۱۷ شرکت تحریمی جدیدی که قبلا تحریم شده بودند! / رشد خط تولید شرکتهای تحریمی پس از تحریم
ادعای ایالات متحد آمریکا مبنی بر تحریم ۱۷ شرکت مرتبط با فولاد ایران تا چه صحت دارد؟

گزارش/
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان واژه تحریم سالهاست که در دل اخبار روز کشور ما جا خوش کرده و حواشی بسیاری را به میان کشیده است، از محدودیتهای اعمال شده بر بخش سلامت و در خطر افتادن جان مردم گرفته تا افزایش تمرکز کشور بر تولید داخل و بومی سازی محصولاتی که مدتها از طریق واردات تامین میشد.
به گزارش خبرنگار
استیون منوچین وزیر دارایی آمریکا در این باره می گوید: آمریکا مقامهای ارشد ایران را به دلیل مشارکتشان در حمله موشکی سهشنبه هدف تحریم قرار داده است.
ما همچنین بزرگترین تولیدکنندگان فلزات در ایران را مشمول تحریم میکنیم و بر بخشهای جدید از اقتصاد ایران از جمله ساخت و ساز، صنعت و معدن تحریم اعمال میکنیم.
این تحریمها تا وقتی رژیم تامین بودجه تروریسم جهانی را متوقف نکند و متعهد نشود که هیچوقت سلاح اتمی نداشته باشد ادامه مییابد.
مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا هم گفت تحریمهای جدید قلب دستگاه امنیتی ایران را هدف گرفته است.
علی رغم تمام تلاشهای آمریکا برای تشدید فشار وارده بر ایران و بزرگنمایی در تحریمهای قدیمی، کشور ما کماکان روی پای خود ایستاده و با تکیه بر توان تولید کنندگان ملی نیازهای کشور را برطرف میکند و حالا از روز ۲۰ دی ۹۸ شاهد رونمایی از یک تلاش بی نتیجه دیگر بودیم.
دولت آمریکا به بهانه حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد در کشور عراق، ۱۷ شرکت مرتبط با صنایع فولادی و آهن ایران و هشت نفر از مقامهای ایرانی را تحریم کرد.استیون منوچین وزیر دارایی آمریکا در این باره می گوید: آمریکا مقامهای ارشد ایران را به دلیل مشارکتشان در حمله موشکی سهشنبه هدف تحریم قرار داده است.
ما همچنین بزرگترین تولیدکنندگان فلزات در ایران را مشمول تحریم میکنیم و بر بخشهای جدید از اقتصاد ایران از جمله ساخت و ساز، صنعت و معدن تحریم اعمال میکنیم.
این تحریمها تا وقتی رژیم تامین بودجه تروریسم جهانی را متوقف نکند و متعهد نشود که هیچوقت سلاح اتمی نداشته باشد ادامه مییابد.مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا هم گفت تحریمهای جدید قلب دستگاه امنیتی ایران را هدف گرفته است.
چه کسانی مورد خشم آمریکا بعد از حمله به عین الاسد قرار گرفتند!؟
افرادی که تحریم شدهاند عبارت اند از علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، محمدرضا آشتیانی جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، علی عبداللهی معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح، غلامرضا سلیمانی - رئیس سازمان بسیج مستضعفین، محمدرضا نقدی معاون هماهنگکننده سپاه، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، علیاصغر حجازی که از او به عنوان عضو بلندپایه بیت رهبری و محمد قمی که به عنوان معاون ارتباطات و امور بینالملل رئیس دفتر بیت رهبری از او یاد شده است.
اما ادامه فهرست به شرکتهای اختصاص پیدا کرده است که رنگ و بویی از سیاست در آن دیده نمیشود؛ محلهایی که برخی از آنها برای سالها محلی برای کار و کسب روزی هزاران کارگر و کارمند بوده است.
اگرچه با توجه به شرایطی که پیش از این برای کشور به وجود آمده بود گمان نمیکنیم تغییری در روند کسب و کار آنها ایجاد شود؛ ضربهای که امروز آمریکا نام آنها به عنوان تحریم شوندگان جدید بر زبان آورده ، سالهاست که زیر فشار تحریمهای دشمنان ایستادگی کردهاند.
فولاد مبارکه اصفهان قبلا هم تحریم شده بود!
مدتها پیش شرکت فولاد مبارکه اصفهان هم توسط وزارت خزانهداری آمریکا تحریم شده بود، اما در دل فشارهای دشمنان، تولید و صادرات این شرکت رشد کرد.
شاید رشد تولید این واحدهای فولادی و هدف گذاریهای انجام شده برای گسترش تولید فولاد کشور برای غربیها دردناکتر از چیزی بود که تصور میشد.
چند روزی از بازدید وزیر صمت از صنایع فولادی استان اصفهان و خبرهای خوبی که از صنعت فولاد داشت میگذرد که گویی خون آمریکاییها را به جوش اورره و آنها را به سمت تنها ابزارشان یعنی تحریم این صنایع کشانده است.
رضا رحمانی وزیر صمت در بازدید از صنایع فولادی استان اصفهان و افتتاح بخش تولید فولاد api تصریح کرد: امروزه ظرفیت تولید از ۲۳۰ هزارتن به بیش از صد برابر تولید افزایش یافته است.
او با تاکید بر رشد متوازن زنجیره محصولات فولاد در دو سال گذشته، گفت: امروزه لزومی بر صادرات سنگ آهن وجود ندارد، این در حالی است که تا دو سال گذشته ۲۳ میلیون تن سنگ آهن صادر میشد که در سال گذشته به ۸ میلیون تن رسید.
او تاکید کرد: شرکت فولاد مبارکه یک شرکت معمولی نیست بلکه یک واحد تولیدی با استانداردهای جهانی است که توانمندیهای آن در سطح جهان به اثبات رسیده است.
جالب آنجاست که با وجود فشارها و تحریمهای آمریکا، شرکتهای بزرگ فولادسازی کشور شهریور امسال متوسط رشد ۶۰ درصدی صادرات را به ثبت رساندهاند به طوری که بنا بر گزارشهای منتشر شده ایمیدرو، در شهریور امسال شرکتهای بزرگ فولادسازی ۵۸۴ هزار تن انواع محصولات فولادی روانه بازارهای صادراتی کردند.
اغلب فعالان صنعت فولاد بر خودکفایی در تامین نیازهای صنعت فولاد تاکید دارند و مشکلات اصلی خود را داخلی و اختلال در تامین نقدینگی و حمایت نشدن از طرف دولت میدانند.
راه حل مقابله با تحریم ها در مشت جمهوری اسلامی ایران هست
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان
او بیان کرد: ما از قبل آمادگی اعمال فشار جدید را داشتیم و برای تحریمهای جدید هم ساز و کارهای جدید خواهیم داشت.
میتوانیم اطمینان داشته باشیم که با توجه به تجربهای که در گذشته و در مقابله با تحریمها داشتهایم، سیاستهای لازم اتخاد شده است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با تاکید بر رشد صنایع مختلف در دل فشارها و تحریمها گفت: ما به عنوان متولیان امر باید تمام ابعاد را بررسی کرده و رویکرد مناسب را برای برخورد با تحریمها اتخاذ کنیم، اما تجربه این چند ساله به ما ثابت کرده است که رویکر ما در مقابله با تحریمها صحیح و اثر بخش بوده است.
غریب پور تصریح کرد: مواجهه با تحریم در تمام صنایع کشور ما از جمله صنایع فولادی موضوع تازهای نیست و خوشبختانه تولیدکنندگان ما توانستند زیر فشار این تحریمها ایستادگی کنند؛ صنعت کشور ما نه تنها از پا نایستاد بلکه در اغلب موارد میزان و کیفیت تولید ما افزایش پیدا کرده است.
خداداد غریپ پور رئیس هیئت عامل ایمیدرو در گفتوگو با خبرنگار، درباره تاثیرات تحریمهای جدید آمریکا بر شرکت های فولادی، اظهار کرد: موضوع تحریم موضوع جدیدی نیست و ما بارها و به کرات تحریم شدهایم و هر بار راهکاری برای مقابله با ان پیدا کردهایم.او بیان کرد: ما از قبل آمادگی اعمال فشار جدید را داشتیم و برای تحریمهای جدید هم ساز و کارهای جدید خواهیم داشت.
میتوانیم اطمینان داشته باشیم که با توجه به تجربهای که در گذشته و در مقابله با تحریمها داشتهایم، سیاستهای لازم اتخاد شده است.رئیس هیئت عامل ایمیدرو با تاکید بر رشد صنایع مختلف در دل فشارها و تحریمها گفت: ما به عنوان متولیان امر باید تمام ابعاد را بررسی کرده و رویکرد مناسب را برای برخورد با تحریمها اتخاذ کنیم، اما تجربه این چند ساله به ما ثابت کرده است که رویکر ما در مقابله با تحریمها صحیح و اثر بخش بوده است.غریب پور تصریح کرد: مواجهه با تحریم در تمام صنایع کشور ما از جمله صنایع فولادی موضوع تازهای نیست و خوشبختانه تولیدکنندگان ما توانستند زیر فشار این تحریمها ایستادگی کنند؛ صنعت کشور ما نه تنها از پا نایستاد بلکه در اغلب موارد میزان و کیفیت تولید ما افزایش پیدا کرده است.
خریداران رسمی فولاد مبارکه هم تحریم شدند!
در این دوره از تحریمها شرکت تجاری پامچل پکن به دلیل خرید مستمر فولاد از فولاد مبارکه اصفهان و شرکت پاور انکر لیمیتد در سیشل به اتهام خرید برای شرکت تجاری پامچل پکن تحریم شدند.
شرکت دریایی هونگیوان هم با این اتهام که که کشتیها مربوط به این شرکت برای حمل فولاد تولیدی فولاد مبارکه استفاده شده بود مورد در لیست تحریمها قرار گرفت.
در بین شرکتهای ایرانی هم نامهای شرکتهای صبا استیل، فولاد هرمزگان، فولاد اصفهان، فولاد اکسین خوزستان، فولاد خراسان، فولاد کاوه جنوب کیش، شرکت آلیاژهای فولادی ایران در یزد، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو شرکت آهن و فولاد ارفع یزد، فولاد خوزستان و شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در استان یزد به چشم میخورد؛ هر یک از این واحدهای تولیدی فعال در حوزه فولاد در نقطه نقطه ایران و برای پیشرفت کشور و افزایش میزان تولیدات خود تلاش میکردند و این اولین باری نیست که پشت دیوار تحریم قرار می گیرند و با همین روند ادامه خواهند داد.
شرکت آلومینیوم ایران هم که از شرکتهای مهم در حوزه آلومینیوم محسوب میشود؛ بنا بر برخی آمارها ٧٥ درصد از آلومینیوم تولید شده در ایران را به خود اختصاص میدهد؛ شرکتهای آلومینیوم المهدی، شرکت ملی صنایع مس ایران و شرکت خلاق تدبیر پارس هم به عنوان تولید کنندههای حوزه آلومینیوم و مس هم تحریم شدهاند.
دشمنان انتظار خواهند داشت که بیش از صد هزار نفر از کارمندان و کارگران در کارگاهها و کارخانههای تولید فلز با مشکل جدی مواجه شوند.
در حالی که با توجه به تحریمهای اعمال شده در گذشته و دور قبلی تحریمهای به ویژه در صنایع فلزی ایران که اردیبهشت سال گذشته اعمال شد؛ موضع جدیدی برای اعمال فشار وجود نخواد داشت.
تحریم ها فقط دوباره خوانی شد!