بانکها در برابر تامین مالی صنعت فرش کرمانشاه گارد میگیرند
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با اشاره به اینکه زنجیره فرش کرمانشاه فقط در همان چند حلقه اول میتواند 70 تا 80 میلیارد تومان ارزش افزوده داشته باشد، گفت: متاسفانه بانکها در برابر پرداخت تسهیلات به صنعت فرش گارد میگیرند.

ایسنا/کرمانشاه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با اشاره به اینکه زنجیره فرش کرمانشاه فقط در همان چند حلقه اول میتواند 70 تا 80 میلیارد تومان ارزش افزوده داشته باشد، گفت: متاسفانه بانکها در برابر پرداخت تسهیلات به صنعت فرش گارد میگیرند.
محسن دارابی در جلسه امروز (14 دی) شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه در سال جاری نزدیک به 110 هزار مترمربع فرش دستباف در استان تولید شده، عنوان کرد: هم اکنون 30 هزار بافنده فعال در زمینه فرش داریم.
وی با بیان اینکه 90 درصد بافندگان فرش را زنان تشکیل تشکیل میدهند، یادآور شد: از این 30 هزار بافنده فقط هشت هزار نفر بیمه دارند و این در حالی است که در گذشته تعداد قالیبافان بیمه شده استان حدود 14 هزار نفر بود که ریزش داشته است.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه از بیمه به عنوان یکی از مهمترین مشکلات بافندگان فرش استان یاد کرد و ادامه داد: درخواست داریم سهمیه دو هزار نفری برای بیمه قالیبافان کرمانشاه در نظر گرفته شود.
دارابی همچنین از فرش به عنوان یک زنجیره یاد کرد که از پشم تا بازار و فروش را شامل میشود و باید همه بخشهای آن را دید و افزود: در استان کرمانشاه ظرفیت تولید سه هزار تن پشم در سال را داریم که اکنون ارزش افزوده آن از دست استان میرود.
وی با بیان اینکه این پشم کیلویی حدود پنج تا شش هزار تومان از دامدار خریداری میشود، خاطرنشان کرد: همین پشم وقتی تبدیل به نخ رنگرزی میشود، کیلویی 60 تا 70 هزار تومان قیمت دارد.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه معتقد است، اگر بتوانیم خلایی که در بخشهای مختلف زنجیره فرش استان وجود دارد را تکمیل کنیم، در همین چند زنجیره اول شامل جمع آوری پشم، سورتینگ، نخ ریسی و ...
حدود 70 تا 80 میلیارد تومان ارزش افزوده عاید استان خواهد شد.
دارابی همچنین بر لزوم تغییر رویه ریسندگی استان از شیوه سنتی کنونی هم تاکید و افزود: برای حوزه ریسندگی و رنگرزی چند سرمایهگذار پای کار هستند.
وی خواستار حمایت یبشتر بانکها از صنعت فرش استان هم شد و گفت: به واسطه آنچه در گذشته رخ داده، اکنون بانکها در برابر تامین مالی صنعت فرش استان گارد میگیرند.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه با بیان اینکه صنعت فرش استان اگر حمایت شود اشتغالزایی و درآمد قابل توجهی به همراه دارد، افزود: امروز یک فرش دستباف تا 50 درصد برای بافندگان سود دارد.
انتهای پیام