جام تختی، کمفروغتر و بیرونقتر از همیشه/ هزینه گزاف برای هیچ
تورنمنت کشتی آزاد جام تختی در این دوره کم فروغ تر از همیشه برگزار شد، به طوری که شاهد یکی از کم حضورترین کشتی گیران خارجی در این رویداد بودیم.

به گزارش خبرگزاری فارس، چهلمین دوره رقابتهای بینالمللی کشتی آزاد جام تختی در حالی طی روزهای 18 تا 20 دی ماه به میزبانی کرمانشاه برگزار شد که پیش از آغاز این مسابقات تا حدودی میشد این پیشبینی را داشت که سطح کیفی و کمی این تورنمنت نمیتواند چندان قابل قبول باشد؛ به طوری که از لحاظ استقبال خارجیها، یکی از ضعیفترین دورههای این جام را شاهد بودیم.
*حضور کمرنگ خارجیها
اگر از سایه شوم تحریمها، مشکلات و حواشی اخیری که کشورمان درگیر آن بوده بگذریم، شاید یکی از دلایل اصلی عدم استقبال تیمهای خارجی را زمان نامناسب برگزاری این تورنمنت دانست.
با توجه به اینکه نیمه دوم دی ماه غالب کشورهای خارجی در تعطیلات سال نوی میلادی هستند و کشتیگیران نیز از این زمان به عنوان فرصتی مناسب برای استراحت و بهرهگیری از تعطیلات استفاده میکنند، طبیعی است که برنامهای فنی را در این زمان برای خود لحاظ نخواهند کرد.
در گذشته با تدابیری همچون تعیین جوایز دلاری تا حدودی زمینه حضور کشتیگیران و تیمهای مطرح خارجی فراهم میشد، اما از سوی دیگر با شرایط اقتصادی کنونی شاید این ترفند هم دیگر مقرون به صرفه نباشد.
*هزینه برای هیچ
با توجه به استقبال ناچیز و کمرنگ خارجی ها از این تورنمنت این پرسش کلیدی مطرح می شود که اساسا فلسفه برگزاری چنین رقابت هایی چیست و چرا در شرایط خاص اقتصادی کشور باید این مسابقات با صرف هزینه های فراوان برگزار شود؟
مسابقاتی که هیچ خروجی خاصی ندارد و خارجی ها نیز به آن اقبال نشان می دهند، تنها اتلاف هزینه و منابع را در بر خواهد داشت که با توجه به شرایط اقتصادی کشور به هیچ عنوان به صلاح نیست.
در حقیقت ما هزینه گزافی را به پای تورنمنتی صرف می کنیم که هیچ دستاوردی برای ما به همراه نداشته.
از همین رو فدراسیون کشتی که با توجه به تعدد تیم ها و رویدادها و منابع مالی محدود و بدهی های انباشته شرایط سختی را تجربه می کند، باید در برگزاری این مسابقات یک تجدیدنظر اساسی داشته باشد.
*خروج از رنکینگ و تایم نامناسب
یکی از مواردی که باعث افت سطح فنی این مسابقات شده بود خروج این تورنمنت از سیستم رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی بود که باعث شده بود اجبار نصفه و نیمهای هم که برای حضور در این مسابقات به منظور کسب امتیازات رنکینگ بود نیز از بین برود و عملا انگیزه و علاقهای نباشد.
البته پیشتر مسابقات کشتی فرنگی در سیستم رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی گنجانده شده بود که این انتظار میرفت مسابقات کشتی آزاد جایگزین آن شود که این اتفاق هم روی نداد تا شاهد نزول این جام پرسابقه باشیم.
به نظر میرسد بهترین راه حل رایزنی برای حضور جام تختی نه تنها به عنوان مهمترین و قدیمیترین تورنمنت کشتی ایران بلکه حتی یکی از قدیمیترین مسابقات بینالمللی ورزشی ایران به سیستم رنکینگ اتحادیه جهانی و در کنار آن تعیین زمانی مناسب برای برگزاری این مسابقات باشد.
*تورنمنتی بدون خروجی
در هر حال اگر از سطح کمی و کیفی مسابقات بگذریم که به غیر از رقابت و جدال مدعیان داخلی - که البته در این مورد نیز معافیت نفرات برتر روی سطح کیفی از این منظر نیز تاثیر منفی گذاشته بود - عملا چیزی برای گفتن نمیماند و بار فنی دیگری برای کشتی ما نداشت، سازماندهی و برگزاری مسابقات نیز سوالات زیادی باقی گذاشت.
مدیریت ضعیف سرپرست برگزاری مسابقات در کنار ضعفهای همیشگی در چنین سطحی به هیچ عنوان توجیهپذیر و قابل قبول نیست و اگر قرار است فردی به عنوان مسئول برگزاری مسابقات معرفی شود، بهتر است از تجربه بهتر و مدیریت بالاتری برخوردار باشد تا ناهماهنگیهای آزاردهنده، شاکله برگزاری مسابقات را زیر سوال نبرد و زحمات میزبان را بر باد ندهد.
انتهای پیام/س