خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برداشتن گام پنجم به معنای خروج از برجام نیست

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | سه شنبه، 17 دی 1398 - 11:37
معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان با اشاره به گام پنجم ایران، گفت: این بدان معنا نیست که ما از برجام خارج شده‌ایم بلکه به یک تعادل معقول در توافق هسته ای رسیده‌ایم.
ادامه،آمريكا،عراقچي،تعهدات،خروج،گام،منطقه،سردار،پنجم،كاهش،سي ...

عراقچی:
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه صبح امروز در حاشیه نشست مجمع گفت‌وگوی تهران در مورد برداشت گام پنجم از سوی ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود، گفت: همان طور که در بیانیه دولت آمده بود ما گام پنجم و نهایی خود را در راستای کاهش تعهدات برجامی برداشتیم و گام دیگری وجود ندارد.
او با بیان اینکه ما در حوزه غنی‌سازی دیگر هیچ محدودیتی برای خود قائل نیستیم، ولی اینکه در صحنه عمل چه اتفاقی بیفتد و ما به چه میزان در داخل کشور غنی سازی کنیم، بستگی به برنامه سازمان انرژی اتمی و نیاز کشور دارد، تاکید کرد: برداشتن گام پنجم ما به این معنا نیست که برجام تمام شده و یا ایران از برجام خارج شده است بلکه به تعادلی در برجام رسیده‌ایم.
عراقچی با بیان اینکه با خروج آمریکا از برجام تعادل موجود در این توافق بین المللی به هم ریخته بود و اکنون ما فکر می‌کنیم با انجام کاهش تعهدات برجامی به تعادل معقولی در برجام رسیدیم، ادامه داد: البته همکاری ما با آژانس ادامه پیدا می‌کند و این آمادگی را داریم که هر موقع طرف‌های مقابل بتواند خواسته‌های ما را تامین کند و به تعهدات خود در برجام عمل کنند، ما به رویه قبلی باز گردیم.
او تاکید کرد: امکان بقای برجام وجود دارد به شرطی که طرف‌های مقابل بخواهند.
معاون سیاسی وزیر خارجه همچنین در مورد تهدید اروپایی‌ها در مورد استفاده از مکانیسم ماشه نیز اظهار کرد: طبیعی است که این موضوعات شرایطی را ایجاد می‌کند ما به پایان برجام سریعتر نزدیک شویم.
عراقچی ادامه داد: همان طور که ایران در زمان خروج آمریکا از برجام به صورت مدبرانه برخورد کرد، این انتظار وجود دارد که طرف‌های مقابل نیز مدبرانه و با تدبیر برخورد و از افزایش تنش خودداری کنند.
او در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در مورد وضعیت منطقه بعد از ترور سردار قاسم سلیمانی، گفت: با این اتفاق همه معادلات منطقه‌ای تغییر کرده است و ما با معادله جدیدی در منطقه مواجه هستیم که می‌توان از آن به عنوان آغاز پایان حضور آمریکا در منطقه یاد کرد.
این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: معتقد هستم که مهمترین برکت شهادت سردار سلیمانی و خون این سردار بزرگ این است که روند خروج آمریکا از منطقه آغاز شده و ما طلیعه این موضوع را با رای پارلمان عراق مبنی بر لزوم خروج نیرو‌های نظامی آمریکا از این کشور مشاهده می‌کنیم و مطمئن هستیم که این روند ادامه پیدا می‌کند.
انتهای پیام/