تعابیر امیرالمؤمنین در سوگ مالک اشتر؛ اگر سنگ بود، صخرهاى سخت بود
تاریخ اسلام نشان داده است که هر آن کس که در مسیر الهی استقامت به خرج نداد، هیچ گاه نتوانست به پیمان فطری خویش عمل کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، مالک اشتر نخعی از یاران ویژه و از فرماندهان لشکر امیرالمؤمنین (ع) در عراق بود.
او در دوران حاکمیت عثمان در مراسم دفن ابوذر شرکت کرد و به دلیل اعتراض به والی کوفه به حُمص تبعید شد.
پس از بازگشت از آنجا، مردم او را والی کوفه کردند.
پس از کشته شدن عثمان، مالک اشتر یکی از مؤثرترین افراد در دعوت مردم به بیعت با امیرالمؤمنین امام علی(ع) بود و در دوران خلافت آن امام، در جنگهای جمل و صفین شرکت کرد.امام علی(ع) او را والی مصر و شمشیری از شمشیرهای خدا معرفی کرد و پیمان مالک اشتر را به او نوشت.
پس از شهادت مالک، امیرالمؤمنین (ع) در اندوه عمیقی فرو رفت به گونهای که به نقل تاریخ تا مدتها در غم از دست دادن وی به سر برد.
در همان لحظات ابتدایی که آن حضرت خبر جانکاه شهادت مالک را شنید، بالاى منبر رفت و فرمود: «بدانید که مالک بن حارث، روزگار خود را به پایان برد و به پیمان خویش وفا کرد و به دیدار پرورگارش شتافت.
خدا مالک را بیامرزد، اگر کوه مىبود، قلهاى دست نیافتنى و دور و بلند مىنمود و اگر سنگ مىبود، صخرهاى سخت جلوه میکرد؛ آفرین بر مالک!
مالک که بود؟!
آیا زنان، مانند مالک را مىزایند؟
آیا در روزگار ما چون مالک هست؟
ألا إنَّ مالِکَ بنَ الحارِثِ قَد قَضى نَحبَهُ و أوفى بِعَهدِهِ و لَقِیَ رَبَّهُ، فَرَحِمَ اللهُ مالِکاً؛ لَو کانَ جَبَلاً لَکانَ فِنداً و لَو کانَ حَجَراً لَکانَ صَلداً.
للهِِ مالِکٌ و ما مالِکٌ و هَل قامَتِ النِّساءُ عَن مِثلِ مالِک!
وهَل مَوجودٌ کَمالِک»
تعابیری که حضرت در پیام خویش نسبت به مالک بیان میدارند، جای دقت و تأمل فراوانی وجود دارد.
این تعابیر عبارتند از:
1ـ وفاداری به پیمان؛ أوفى بِعَهدِهِ 2ـ قلهای دستنیافتنی3ـ استقامت همچون صخرهای سخت
این تعابیر، نشاندهنده آن است که خدمت در راه اسلام و پاسداری از حریم ولایت عترت علیهمالسلام در گروی برخورداری از یکسری خصائص و خصلتهای فردی نهفته است و تاریخ اسلام نشان داده است که هر آن کس که در مسیر الهی استقامت به خرج نداد، هیچ گاه نتوانست به پیمان فطری خویش عمل کند.
انتهایپیام/