فرصتهای تجاری میان استان آذربایجان غربی و اقلیم کردستان را دریابیم
استان آذربایجان غربی بخصوص مرکز استان با توجه به موقعیت جغرافیایی و پتانسیلهای اقتصادی یکی از پتانسیلهای بالا برای توسعه تجارت خارجی کشورمان است که باید از این فرصت بخصوص برای توسعه صادرات به اقلیم کردستان بخوبی استفاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، موقعیت جغرافیایی استان آذربایجانغربی فرصتی مناسب برای سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی فراهم میکند که اصولا باید از این امتیاز، استفاده بهینه داشته و با تدوین برنامههای اصولی عقبافتادگیهای گذشته را جبران کرد.
اخیرا رئیس اتاق مشترک ایران و عراق، حجم مبادلات تجاری ایران و عراق را بیش از 10 برابر تجارت ایران با کل کشورهای اروپایی عنوان کرده و این در حالی است که در سالیان گذشته وجود گروه تکفیری داعش و ناامنی در این منطقه به ویژه اقلیم کرستان عراق، سبب کمرنگ شدن سرمایهگذاری ایرانیان در این اقلیم شده بود.
هم اکنون پس از خروج داعش از منطقه، فضا و بستر سرمایهگذاری به ویژه در آذربایجانغربی برای تعامل و همکاریهای اقتصادی و تجاری با کشورهای همجوار به ویژه اقلیم کردستان عراق فراهم شده و سرمایهگذاران این اقلیم نیز از سرمایهگذاری ایرانیان در کردستان عراق استقبال بسیاری میکنند.
بیتردید اهمیت به موضوع سرمایهگذاری خارجی سبب شکوفایی کشور از ابعاد گوناگون اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شده و میتواند تاثیر فراوانی در رفع مشکل بیکاری و تولید ثروت در جامعه داشته باشد.
هم اکنون امنیت سرمایهگذاری در عراق و ایران سبب شده که مسئولان شهری و استانی آذربایجانغربی، تصمیم به برگزاری نشست جذب و حمایت از سرمایهگذاری با سرمایهگذاران اقلیم کردستان عراق بگیرند.
ارومیه ظرفیتهای فراوانی در حوزه گردشگری و تجارت دارد
فرماندار ارومیه در این زمینه با تاکید بر اینکه شهرستان ارومیه ظرفیتهای فراوانی در زمینه گردشگری و تجاری دارد افزود: این شهرستان با بیش از یک میلیون نفر، آمادگی کامل برای ارائه خدمات به شهروندان اقلیم کردستان عراق و ظرفیتهای سرمایه گذاری در این حوزه را دارد.
علیرضا ملامحمدیزاده اظهار کرد: بیتردید مسئولان این اقلیم خاطرات بسیار خوشایندی از جمهوری اسلامی ایران، آذربایجانغربی و به ویژه شهر ارومیه دارند.
وی تصریح کرد: بنابراین باید از این ظرفیتها استفاده کرد تا سبب خیر و برکت برای هر دو طرف ایجاد شود.
اقلیم کردستان عراق 17 درصد کل بودجه عراق را دریافت میکند
رئیس سازمان همیاری شهرداری آذربایجانغربی نیز با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در یک دهه اخیر شاهد رشد و پیشرفت فراوانی در عرصههای مختلف بوده است افزود: این رشد و پیشرفت ارتباط مستقیمی با تولید قدرت داخلی و منطقهای دارد که همین امر روندی در ادامه راه خواهد بود.
حسین پزشکیان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر ارتباطات گسترده میان ایران و اقلیم کردستان تاکید کرد: این دو منطقه از دیرباز دارای مبادلات فراوانی با یکدیگر بودهاند که اصلیترین عامل آن نزدیکی فرهنگ و تمدن مردمان منطقه است و امروز هم میتوان از این امتیاز به خوبی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف به ویژه اقتصادی، همکاریهای فراوانی با کشور عراق دارد اظهار کرد: هماکنون ارتباط تنگاتنگی در حوزه برق، گاز، انرژی، تجارت و حوزه فنی مهندسی با این کشور همسایه وجود دارد و باید از ظرفیتهای موجود در حد مناسب بهره برد.
رئیس سازمان همیاری شهرداری آذربایجانغربی افزود: اقلیم کردستان عراق 17 درصد کل بودجه عراق را دریافت میکند و از سوی دیگر میتواند روزانه 250 هزار بشکه نفت را به فروش برساند بنابراین همکاریهای دوجانبه با این اقلیم به سود ایران است.
پزشکیان با تاکید بر اینکه ایران باید حضور پرتوانی در اقلیم کردستان داشته باشد گفت: این حضور پرتوان میتوان در حوزههای عمرانی، فضای سبز، المان شهری و شهرکهای خدماتی و فنی و مهندسی باشد.
وی افزود: اقلیم کردستان عراق نیز حضور پررنگ شرکتهای ایرانی را در این اقلیم خواستار است.
رئیس سازمان همیاری شهرداری آذربایجانغربی با تاکید بر بهرهگیری از ظرفیتهای گردشگری سلامت اظهار کرد: باید از ظرفیت بالقوه اقلیم کردستان عراق در راستای ترانزیت بیمار به شهر ارومیه استفاده شود.
وی گفت: این در حالی است که کشورهایی مانند ترکیه، هند، پاکستان و امارات از این ظرفیت استفاده بیشتری برده در حالی که ظرفیتهای کشور و استان چندین برابر و هزینهها نیز یک پنجم هزینه این کشورها است.
ظرفیتهای فراوان ارومیه در حوزه سلامت و درمان
رئیس دانشگاه علومپزشکی ارومیه در ادامه این نشست با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی آماده همکاری در اربیل و سلیمانیه عراق بوده اما شرکتهای اروپایی و آمریکایی در این زمینه روی خوش نشان ندادهاند افزود: ارومیه و استان ظرفیتهای فراوانی در حوزه درمان و سلامت دارند.
جواد آقازاده گفت: خوشبختانه با وجود تحریمهای ظالمانه دشمن، اما بیمارستانهای جدیدی در خوی که میتواند نیازهای منطقه را پاسخ دهد و نیز در نقده و مهاباد احداث میشود.
وی با تاکید بر اینکه ارومیه آماده ارائه خدمات تخصصی در حوزه پزشکی است اظهار کرد: این استان قطب پیوند کلیه و انواع جراحیهای مغز، قلب و فوق تخصص سینه بوده که با کیفیت بسیار خوبی انجام میشود.
رئیس دانشگاه علومپزشکی ارومیه با اشاره به اینکه تاکنون سه هزار پیوند کلیه در استان انجام شده است بیان کرد: پس از تهران، ارومیه دومین شهر در پیوند کلیه بوده و بنابراین امکانات بسیار مناسبی در این شهر وجود دارد که میتوان با اقلیم کردستان به اشتراک گذاشت.
وی با اشاره به بیمارستان پیشرفته میلاد ارومیه تصریح کرد: بنابراین ارومیه آماده انتقال فناوری به اقلیم کردستان عراق در زمینه بیمارستان سازی است.
در این جلسه طرفهای عراقی بر سرمایهگذاری و تبادلات مختلف اقتصادی و تجاری تاکید کردند.
همجواری آذربایجانغربی با سه کشور خارجی، ظرفیتهای فراوانی برای رشد و پیشرفت این استان فراهم میکند که بعضا به دلایل مختلف در گذشته مغفول مانده است و توجه مناسبی به آن نشده و مثال آن نیز عدم رونق بخشهایی همچون گردشگری سلامت، تجارت و پروژههای عمرانی است.
بنابراین مسئولان باید بیش از پیش در این حوزه فعالیت داشته و برای آینده جوانان این مرز و بوم به فکر تامین شغل باشند چرا که این مسئله پیشزمینه مسائل دیگر است و از آسیبهای اجتماعی مختلف جلوگیری میکند.
انتهای پیام/7548/ز