نامه می‌تواند در تمام دنیا شعبه دیگری تأسیس کنند.
وی اظهار داشت: باید چتر مهارت در آسمان قم گسترده شده و بیش از 200 هزار نفر تحت آموزش‌های مهارتی قرار گیرند و سازمان نیز 54 کارگاه را در اختیار استان قرار داده و با ارزان‌فروشی آموزشگاه برخورد جدی می‌شود.
هاشمی اعتبار گواهینامه‌های فنی و حرفه‌ای در جهان را سرمایه ملی ایران خواند و اظهار داشت: 8 صلاحیت حرفه‌ای در قانون شورای مهارت‌آموزی دیده‌شده و باید هر چه سریع‌تر مجتمع فنی و مهارت‌آموزی و اتاق بازرگانی استان قم برپا شود و هیچ کارفرمایی نباید کارگر فاقد گواهی‌نامه معتبر مهارت‌آموزی را به کار گیرد.
وی با ارائه پیشنهاد تأسیس بازار مهارت در استان قم ابراز کرد: بازار مهارت قم باید راه‌اندازی شود و هر شهروندی که خدمات مهارتی بخواهد باید به این بازار مراجعه کرده و تقاضاها باید به سمت استفاده از افراد بامهارت حرکت کند.
معاون وزیر کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: خلق مزیت برای افراد دارای مهارت باید در اولویت‌های استان قرارگرفته و تسهیلات بانکی تنها به کسانی ارائه شود که دارای مهارت هستند.
وی مهارت سبز برای رسیدن به اقتصاد سبز را موردتوجه قرارداد و خاطرنشان کرد: قم با توجه به اقلیم خشک آن بیش از سایر استان‌ها به مهارت سبز نیازمند بوده و تمام امکانات استان باید در این جهت قرار گیرد.
هاشمی افزایش ارتقاء منزلت مهارت‌آموزی را استان خواستار شد و تصریح کرد: باید از ظرفیت فرهنگی قم برای تغییر این نگاه استفاده کرده و جامعه را به سمت مهارت‌آموزی پیش برد.
انتهای پیام/456/ ع