فعالیتهای فرهنگی نیازمند خلاقیت و نوآوری است
قزوین- معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی کشور گفت: مهمترین چالش در حوزه فرهنگی ضعف در نبود خلاقیت و
پویایی در طراحی و برنامه ریزی است مکه با آن می توان تاثیرگذاری ها را بیشتر کرد.

حجت الاسلام علی جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص رویکرد برنامههای فرهنگی در نهاد کمیته امداد امام خمینی اظهار داشت: با کمک کارشناسان درصددیم برنامههایی را اجرا کنیم تا رویکرد فرهنگی و روانی داشته باشد.
وی اضافه کرد: در رویکرد جدید برنامههای خوبی برای مخاطبان خاص خود داریم و دنبال هوشمند شدن برنامهها هستیم که در این راستا برای دانش آموزان کنکوری پیش بینیهایی کرده ایم که عملیاتی خواهد شد.
جعفری بیان کرد: در حال حاضر در جمع خانواده امداد تحت پوشش، دانش آموزانی داریم که بسیار باهوش هستند و استعداد زیادی دارند اما چون کلاسهای کنکور گران است و فقط فرزندان خانوادههای متوسط و با درآمد بالا در آنها شرکت میکنند این افراد از حضور در آنها محروم هستند و رقابتی عادلانه نداریم لذا برای جبران این بی عدالتی درصددیم کمک کنیم تا بنیه علمی دانش آموزان مددجو تقویت شود.
معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی کشور یادآور شد: برای دانش آموزان کنکوری معلم خوب خواهیم گرفت و با حضور این افراد دورههای آمادگی یک ماهه به صورت شبانه روزی در اردوگاههای این نهاد تشکیل خواهد شد تا رتبههایشان بالا برود.
وی افزود: این امکان را مهیا خواهیم کرد تا دانش آموزان استانهای مختلف به صورت رایگان در این کلاسهای آمادگی شرکت کرده و برای کنکور آماده شوند.
آموزش انتخاب همسر مناسب
حجت الاسلام جعفری در ادامه تصریح کرد: آموزش دختران ۱۵ تا ۲۵ سال مجرد آماده ازدواج از دیگر برنامههای فرهنگی کمیته امداد است که آن را در اولویت اجرا قرار دادهایم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر آموزشهای ما در این نهاد برای نوعروسانی است که همسر خود را انتخاب کردهاند در حالی که به نظر میرسد مراحل شناخت قبل از ازدواج بسیار مهم است تا انتخاب درستی صورت گیرد و شاهد هیچ طلاقی نباشیم.
بازماندگان از تحصیل شناسایی و تحت پوشش قرار میگیرند
جعفری در ادامه در خصوص تحت پوشش قرار دادن بازماندگان از تحصیل هم گفت: به دلیل شرایط اقتصادی خانوادههای تحت پوشش شاهد بازماندن تعدادی از دانش آموزان از تحصیل هستیم که این کار از طریق سامانه ثبت نام آموزش و پرورش انجام میشود و تلاش میکنیم در کنار شناسایی این افراد برای تحصیل افراد بازمانده اقدام کنیم.
ضرورت استفاده از روشهای جدید در امور فرهنگی
جعفری در مورد استفاده از شیوههای نوین در تأثیرگذاری امور فرهنگی گفت: یکی از کارهای ما استفاده از شیوههای نوین است تا آموزشها فقط مبتنی بر کلاسهای درسی و حضوری متداول گذشته نباشد و در این راستا برنامههای متنوعی پیش بینی شده است.
معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی کشور تصریح کرد: برگزاری آئینها، مسابقات و جشنوارهها از رویکردهای معاونت فرهنگی است که در این زمینه تلاش میکنیم برای نمونه مسابقات قرآن را به یک جشنواره پویا و فرهنگی تبدیل کنیم که در آن نوآوری هم باشد.
وی افزود: در نوآوری جدید به جای برگزاری مسابقات حضوری قرآنی در استانها که هزینههای زیادی هم دارد رقابتها به صورت ارسال فیلم از تلاوت افراد باشد تا شرکت کنندگان بدون طی مسیر و به صورت غیر حضوری در رقابتها شرکت کنند که این کار زمینه مشارکت افراد بیشتری از اقصی نقاط استانها را مهیا میکند.
جعفری بیان کرد: در کنار آن مسابقات قرآنی را فقط به تلاوت محدود نکردهایم و قصه گویی مادران برای فرزندان با مضمون قرآنی را هم پیش بینی کردهایم و امیدواریم مورد استقبال خانوادهها قرار گیرد.
ضعف خلاقیت مهمترین چالش امور فرهنگی
جعفری در خصوص مهمترین چالشهای بخش فرهنگی هم گفت: ضعف خلاقیت و پویایی در طراحی و برنامه ریزی از مهمترین چالشهای بخش فرهنگی است که این عرصه با خلاقیت و پویایی گره خورده است.
وی اضافه کرد: با توجه به عصر ارتباطات کنونی باید ما نیز در عرصه فرهنگی بتوانیم با روشهای جدید و نوین تأثیرگذاری فعالیتهای فرهنگی را بیشتر کنیم.
جعفری اظهار داشت: هر چند اعتبارات برای اجرای برنامهها کافی نیست اما نباید خود را فقط محدود به منابع مالی کنیم و بدانیم با خلاقیت و ابتکار میتوان کارهای مؤثری را در عرصه فرهنگی اجرا کرد.