شفافیت زنجیره تامین و توزیع، راهکار مقابله با خروج غیرقانونی کالا از کشور
معاون دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت گفت:شفافیت در زنجیرههای تامین و توزیع کالا، مهمترین اقدام برای جلوگیری از خروج غیرقانونی آن از کشور است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا دهقانینیا در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر با بیان اینکه دولت پارسال مصوبهای با توجه به تلاطمات ارزی در کشور ابلاغ کرد که بر اساس آن تنها ۲۵ قلم کالای اساسی باید با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تامین و وارد شود، گفت: وقتی این نوع ارز به برخی کالاها داده شد، صرفه اقتصادی برای قاچاق آن کالا هم میسر میشد که افرادی سودجو به خروج این کالاها مبادرت کردند.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اعلام اینکه قاچاق کالای اساسی از کشور به کمترین میزان رسیده گفت: نوع قاچاق کالا از فرآوردههای سوختی به کالای اساسی تغییر کرده است.
او گفت: بر این اساس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اینکه مسئولیت اجرایی ندارد، با هماهنگی دستگاههای مربوطه شامل دبیرخانه مناطق آزاد اقتصادی، وزارتخانههای صمت و جهاد کشاورزی و ضابطین آنها، برای مقابله با قاچاق و تهیه دستورالعملهای لازم در این باره قرارگاهی برای اقدامات مقابلهای تشکیل دادند.
او گفت: طبق بررسیها از ۹۳ درصد کالاهای وارداتی که بازرگانان به سامانه جامع تجارت اظهار کردند، در ۵ گروه کالای اساسی شامل برنج، چای، روغن، شکر و گوشت، ۷۳ درصد زنجیرهها شفاف و رصد پذیر شده اند.
حمید محلهای معاون دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت، در ارتباط تلفنی درخصوص روشهای مقابله با قاچاق کالا در کشور گفت: شفافیت در زنجیرههای تامین و توزیع کالا، مهمترین اقدام برای جلوگیری از خروج آن از کشور است.
او با بیان اینکه برنامههای ما بر ۷ شبکه اصلی کشور از تامین تا توزیع شامل واردکنندگان، تولیدکنندگان و خرده فروشان متمرکز شده است، افزود: ۲۰ هزار فعال تجاری اکنون اقدام به درج اطلاعات خرید و فروش کالاهای خود کرده اند که درنظر داریم تعدادشان را به ۳۰ هزار فعال برسانیم.
او ادامه داد: همچنین در نظر داریم بحث رصد را به زنجیره مصرف کننده هم برسانیم؛ کاری که اکنون فقط برای لاستیک انجام میدهیم.
محلهای ادامه داد: در این طرح همچنین بسیاری کالاهای اساسی، پرمصرف و بادوام را نیز اضافه خواهیم کرد تا نگرانی از بابت تامین کالا ایجاد نشود.
انتهای پیام/