تنها ده درصد دامهای استان زنجان پلاککوبی شدهاند
از جمعیت یک میلیون و 250 هزار رأسی دام سبک و سنگین در استان زنجان تنها 10 درصد دامها پلاککوبی شدهاند و دامداران سنتی رغبتی برای این موضوع نشان نمیدهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، بر اساس مصوبه ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور تحتعنوان دستورالعمل خرید، فروش و نگهداری دام زنده در کشور، دامداران استان تا پایان سالجاری مهلت دارند نسبت به پلاککوبی و بیمه دامهای خود اقدام نمایند.
این طرح شامل دامهای سبک «گوسفند و بز» دامهای سنگین «گاو، گوساله، گاومیش» است که پس از اتمام مهلت پلاککوبی هرگونه خرید و فروش جابجایی دام زنده فاقد پلاک ممنوع است.
بر طبق ابلاغیه تمام شرکتهای حملونقل مباشران حمل دام زنده موظف هستند پیش از حمل دام زنده اطلاعات ثبت شده در سند حمل مربوطه را با محموله مطابقت داده و درصورت عدم انطباق از نظر تعداد، مبدا، مقصد و سایر اطلاعات از صدور بارنامه حمل آن خودداری کند.
به دلیل پیشگیری از قاچاق دام و با هدف هویتدار کردن آنها اطلاعات کامل در سامانه هویت دام ثبت میشود و برای دامهای سبک و سنگین بارکد ملی 15 رقمی داده میشود زیرا در سال گذشته با توجه به نوسانات نرخ ارز در جریان خروج دام زنده از کشور منجر به کمبود عرضه و افزایش چشمگیر قیمت گوشت قرمز در بازار داخلی شد.
مسئولان برای حل این چالش به اجرای طرح پلاککوبی پرداختند و از بهمن ماه سال گذشته طرح شروع شد تا در عرض 6 ماه دام سنگین استان که حدود 20 درصد مجموع دام استان را شامل میشوند کدگذاری شوند و یک سال زمان لازم بود تا 80 درصد دام استان که سبک است پلاککوبی شوند اما بعد از گذشت نزدیک به یک سال این امر به طور کامل در استان زنجان محقق نشده است.
دلیل روند کند پلاککوبی دام در این استان نیز وجود مشکلاتی از جمله هزینه بالای پلاککوبی است زیرا بنا به گفتهها هزینه پلاککوبی دام نسبت به گذشته حدود دو تا سه برابر افزایش یافته است و دامداران رغبتی برای این امر ندارند.
محمدعلی صادقی در گفتگو با خبرنگار تسنیم از زنجان با اشاره به اینکه طرح پلاککوبی در استان، برای یک میلیون و 250 هزار راس دام قرار بر اجرا دارد، اظهار داشت: تا حال حاضر در طی هشت ماه نخست سال تنها 10 درصد از دامهای هدف پلاککوبی شدهاند و دامداران رغبتی برای پلاککوبی دامها ندارند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: پلاک کوبی دام سبک و سنگین با هدف هویتدار کردن، اصلاح نژاد دامها، برنامهریزی برای تحقق سند توسعه دامپروری و جلوگیری از قاچاق دام در استان انجام میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی استان زنجان با اشاره به اینکه کارشناسان در دامپروریها حضور دارند و نسبت به نصب پلاک گوشی مجهز به کد رهگیری 15 رقمی اقدام میکنند، اظهار داشت: هزینه پلاککوبی برای یک راس گوسفند بز، بزغاله و بره 3 هزار تومان و گاو گاومیش 5 هزار تومان میباشد.
وی با تاکید بر اینکه بعد از پایان یافتن طرح پلاککوبی اگر دامی در آغل و طویله وجود داشته باشد که بدون پلاککوبی باشد به عنوان قاچاق محسوب شده و مصادره میگردد، تصریح کرد: علت پیشرفت کند پلاککوبی دامها اهمیت ندادن به مسئله توسط دامداران است اما همه دامداریهای صنعتی استان تحت پوشش قرار گرفتند و دامداریهای روستایی نیز باید به این عمل اقدام کنند.
صادقی یادآور شد: دامدارانی که برای انجام این طرح اقدام نکنند از خدمات مورد نیاز محروم میشوند و صندوق بیمه ایران نیز برای پرداخت خسارات به دامداران به پلاک 15 رقمی دام استناد میکند.
انتهای پیام/1011/ز