اولین کود زیستی پتاسیمی در کشور
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز گفت: کود زیست پتاسیمی برای اولین بار در کشور به تولید رسیده است که بیشتر در ارتباط با عناصر فسفر و نیتروژن است.
محمد رضا ساری خانی عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در گفتوگو با ،حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: تولید کود زیستی پتاسیمی به نام پتابارور برای اولین بار در کشور تولید شد که در فرمالیسیون آن از باکتریهای سودوموناس بومی منطقهای استفاده شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در ادامه گفت: در سالهای اخیر تعدادی کود زیستی در کشور ثبت و تولید شده که بیشتر در ارتباط با عناصر فسفر و نیتروژن بوده است، اما این کود تولید شده در شرکت دانش بنیان تنها کود زیستی پتاسیمی در کشور است که قابلیت های فراوانی دارد.
ساری خانی گفت: این کود در کشورهایی نظیر چین و کره از سالها قبل آغاز شده اما فرمالیسیون عرضه شده در این طرح جدید است و مبتنی بر چندین ایزوله جدید باکتریایی حل کننده پتاسیم است که قابلیت حل کنندگی فسفات را دارد .
بیشتر بخوانید:پرواز ربات پرنده نما
او گفت: این طرح نزدیک به 4 سال به طول انجامید و بخشی از آن در ژونالهای خارجی به چاپ رسید و استفاده از این کود زیستی پتاسیمی ضمن کاهش 50 درصد مصرف کود شیمیایی به طور متوسط باعث افزایش 10 درصد ی عملکرد محصولات میشود.
ساری خانی مطرح کرد : ساخت و تولید این محصول تماما باهزینه های بخش خصوصی انجام شده دراینگونه موارد اگر بخواهیم تولید داخل افزایش یابد و رونق اقتصادی بیشتر ی داشته باشیم نهادهای حمایتی باید دست به کار شوند و از دانشجویان وجوانانی که در عرصه تولید قدم گذاشته اند حمایت کنند.
انتهای پیام/