خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مناسب‌سازی که مناسب نیست

ایسنا | استان‌ها | شنبه، 21 دی 1398 - 13:06
کلیه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات و شرکت‌های دولتی و نهـــادهای عمومی و انقلابی موظف هستند در جهت طراحی، تولید و احداث ساختمان‌ها و اماکــن عمومی و معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل کنند که امـکان دسترسی و بهره‌مندی معلولان همچون افراد عادی فراهم شود.
معلولان،بروجرد،معاون،شهري،شهرداري،ادارات،دسترسي،اماكن،كاري،ا ...

ایسنا/لرستان کلیه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات و شرکت‌های دولتی و نهـــادهای عمومی و انقلابی موظف هستند در جهت طراحی، تولید و احداث ساختمان‌ها و اماکــن عمومی و معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل کنند که امـکان دسترسی و بهره‌مندی معلولان همچون افراد عادی فراهم شود.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تربیت‌بدنی و شهرداری‌ها موظف هستند کتابخانه، اماکن ورزشی، پارک و اماکن تفریحی خود را به نحوی احداث و تجهیز کنند که امکان بهره‌مندی معلولان فراهم شود.
مناسب‌سازی یعنی ایجاد محیط‌های بدون مانع و یا تسهیل دسترسی برای همه؛ این یکی از راهکارهای ارتقاء کیفیت زندگی برای کلیه افراد جامعه به‌ویژه افراد دارای معلولیت است.
همه آحاد جامعه باید قادر باشند آزادانه و بدون خطر در محیط پیرامون خود اعم از ساختمان‌ها و اماکن عمومی و معابر شهری تردد کنند و از کلیه حقوق اجتماعی خود برخوردار شوند.
اما تاکنون در شهرستان بروجرد آن‌گونه که باید مناسب‌سازی برای تردد معلولین و جانبازان فراهم نشده و همچنان در پیچ‌وخم مصوبات باقی مانده است.
شهرداری متولی مناسب‌سازی است
کرم‌رضا پیردایه رئیس اداره بهزیستی بروجرد در این رابطه، بیان کرد: موضوع مناسب‌سازی در بروجرد از سال ۹۱ آغاز شده تا معلولان امکان استفاده مناسب را داشته باشند و شهرداری متولی اصلی این کار است و سایر ادارات نیز در این راستا وظایفی دارند که باید به آن عمل کنند.
وی ادامه داد: شهرداری اقدامات خوبی انجام داده اما کافی نیست به‌طوری‌که می‌توان گفت هنوز ۵۰ درصد مشکلات در حوزه مناسب‌سازی برای معلولان هم مرتفع نشده است.
رئیس اداره بهزیستی بروجرد عنوان کرد: خط ویژه نابینایان، موزائیک‌های سکه‌ای و اصلاح برخی پل‌ها گاهی به هزینه هنگفتی نیاز ندارد.
پیردایه اظهار کرد: بخش‌هایی از کار در خیابان‌ها انجام شده و در مرحله‎ای از کار به دلایل مختلف کار رها شده است.
وی اضافه کرد: برخی ادارات رمپ‌هایی را ایجاد کرده‌اند اما از چنان شیبی برخوردار هستند که عملاً امکان استفاده از آن‌ها وجود ندارد که نشان می‌دهد صرفاً برای رفع تکلیف کاری انجام داده‌اند.
عمده‌ترین مشکلات معلولان عدم استفاده از عابر بانک‌ها و دسترسی به بانک‌ها است
مسعود فلاح معاون عمرانی فرماندار بروجرد نیز در این‌باره، اظهار کرد: ۱۱ درصد جمعیت کشور را معلولان تشکیل می‌دهند اما این مسئله در راستای ساخت‌وسازها و وضعیت ساخت معابر و اماکن عمومی مورد توجه قرار نمی‌گیرد.
وی تصریح کرد: در راستای مناسب‌سازی اقداماتی در شهرستان انجام شده اما کافی نیست و برخی مدیران احساس مسئولیت و دلسوزی را که باید در مورد مسئله مناسب‌سازی داشته باشد را ندارند.
معاون فرمانداری بروجرد خاطرنشان کرد: یکی از عمده‌ترین مشکلات معلولان عدم استفاده از عابر بانک‌ها و دسترسی به بانک‌ها است و با اینکه از بانک‌ها خواسته شده نسبت به رفع این مشکل مناسب‌سازی را انجام دهند اما هنوز برخی از آن‌ها هیچ اقدامی انجام نداده‌اند.
فلاح اضافه کرد: اقداماتی در این راستا انجام شده ولی مشهود نیستند و معلولان هم رضایت کافی از این وضعیت ندارند.
مصوبات کمینه‌سازی شهری اجرا نمی‌شود
عبدالرحیم رحیمی، معاون استاندار لرستان و فرماندار بروجرد در این رابطه اظهار کرد: مصوبات کمیته مناسب‌سازی شهری در این شهرستان اجرا نمی‌شود.
وی تصریح کرد: بسیاری از ادارات و بانک‌ها و دستگاه‌های مختلف باید مقررات مناسب‌سازی را رعایت می‌کردند تا معلولان امکان دسترسی داشته باشند ولی تاکنون به‌طور عملی کاری انجام نشده است.
معاون استاندار لرستان خاطرنشان کرد: باید به‌طور جدی این مسئله پیگیری شود تا جامعه معلولین بتوانند به‌راحتی از امکانات شهری استفاده کنند.
۹۰ درصد ادارات ورودی نامناسبی برای استفاده معلولان دارند
سیروس پاپی معاون خدمات شهری، شهرداری بروجرد نیز در این‌باره اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ هزار مترمربع در خیابان‌های متعدد شهر بروجرد مناسب‌سازی شده است و سال گذشته نیز ۴۰ هزار مترمربع انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: در بخش موانع عبور معلولان ۲۰ مورد کار انجام شده و ۱۱۰ مورد نیز مناسب‌سازی شده علاوه بر این ۱۹۰ مورد اصلاح پل صورت گرفته است.
معاون خدمات شهری شهرداری بروجرد ادامه داد: از ابتدا فعالیت کمیته مناسب‌سازی تاکنون ۹۰۰ مورد اخطار به نهادهای و دستگاه‌های مختلف در خصوص مناسب‌سازی داده شده و طی ۲ سال اخیر نیز ۱۰۰ مورد اخطار داده شده است.
پاپی یادآور شد: ۹۰ درصد ادارات ورودی نامناسبی برای استفاده معلولان دارند و از ابتدای سال هیچ پایان کاری بدون نظر کارشناس مناسب‌سازی شهرداری صادر نشده است.
معلولیت یک احتمال دائمی برای همگان بوده و هرلحظه ممکن است برای کسی اتفاقی بیفتد مثل تصادف که دچار معلولیت شود پس هرکسی وظیفه دارد فارغ از جایگاه حقوقی به‌عنوان یک شهروند کاری انجام دهد که مسیر حضور معلولین به‌عنوان شهروندان درجه‌یک در جامعه تثبیت شود.
انتهای پیام