تولید چای مرغوب ایرانی از خروج میلیونها دلار ارز از کشور جلوگیری میکند
تولید چای مرغوب ایرانی علاوه بر تأمین سلامت مصرفکنندگان از خروج میلیونها دلار ارز از محل واردات چای خشک خارجی جلوگیری میکند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، تولید محصول مرغوب و سالم چای ایرانی نهتنها موجب حفظ بازار مصرف داخلی و تأمین سلامت مصرفکنندگان میشود بلکه رونق هر چه بیشتر این صنعت داخلی و پرقدمت موجب جلوگیری از خروج میلیونها دلار ارز از محل واردات چای خشک خارجی به داخل کشور میشود.
رئیس سازمان چای کشور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، آشنا شدن هر چه بیشتر مصرفکنندگان و تغییر ذائقه آنان به سمت مصرف چای ایرانی را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: برای ارتقاء هر چه بیشتر صنعت چای ایرانی ارائه تسهیلات بهزراعی و توسعه مکانیزاسیون باغات در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
حبیب جهانساز اجرای طرحهای اصلاح آرایش باغات چای در خلاف جهت شیب اراضی شیبدار را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: هرس، آبیاری و عملیات بهزراعی و بهباغی از دیگر اهداف عالیه سازمان چای کشور محسوب میشود که برای تحقق کامل آنها برنامهریزیهای کوتاه مدت و بلند مدت انجام میشود.
وی با بیان اینکه انجام اقدامات ذکر شده باعث ارتقاء کیفیت برگهای خریداری شده و در نهایت موجب ارتقاء سطح کیفیت چای خشک استحصالی از باغات میشود ابراز داشت: خرید تضمینی برگ سبز چای در حال حاضر بخش کوچکی از خدمات ارزندهای است که به فعالان این صنعت و کشاورزان چایکار ارائه میشود.
رئیس سازمان چای کشور ازپائین بودن ضریب مکانیزاسیون در باغات چای دو استان گیلان و مازندران خبر داد و اظهار داشت: قرار گرفتن 70 درصد باغات چای کشور در اراضی شیبدار و کم بودن قوه اسب بخار ماشینهای مکانیزاسیون باغات چای از جمله عوامل مؤثر پایین بودن ضریب مکانیزاسیون در این صنعت است.
جهانساز استفاده از ماشینهای برداشت بزرگتر و کمباینهای برداشت چای که در اراضی با شیب 10 تا 12درصد هم میتوانند با تنظیم چرخها عمل برداشت برگ سبز را به خوبی انجام دهند لازم و ضروری خواند و گفت: تحقق این امر مشروط بر این است که باغات مکانیزه بوده و آمادگی ورود این تکنولوژی در باغ وجود داشته باشد.
وی آمادگی سازمان چای جهت انجام حمایتهای گسترده از طریق صندوق حمایت از توسعه صنعت چای از شرکتهای مکانیزاسیون را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: کسب سهم بیشتری از بازار داخلی و داشتن رضایت مصرفکنندگان از جمله اهداف و رویکردهایی است که سازمان چای کشور برای آن برنامهریزی میکند.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک به 80 درصد از اقتصاد روستاییان استان گیلان تنها وابسته به صنعت چای است خاطرنشان کرد: این محصول استراتژیک علاوه بر ایجاد زیباییهای زیست محیطی و جذب گردشگر به منطقه، از بروز بسیاری از خطرات طبیعی مانند سیل نیز جلوگیری بهعمل میآورد.
انتهای پیام/614/ح