خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

احداث سازه‌های سنگی ملاتی ۱۲ درصد رواناب‌ها در چهارمحال و بختیاری را کنترل کرد

ایسنا | استان‌ها | پنجشنبه، 26 دی 1398 - 09:12
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: با احداث سازه‌های سنگی ملاتی و بندهای خاکی، حدود ۱۲ درصد رواناب‌ها در استان کنترل شده و ۱۳ میلیون مترمکعب آب در لایه‌های زمین نفوذ و ذخیره‌سازی شد.
استان،مترمكعب،آبخيزداري،حجم،خاك،عمليات،آب

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: با احداث سازه‌های سنگی ملاتی و بندهای خاکی، حدود ۱۲ درصد رواناب‌ها در استان کنترل شده و ۱۳ میلیون مترمکعب آب در لایه‌های زمین نفوذ و ذخیره‌سازی شد.
علی محمدی‌مقدم ۲۶ دی‌ماه در جمع خبرنگاران استان با اشاره به اینکه آب و خاک دو مولفه مهم در بخش کشاورزی محسوب می‌شود، اظهار کرد: اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری در سه بخش بیولوژیک، بیومکانیک ومکانیک در استان و در راستای حفظ آب و خاک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
وی افزود: طی سال جاری ۲ هزار و ۵۰۰ سازه سنگی ملاتی با حجم عملیات ۲۳۰ هزار مترمکعب و حجم مخزن ۷۰۰ هزار مترمکعب در استان ایجاد شد، همچنین ۱۰۰ بندخاکی با حجم عملیات ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب و حجم مخزن ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب در استان احداث شد.
محمدی‌مقدم گفت: میزان بارش‌های استان در سال جاری با احتساب میانگین ۲۰ میلی متر، ۳۲۸ میلیون مترمکعب اعلام شده است و روانآب حاصل از این میزان بارندگی، ۹۸ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب برآورد شد.
وی با اشاره به احداث سازه‌های سنگی ملاتی و بندهای خاکی، حدود ۱۲ درصد رواناب‌ها در استان کنترل شده و ۱۳ میلیون مترمکعب آب در لایه‌های زمین نفوذ و ذخیره‌سازی شد، تصریح کرد: این اقدامات در راستای تعذیه آبخوان‌ها، کنترل سیل، افزایش پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک در استان اجرایی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه امسال عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری در ۴۵ حوزه آبخیز با بیش از ۴۲۲ هزار هکتار مساحت در استان اجرا شده است، خاطرنشان کرد: اجرای این پروژه‌ها علاوه بر ایجاد اشتغال موقت، موجب تقویت و حفظ حاصلخیزی خاک که عامل اصلی رونق کشاورزی، افزایش و راندمان تولید محصولات زراعی است، می‌شود.
انتهای پیام