خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشف 22 کیلوگرم مواد مخدر در شعاع 500 متری مراکز آموزشی آذربایجان شرقی

ایسنا | استان‌ها | چهارشنبه، 18 دی 1398 - 14:43
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌ شرقی با بیان این‌که نزدیک به ۲۲ کیلوگرم مواد مخدر از نوع روان گردان در شعاع ۵۰۰ متری مراکز آموزشی از جمله مدارس و دانشگاه‌های استان کشف شده است، گفت: با آغاز سال تحصیلی و شروع فصل امتحانات برخی از افراد سوءاستفاده گر به اطراف مدارس مراجعه کرده و مواد مخدر را در قالب قرص‌ها با عناوین مختلف از جمله قرص‌های تقویت حافظه، قرص شب امتحان عرضه کرده و دانش آموزان را به خرید آن اغفال می‌کنند.
مواد،مخدر،مصرف،استان،مبارزه،پليس،شرقي،درصد،قالب،اشاره،ادامه، ...

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌ شرقی با بیان این‌که نزدیک به ۲۲ کیلوگرم مواد مخدر از نوع روان گردان در شعاع ۵۰۰ متری مراکز آموزشی از جمله مدارس و دانشگاه‌های استان کشف شده است، گفت: با آغاز سال تحصیلی و شروع فصل امتحانات برخی از افراد سوءاستفاده گر به اطراف مدارس مراجعه کرده و مواد مخدر را در قالب قرص‌ها با عناوین مختلف از جمله قرص‌های تقویت حافظه، قرص شب امتحان عرضه کرده و دانش آموزان را به خرید آن اغفال می‌کنند.
سرهنگ قاسم دهقانی روز چهارشنبه در نشست خبری، با بیان این‌که بیش از ۲۰۰ نفر از افراد توزیع کننده‌ی مواد مخدر روان گردان در اطراف مراکز آموزشی به ویژه مدارس استان شناسایی و دستگیر شدند، گفت: 4175 فقره پرونده قضایی برای این افراد تشکیل شده است و به همین میزان نیز عملیات پلیسی در راستای شناسایی و دستگیری این افراد انجام شده است.
وی با اشاره به مواد مخدر نو ظهور کمیکال، اظهار کرد: اخیرا مصرف مواد مخدر کمیکال در استان ما شایع شده که مصرف آن نیز در آزمایشات پزشکی قابل تشخیص نیست و این امر خانواده‌ها را با مشکل مواجه کرده است.
وی ادامه داد: با مصرف مواد مخدر کمیکال، فرد در حالت کما قرار می‌گیرد و برحسب میزان مصرف و قدرت جسمانی، به مدت یک ساعت متوجه اتفاقات اطراف خود نمی‌شود، متاسفانه برخی از ساقیان این مواد مخدر، از نوجوانان سو استفاده‌های جنسی هم می‌کنند.
سرهنگ دهقانی افزود: ساختار گل و کمیکال، گیاه شاه دانه است ولی نوع و شکل آن در مواد مخدر تغییر می‌کند، در طول تاریخ سه نوع مواد مخدر از جمله محرک، توان افزا و سستی زا وجود دارد، معتقدم برای پیشگیری، با این موضوع باید به طور علمی برخورد کرده و جهت مبارزه باید تقاضا را کاهش دهیم.
وی با تاکید بر این‌که مبارزه با مواد مخدر باید اجتماعی شود تا تمامی عوامل و دست اندرکاران به نقش خود در راستای تربیت صحیح و بر اساس فرهنگ اسلامی از بدو تولد یک فرد عمل کنند، گفت: سازمان‌هایی مانند آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و سایر دستگاه های حمایتی و نظارتی باید برای مبارزه با مواد مخدر در کنار پلیس و قوه قضاییه باشند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌ شرقی ایجاد مرکز ماده 16 تبریز را یکی از اقدامات بسیار موفق و موثر در راستای مبارزه با مواد مخدر استان مطرح کرد و گفت: اقدامات انجام شده در مرکز ماده ۱۶ بر پایه علمی بوده و یکی از مراکز بی نظیر در کشور است .
وی در رابطه با اقدامات پلیس مبارزه با مواد مخدر استان طی 9 ماه گذشته، اظهار کرد: مقابله و جلوگیری از ورود مواد مخدر به داخل استان جزو وظایف ذاتی پلیس در استان است، با تلاش همکاران نیروی انتظامی بالغ بر دو تن و ۳۰۰ کیلو انواع مواد مخدر از قاچاقچیان و خرده فروشان کشف و ضبط شده است که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته، افزایش ۱۲ درصدی داشته است.
وی با اشاره به افزایش کشفیات در حوزه‌ی مواد مخدر صنعتی نسبت به سنوات گذشته، گفت: کشفیات مواد مخدر شیشه ۷۲ درصد و هروئین ۴۳ درصد افزایش یافته و در حوزه مواد مخدر نو ظهور مانند گل و کمیکال شاهد افزایش ۴۲ درصدی کشفیات پلیس در استان هستیم.
دستگیری 146 نفر توزیع کننده و قاچاقچی در قالب 16 باند
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌ شرقی ادامه داد: امسال حدود ۱۴۶ نفر توزیع کننده و قاچاقچی اصلی در قالب 16 باند تهیه و توزیع مواد مخدر دستگیر شده است.
وی مقابله و دستگیری با خرده فروشان را نیز یکی دیگر از اقدامات پلیس عنوان کرد و گفت: تاکنون توانستیم 4140 نفر خرده فروش را در سطح استان دستگیر و به مقامات قضایی تحویل دهیم.
وی جمع آوری معتادین متجاهر از سطح استان را نیز از دیگر ماموریت‌های پلیس دانست و گفت: میزان مصرف و آلودگی شهر و استان صرفا از روی افرادی قضاوت می‌شود که در سطح شهر به طور علنی مواد مصرف کرده و یا رفتارهای پرخطر انجام می‌دهند، پلیس مبارزه با مواد مخدر استان در راستای ایجاد امنیت روانی برای شهروندان مکلف شده است، هیچ معتاد متجاهر نباید در سطح شهر و استان مشاهده شود و امسال چهارمین سالی است که با افتخار می‌گوییم آذربایجان شرقی، استانی عاری از معتاد متجاهر است.
سرهنگ دهقانی با اشاره به اقدامات پلیس در راستای جمع آوری و پاکسازی نقاط آلوده‌ی استان ، گفت: طی 9 ماه گذشته، 1740 مرحله عملیات پاک سازی در سطح استان انجام شده است که عمده این عملیات در سه حوزه از جمله پارک‌ها و بوستان‌ها، معابر و سطح شهر تحقق شده است.
اکثر مواد مخدر تولیدی از گروه محرک‌ها بوده است
وی با اشاره به مشکلات احصا شده در حوزه‌ی مبارزه با مواد مخدر در کشور، اظهار کرد: امروزه جامعه‌ی هدف مواد مخدر نوظهور جوانان و نوجوانان است و اکثر مواد مخدر تولید شده در راستای سلیقه و علاقه‌ی جوانان است، امروزه هیچ جوانی بعد از مصرف ماده علاقه‌ای ندارد گوشه گیر شود بلکه به دنبال تحرک، نشاط و شادابی است، متاسفانه اکثر مواد مخدر تولیدی نیز از گروه محرک‌ها بوده و فرد بعد از مصرف مواد مخدر، توان کاذب حس کرده و دچار تحرکی می‌شود که مشکلاتی برای مصرف کننده و اطرافیان ایجاد می‌کند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌ شرقی راحتی مصرف مواد مخدر را نیز یکی دیگر از مشکلات حوزره‌ی مبارزه با مواد مخدر در کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه امروزه مصرف مواد مخدر به ویژه نوظهورها نیاز به لوازم و اسباب خاصی ندارد و بیش از ۹۵ درصد مواد مخدر جدید در قالب سیگار قابل مصرف است .
وی ادامه داد: ارزان بودن نیز از جمله مواردی است که جزو مشکلات مبارزه با مواد مخدر است، امروزه مواد مخدر جدید بسیار ارزان است و افراد می‌توانند به راحتی خریداری کنند.
وی با اشاره به عدم آگاهی خانواده‌ها نسبت به مواد مخدر نوظهور، افزود: شاید برخی از خانواده‌ها حساسیت بیشتری نسبت به مواد مخدر تریاک داشته باشند اما نسبت به مواد مخدر گل یا کمیکال که از نوع گیاهی هستند و تبلیغات عام پسند برای آن‌ها انجام می‌شود، حساسیت کمی دارند.
وی ادامه داد: برخی نیز باورهای غلطی در مصرف مواد مخدر دارند متاسفانه تبلیغات انجام شده برای مواد مخدر، آن را به عنوان مواد ترک اعتیاد مطرح می‌کند، در اکثر شبکه‌های ماهواره ای برخی داروهای گیاهی در قالب داروهای ترک اعتیاد یک هفته‌ای یا 10 روزه تبلیغ می‌شود در حالی که ساختار این مواد نیز دارای مواد مخدر است .
سرهنگ دهقانی ادامه داد: همچنین برخی باورهای غلط در مصرف داروهای تبلیغاتی در قالب قرص‌های تقویت قوه‌ی جنسی، تقویت حافظه، تناسب اندام، قرص‌های لاغری و درمان بیماری‌های جسمی از جمله مواردی است که تبلیغات زیادی برای آن انجام می‌شود.
وی با اشاره به آمار رسمی نهاد ریاست جمهوری در سال 95، گفت: میزان و نرخ شیوع مواد مخدر در استان ما 1.2 درصد است در حالی که میانگین کشوری 5.1 درصد است، براساس میزان آلودگی آذربایجان شرقی در رتبه‌ی 28 کشوری قرار گرفته است.
نزدیک به 60 درصد مصرف کنندگان مواد مخدر، متاهل هستند
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌ شرقی با بیان این‌که بیکاری عامل اعتیاد نیست، در حال حاضر نزدیک به 60 درصد مصرف کنندگان مواد مخدر که دستگیر شدند، متاهل بوده و دارای کار هستند، ادامه داد: 25 درصد آلودگی به مواد مخدر مربوط به جامعه‌ی کارگری است که آمار استان ما نسبت به میانگین کشوری در این خصوص زیاد است.
وی ادامه داد: میزان اعتیاد در حوزه دانشجویی و دانش‌آموزی در استان نیم درصد گزارش شده است.
مخدر ام پی اس که در قالب اسپری مصرف می‌شود
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌ شرقی با اشاره به مواد مخدر ام پی اس که در قالب اسپری مصرف می‌شود، گفت: این نوع از مواد مخدر، نوظهور بوده که اگر روی هر چیزی زده و مایع جذب کند به یک مواد مخدر بسیار خطرناک تبدیل می‌شود.
انتهای پیام