شیر مصرف شده در "لبنیات سنتی" باید از شیر پاستوریزه تهیه شود!
انتخاب
|
سلامت و پزشکی
|
چهارشنبه، 19 دی 1397 - 23:01
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: تاکید وزارت بهداشت بر این است که مردم از شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و باید شیر مصرف شده در "لبنیات سنتی" از شیر پاستوریزه تهیه شود!

خلاصه خبر
وی با بیان اینکه 60 درصد از جمعیت بالای 18 سال در کشور اضافه وزن و چاقی دارند که این عامل، دیابت، فشارخون و انواع سرطانها را ایجاد میکند، افزود: بر همین اساس یکی از اقدامات مهم بازنگری قند، نمک و چربی در محصولات غذایی است و متاسفانه مردم بیش از حد قند، نمک و چربی مصرف میکنند، به همین دلیل باید قند، نمک و چربی در محصولات غذایی کاهش پیدا کند، لذا با همکاری کارخانجات صنایع غذایی، سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد محصولاتی در بازار توزیع شد که قند، نمک و چربی آنها کاهش پیدا کرده است و در حال حاضر 40 محصول غذایی در بازار موجود است که میزان قند آنها کاهش پیدا کرده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه یکی از اقدامات ما ایجاد بسیجهای ملی تغذیه سالم است، گفت: هدف از برگزاری این بسیجهای ملی، ترویج الگوی تغذیه سالم و اصلاح الگوی تغذیهای به لحاظ کاهش نمک، قند و چربی و افزایش مصرف سبزیجات، حبوبات، میوه و غلات است و براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی مردم باید حداقل حدود پنج سهم در روز، میوه و سبزی مصرف کنند.
ایرانیها به طور متوسط بیش از دو برابر میزان استاندارد جهانی، قند مصرف می کنند
وی با بیان اینکه در حال حاضر، سرانه مصرف قند و شکر66 گرم در روز است، گفت: با توجه به شیوع اضافه وزن، چاقی و دیابت در جهان و کشور ما سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند کمتر از 10 درصد انرژی روزانه از قندهای ساده دریافت شود یعنی روزانه کمتر از 25 گرم قند مصرف شود اما ایرانیها بیش از 2 برابر استاندارد قند مصرف میکنند.
این درحالی است که مردان ایرانی 10 گرم و زنان 8 گرم نمک در روز مصرف می کنند و این به معنی این است که دو برابر استاندارد نمک مصرف میکنیم.
باید توجه کنیم که مصرف بیش از حد نمک خطر ابتلا به سرطانهایی چون معده، فشارخون و پوکی استخوان را افزایش میدهد.
عبدالهی با بیان اینکه در حال حاضر سن پوکی استخوان در کشور به زیر 30 سال کاهش پیدا کرده است و خطر شکستگی بدون علت وجود دارد، گفت: متاسفانه در الگوی غذایی روزانه ما مصرف روغن بالاست و عادت داریم همه غذاها را سرخ کنیم، این در حالی است که فست فودها حاوی میزان زیادی نمک و چربی هستند.
وی افزود: براساس مطالعات سرانه، متوسط مصرف روغن در کشور 46 گرم در روز و 17 کیلوگرم در سال است، این در حالی است که میزان مطلوب مصرف روغن 35 گرم در روز و 13 کیلوگرم در سال است.
مردم باید روزانه سه واحد شیر مصرف کنند.
یکی از اقدامات وزارت بهداشت برای ترویج مصرف شیر اجرای برنامه توزیع شیر در مدرسه با هدف ترویج فرهنگ مصرف شیر بوده است البته اجرای آن وابسته به تامین اعتبارات لازم آن به صورت سالیانه است.
به همین دلیل بعد از باز کردن آنها باید در یخچال نگهداری شده و طی 2 تا 3 روز مصرف شوند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک، گفت: میزان نمک مصرفی در طول روز باید کمتر از 5 میلی گرم باشد و باید حتما نمک یددار مصرف شود.
نمک دریا مصرف خوراکی ندارد
وی افزود: همچنین براساس مطالعات جدید، مصرف زیاد قند و شکر موجب ابتلا به سرطان ها می شود.
عبداللهی با بیان اینکه کربوهیدرات دریافتی بیش از حد، می تواند در بدن به قند تبدیل شود، گفت: این قند می تواند به چربی تبدیل شود، بنابراین باید در مصرف کربوهیدرات تعادل برقرار کنیم.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه یکی از اقدامات ما ایجاد بسیجهای ملی تغذیه سالم است، گفت: هدف از برگزاری این بسیجهای ملی، ترویج الگوی تغذیه سالم و اصلاح الگوی تغذیهای به لحاظ کاهش نمک، قند و چربی و افزایش مصرف سبزیجات، حبوبات، میوه و غلات است و براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی مردم باید حداقل حدود پنج سهم در روز، میوه و سبزی مصرف کنند.
ایرانیها به طور متوسط بیش از دو برابر میزان استاندارد جهانی، قند مصرف می کنند
وی با بیان اینکه در حال حاضر، سرانه مصرف قند و شکر66 گرم در روز است، گفت: با توجه به شیوع اضافه وزن، چاقی و دیابت در جهان و کشور ما سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند کمتر از 10 درصد انرژی روزانه از قندهای ساده دریافت شود یعنی روزانه کمتر از 25 گرم قند مصرف شود اما ایرانیها بیش از 2 برابر استاندارد قند مصرف میکنند.
این درحالی است که مردان ایرانی 10 گرم و زنان 8 گرم نمک در روز مصرف می کنند و این به معنی این است که دو برابر استاندارد نمک مصرف میکنیم.
باید توجه کنیم که مصرف بیش از حد نمک خطر ابتلا به سرطانهایی چون معده، فشارخون و پوکی استخوان را افزایش میدهد.
عبدالهی با بیان اینکه در حال حاضر سن پوکی استخوان در کشور به زیر 30 سال کاهش پیدا کرده است و خطر شکستگی بدون علت وجود دارد، گفت: متاسفانه در الگوی غذایی روزانه ما مصرف روغن بالاست و عادت داریم همه غذاها را سرخ کنیم، این در حالی است که فست فودها حاوی میزان زیادی نمک و چربی هستند.
وی افزود: براساس مطالعات سرانه، متوسط مصرف روغن در کشور 46 گرم در روز و 17 کیلوگرم در سال است، این در حالی است که میزان مطلوب مصرف روغن 35 گرم در روز و 13 کیلوگرم در سال است.
مردم باید روزانه سه واحد شیر مصرف کنند.
یکی از اقدامات وزارت بهداشت برای ترویج مصرف شیر اجرای برنامه توزیع شیر در مدرسه با هدف ترویج فرهنگ مصرف شیر بوده است البته اجرای آن وابسته به تامین اعتبارات لازم آن به صورت سالیانه است.
به همین دلیل بعد از باز کردن آنها باید در یخچال نگهداری شده و طی 2 تا 3 روز مصرف شوند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک، گفت: میزان نمک مصرفی در طول روز باید کمتر از 5 میلی گرم باشد و باید حتما نمک یددار مصرف شود.
نمک دریا مصرف خوراکی ندارد
وی افزود: همچنین براساس مطالعات جدید، مصرف زیاد قند و شکر موجب ابتلا به سرطان ها می شود.
عبداللهی با بیان اینکه کربوهیدرات دریافتی بیش از حد، می تواند در بدن به قند تبدیل شود، گفت: این قند می تواند به چربی تبدیل شود، بنابراین باید در مصرف کربوهیدرات تعادل برقرار کنیم.