خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

درمان کم‌خونی با «نان برساق لکی»/ این نان خوشمزه قاتل درد‌های استخوانی است

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 28 بهمن 1397 - 09:31
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی نان را در رفع کم‌خونی و درد‌های مفصلی و روماتیسمی موثر دانست.
نان،لكي،تقويت،مفيد،قاشق،طب،پژوهشگر،محقق،سنتي،مصرف،خواص،پيشگي ...

آشپزخانه سلامت؛
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، نان برساق لکی در لرستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، بیجار، بدره و دلفان برای صبحانه پخته می‌شود و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، اسیدفولیک، روی (زینک)، فیبر، پروتئین، کلسیم، مس، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان و ...
است.
برای بررسی خواص نان برساق لکی و اینکه مصرف این نان برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
مهم‌ترین خواص نان برساق لکی
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص نان برساق لکی گفت: این نان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
وی افزود: این نان تاثیر چشمگیری در تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن دارد؛ لذا برای کودکان در حال رشد، ورزشکاران و بدن‌سازان بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: درمان کم‌خونی با آش گیلدیک آذری/ کودکان و سالمندان مصرف این غذا را فراموش نکنند
عظمایی بیان کرد: مصرف نان برساق لکی موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود، همچنین از آلزایمر پیشگیری می‌کند؛ لذا برای سالمندان و افرادی که فعالیت فکری زیادی دارند بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این نان به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم و فسفر موجب تقویت و استحکام دندان و استخوان می‌شود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.
عظمایی بیان کرد: مصرف نان برساق لکی موجب رفع درد‌های مفاصلی (آرتریت) و روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) می‌شود.
وی گفت: این نان دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است، تاثیر چشمگیری در تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو دارد و از پیری زودرس پیشگیری می‌کند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: نان برساق لکی به علت داشتن ویتامین‌های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماری‌ها مخصوصا سرطان‌ها می‌شود.
بیشتر بخوانید: درمان روماتیسم با «پلو زعفرانی چابهار»/ با این غذای محلی دوپینگ کنید
عظمایی افزود: این نان آرامبخش قلب و اعصاب است؛ همچنین به علت داشتن اسیدآمینه تریپتوفان موجب ساخت سراتونین در خون و دستگاه گوارش می‌شود در نتیجه نشاط‌آور است و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری می‌کند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص این نان می‌توان به تقویت سیستم قلبی عروقی، تقویت بینایی و تقویت قوای جنسی اشاره کرد.
وی اظهار کرد: مصرف این نان سندروم پیش از قاعدگی را بهبود می‌بخشد و برای رفع دل درد و کمردرد زنان در دوران قاعدگی بسیار مفید است.
مواد لازم نان برساق لکی
-آرد ۵۰۰-۴۰۰ گرم
-شیره انگور یا شکرسرخ ۱۰۰ گرم
-شیر یک لیوان
-تخم مرغ یک عدد
-پودر رازیانه نصف قاشق سوپ‌خوری
-پودر دارچین ۲ قاشق سوپ‌خوری
-هل ساییده شده یک قاشق مرباخوری
-گلاب یک تا ۲ قاشق غذاخوری
-گردو خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
-زعفران دم‌کرده نصف استکان
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
-نمک به مقدار کم
طرز تهیه نان برساق لکی
-برای تهیه این نان ابتدا آرد، پودر رازیانه و شیره انگور را با هم ترکیب می‌کنیم.
-سپس تخم مرغ، شیر و زعفران دم‌کرده را اضافه کرده، مخلوط می‌کنیم.
-مخلوط را خوب ورز می‌دهیم تا خمیر آماده شود.
-سپس گردوی خرد شده، پودر هل، دارچین و گلاب را با هم مخلوط می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.
-مقداری از خمیر آماده شده را برمی‌داریم و با وردنه صاف می‌کنیم.
-کمی از مواد را داخل آن می‌گذاریم و خمیر را می‌بندیم.
-مقداری روغن درون ماهیتابه می‌ریزیم و هنگامی داغ که شد، خمیر‌ها را داخل آن می‌گذاریم تا پخته و سرخ شود.
-هنگامی که نان آماده شد آن را کنار می‌گذاریم تا روغن اضافی از آن کشیده شود.
-وقتی نان سرد شد آماده میل کردن است.
انتهای پیام/