نیمی از اقتصاد کشور معاف از مالیات است
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: ۵۰ درصد اقتصاد کشور معاف از مالیات است.

ایسنا/زنجان رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: ۵۰ درصد اقتصاد کشور معاف از مالیات است.
امیدعلی پارسا پیش از ظهر امروز در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان زنجان، با اشاره به استرداد مالیات صادرکنندگان، اظهار کرد: باید استرداد مالیات صادرکنندگان در سریعترین زمان ممکن اتفاق بیافتد و این استرداد نباید به اهرم فشار به واحدهای تولیدی تبدیل شود.
این مسئول با بیان اینکه وصول مالیات منجر به آبادانی میشود و اگر وصول مالیاتی انجام نشود، آبادانی میسر نمیشود، ادامه داد: حمایت از تولیدکننده واقعی و سالم و عدم فشار بر آنان از سیاستهای رسمی سازمان امور مالیاتی است و از سوی دیگر مقابله با فرار و فساد مالیاتی نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه در دنیا چارچوب فکری در رابطه با مالیات این است که ملت و دولت هر دو توسعه کشور را بر عهده دارند، افزود: برای توسعه کشور مشارکت حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد سهم دولت و ۷۵ تا ۸۰ درصد نیاز به بخش خصوصی پیشبینی شده است.
پارسا تصریح کرد: هر بخشی برای انجام وظایف خود نیاز به منابعی دارد که یکی از این منابع، مالیات است و اگر دولت منابع نداشته باشد، استقراض میکند ولی باید توجه داشت که دولت قرض را باید بپردازد.
وی با اشاره به روش دیگر ایجاد منابع برای دولت، یادآور شد: چاپ پول برای دولتها راحتترین راه برای استقراض است ولی چاپ پول تورم ایجاد میکند.
همچنین چاپ پول فقیر را فقیرتر و غنی را غنیتر میکند ولی چاپ پول در حد رشد اقتصادی کشور، موجه است.
رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه راهحل دیگر تامین منابع، فروش اموال است، اظهار کرد: در کشور ما نفت منبع خوبی برای فروش بود و ۳۵ درصد بودجه را نفت و ۳۵ درصد مالیات و مابقی نیز با استقراض بسته میشد و حال با مشکل فروش نفت، تهدیدی وجود دارد که باید به فرصت تبدیل شود.
پارسا عنوان کرد: معافیت مالیاتی زیاد بوده و ۵۰ درصد اقتصاد کشور معاف از مالیات است که موجب فشار بر روی پرداختکنندگان میشود، از سوی دیگر اگر معافیتها زیاد شود، فرآیند مالیاتستانی سخت میشود و دریافت مالیات و نیز پرداخت آن با مشکلات حاضر مواجه میشود؛ همانگونه که در برخی موارد پرداخت مالیات بر ارزشافزوده مشکل دارد، باید توجه داشت که مالیات بر ارزشافزوده را مصرفکننده نهایی پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه برای هوشمندسازی نظام مالیاتی همه معاملات باید در زمینهای انجام شود که قابل رویت باشد، گفت: هیچ دستگاهی هیچ توجیی ولو به اسم محرمانه ندارد و باید همه دستگاهها و نهادها اطلاعات لازم را در اختیار سازمان مالیاتی قرار دهند.
این مسئول با بیان اینکه از مرگ و مالیات نمیتوان فرار کرد، ادامه داد: مالیات هوشمند در کشورهای پیشرفته در حال اجرا است و کسی نمیتواند با پنهانکاری از مالیات فرار کند و تنها چیزی که این مهم را فراهم میکند، هوشمندسازی نظام مالیاتی است.
پارسا تصریح کرد: اگر باور بر این است که در توسعه کشور، دولت و ملت شراکت دارند فشار بر تولیدکننده برند و شاخص، پذیرفته نیست، به لحاظ مجموعه آمار و اطلاعات، سازمان مالیاتی باید عدالت را رعایت کند که اگر اینگونه نباشد شورای عالی و یا مرکز عالی دادخواهی عدالت و قانون را بررسی میکند.
اگر مالیات غیرهدفمند باشد، احساس تبعیض به وجود میآید.
رئیس سازمان امور مالیاتی ۳۵ درصد از بودجه کشور را بر مبنای مالیات دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای بودجه سال آتی یکهزار ملیلیارد تومان کسری منابع داریم و این در حالی است که در بودجه سال آینده متوسط رشد درآمد مالیاتی کشور ۳۱ درصد و برای شرکتهای خصوصی ۱۵ درصد رشد پیشبینی شده که این نوع رشد نشان میدهد که دولت به دنبال فشار بر روی این بخشها با دریافت مالیات نیست.
انتهای پیام