سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وجود ۱۵۰ مرکز نوآوری در دانشگاه‌های دولتی سراسر کشور

فارس | دانش و فناوری | پنجشنبه، 19 دی 1398 - 00:30
رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر حدود 150 مرکز نوآوری در دانشگاه‌های دولتی بزرگ سراسر کشو ر فعال هستند.
نوآوري،فناوري،توسعه،مراكز،مركز،علمي،كشور،معاونت،بتوانند

اسماعیل قادری‌فر رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس درباره تاثیرگذاری مراکز نوآوری در پیشرفت علمی، اظهار داشت: مراکز نوآوری به عنوان حلقه‌های واسط ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت، زیرمجموعه‌هایی که بتوانند روند تولید دانش به فناوری و نوآوری را از طریق ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان دنبال کنند مفهوم جدیدی است که در ۵-۴ سال اخیر به عنوان یک کلید واژه و برنامه جدید از سوی معاونت علمی به دانشگا‌ه‌های کشور عرضه شد.
* ۱۵۰ مرکز نوآوری در دانشگاه‌های دولتی سراسر کشور
وی افزود: در حال حاضر چیزی حدود ۱۵۰ مرکز نوآوری در دانشگاه‌های دولتی بزرگ سراسر کشور در حال فعالیت‌اند و در زیرمجموعه دانشگاه‌‌های آزاد هم مفهوم سراهای نوآوری را براساس مزیت‌های بومی و منطقه‌ای هر استان و ظرفیت‌هایی که دانشگاه‌های آزاد واحدهای استانی دارند را دنبال می‌کنیم که درحقیقت اینها زیرساز ورود استارتا‌پ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان برخاسته از دانشگاه‌ها و جامعه‌ هستند که البته طبیعتاً یک عنصر مکمل در کنار پارک‌های علم و فناوری هم به شمار می‌روند.
رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: ما فکر می‌کنیم مراکز نوآوری این حلقه واسط را به نحوی شکل خواهند داد که دانش‌ فنی در قالب ایجاد تیم و هسته‌های فناور شکل بگیرد و استارتاپ‌ها بتوانند فعالیت‌های خودشان را در قالب مراکز نوآوری توسعه دهند که پس از آ‌ن تبدیل به شرکت دانش‌بنیان می‌شوند و یک واحد فناوری که یک شخصیت حقوقی مستقل پیدا می‌کنند با استقرار در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد بتوانند راه توسعه خودشان را هموار کنند.
* بازسازی و بهسازی زیرساخت‌های مرکز نوآوری
قادری‌فر خاطرنشان کرد: برای این منظور به جای ایجاد زیرساخت‌ها یا نهادسازی جدید سعی کردیم از ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها مانند آ‌زمایشگاه‌های تحقیقاتی، خوابگاه‌های بلا استفاده و سوله‌هایی که در مجموع دانشگاه‌‌ها هستند را به عنوان زیرساخت‌های مرکز نوآوری بهسازی و بازسازی کنیم که در خدمت جریان توسعه فناوری نوآوری در کشور قرار بدهیم که مدل خوبی بوده و در سال‌های اخیر تجربه‌اش جواب داده و امیدواریم با توسعه این الگو بتوانیم هر چه بیشتر شاهد فرایند تولید علم در کشور و جریان توسعه فناوری برای رونق تولید و کسب و کارهای فناورانه از طریق توسعه مراکز در دانشگاه‌ها باشیم.
انتهای پیام/