خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هیچ طغیان بیماری واگیری در مناطق سیلابی گزارش نشده است

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | جمعه، 27 دی 1398 - 00:10
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر: تا این لحظه هیچ طغیان بیماری واگیری در مناطق سیلابی گزارش نشده است.
بهداشت،مناطق،واگير،وزارت،سيلابي،بيماري،اقدامات،زمينه،شيوع،مر ...

عرفانی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان حسین عرفانی رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار، رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت بیماری‌های واگیر در مناطق سیل زده کشور اظهار کرد: خوشبختانه وزارت بهداشت تجربه موفقی در زمینه وقوع سیل و کنترل بیماری‌ها در بهار امسال داشته است و با وقوع سیل در مناطق جنوب و جنوب شرق کشور اقدامات مهمی در خصوص پیشگیری از بروز بیماری‌های واگیر صورت گرفته است.
او ادامه دادا: وقوع سیل شرایط را برای بروز و شیوع بیماری واگیر در این مناطق فراهم می‌کند، اما با بالا بردن ظرفیت‌ها و انجام اقدامات پشگیرانه می‌توانیم از طغیان بیماری‌های واگیر جلوگیری کنیم و تا این لحظه هیچ طغیان بیماری واگیر در مناطق سیلابی مانند هرمزگان و سیستان و بلوچستان گزارش نشده است.
عرفانی تاکید کرد: با شیوع بیماری‌های واگیر در مناطق سیلابی می‌توان با تشخیص به موقع جلوی انتشار آن را بگیریم و وزارت بهداشت اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده است.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: یکی از اولویت‌های جدی وزارت بهداشت موضوع بیماری‌های منتقله از آب و غذا است، زیرا در برخی از روستا‌ها دسترسی به آب آشامیدنی سالم قطع شده و تحت نظر کارشناسان بهداشت محیط تانکر‌های بهداشتی علاوه بر توزیع آب معدنی در مناطق سیلابی توزیع شده است.
اقدامات خوب وزارت بهداشت در خصوص کنترل بیماری های ناشی از گزش حشرات
او افزود: راکد ماندن آب در مناطق سیلابی باعث بروز بیماری‌های ناشی از گزش حشرات مانند پشه خاکی و بروز بیماری تب شالیزار شده است که وزارت بهداشت اقدامات خوبی در خصوص کنترل بیماری های ناشی از گزش حشرات انجام داده است.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: با سرد شدن هوا بیماری‌های تنفس مانند آنفولانزا به راحتی در بین افراد ساکن در چادر و کمپ‌ها شیوع پیدا می‌کند به همین دلیل رعایت نکات بهداشتی در اولویت قرار دارد.
عرفانی ادامه داد: برخی از بیماری‌ها در مناطق سیلابی از طریق دام و حیوانات به انسان‌ها انجام می‌شود و اقدامات خوبی در زمینه جمع آوری لاشه حیوانات تلف شده انجام شده تا به روش بهداشتی دفن شود.
او بیان کرد: یکی از بیماری‌هایی که در مناطق سیلابی احتمال شیوع دارد این است که سگ‌های ولگرد افراد را مورد گزش قرار دهند و همین امر باعث بروز عارضه هاری می‌شود که امکانات خوبی در زمینه سرم و واکسن در منطقه توزیع شده و هیچ مشکلی در این خصوص نداریم.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: برخی از افراد ساکن در مناطق سیلابی مبتلا به بیماری سل و HIV مثبت هستند که باید به طور مرتب دارو در اختیار داشته باشند وزارت بهداشت داروی مورد نیاز این افراد را تهیه و در دسترس آن‌ها قرار می‌دهد.
عرفانی افزود: اقدامات خوبی در زمینه کنترل بیماری‌هایی مانند تب کریمه کنگو و سالک انجام داده است.
بیشتر بخوانید: نظارت بر توزیع مواد غذایی در مناطق سیل‌زده
او اضافه کرد: ویروس هپاتیت آ در مناطق سیلابی از طریق آب بروز و شیوع پیدا می‌کند و در این زمینه افراد پر خطر تحت واکسیناسیون پیشگیری از این بیماری قرار گرفته‌اند به طوری که افراد واجد شرایط تا ۳۰ سال واکسن هپاتیت آ را با هدف پیشگیری از بروز این بیماری دریافت کرده‌اند.
او اضافه کرد: ویروس هپاتیت آ در مناطق سیلابی از طریق آب بروز و شیوع پیدا می‌کند و در این زمینه افراد پر خطر تحت واکسیناسیون پیشگیری از این بیماری قرار گرفته‌اند به طوری که افراد واجد شرایط تا ۳۰ سال واکسن هپاتیت آ را با هدف پیشگیری از بروز این بیماری دریافت کرده‌اند.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت یادآوری کرد: زنان باردار ساکن در مناطق سیلابی شناسایی و تحت نظر قرار گرفته‌اند تا مشکلی از نظر سلامتی خود به جنینشان ایجاد نشود.
انتهای پیام/