موافقت وزارت جهاد کشاورزی با بیمه گل نرگس/آغاز بیمه از خوسف
بیرجند- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: وزارت جهاد کشاورزی با بیمه گل نرگس موافقت کرد و بیمه این محصول از سال آینده انجام می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی عصمتی پور پیش از ظهر چهارشنبه در سومین جشن شکرگزاری برداشت گل نرگس در شهرستان خوسف اظهار داشت: در حال حاضر خراسان جنوبی رتبه پنجم تولید گل نرگس را در کشور دارد.
عصمتی پور با اشاره به افزایش سطح زیرکشت باغات نرگس استان از ۲۲ هکتار به ۳۷.۵ هکتار، بیان کرد: امسال ۲۰ میلیون شاخه گل نرگس با درآمد ۱۰ میلیارد تومان از مزارع گل نرگس استان برداشت میشود.
وی، بیمه را یکی از مهمترین دغدغه نرگس کاران استان دانست و گفت: با پیگیریهای متعدد مجموعه استان بعد از دو سال وزارت جهاد کشاورزی با بیمه این محصول موافقت کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: بیمه گل نرگس کشور از شهرستان خوسف آغاز و از سال آینده باغات گل نرگس استان بیمه خواهد شد.
عصمتی پور به اشتغالزایی بالای گل نرگس اشاره کرد و گفت: این در حالی است که مصرف آب آن پایین است در نتیجه باید تلاش کنیم تا میزان عملکرد و برداشت گل در منطقه افزایش یابد.
پرداخت تسهیلات برای توسعه کشت گل نرگس
وی ادامه داد: در همین راستا امروز تفاهمنامههایی در زمینه کارهای تحقیقاتی، تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ با کارمزد هفت درصد و بازپرداخت پنج ساله نیز منعقد میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به احداث مزرعه تحقیقاتی چهار رقم گل نرگس در استان، عنوان داشت: موضوع فراوری گل نرگس نیز در انجمن نرگس کاران کشور در حال پیگیری است.
عصمتی پور با تأکید بر لزوم توسعه محصولات کمآب بر در استان، بیان داشت: یکی از ظرفیتهای منحصر به فرد شهرستان خوسف پنبه مله است اما برخی نسبت به کشت این محصول در استان گلایه دارند در حالی که کشت نشایی پنبه در استان در حال افزایش است.
وی ادامه داد: هرچند افزایش سطح کشت در اولویت جهاد کشاورزی نیست اما با کشت نشایی عملکرد محصول در واحد سطح افزایش مییابد در حالی که مصرف آب نیز کاهش مییابد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، عناب را یکی دیگر از مهمترین ظرفیتهای شهرستان خوسف دانست و گفت: این محصول امسال به دو رقم ماژان و سیوجان به ثبت رسید.
عصمتی پور با بیان اینکه: در این حوزه ایجاد باغهای مادر و ترویجی در سطح استان و کشور در حال پیگیری است، افزود: همچنین برای خشک کردن محصول در سطح بالای سه هزار مترمربع تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.