تصفیه خانه فاضلاب پردیسان احداث میشود/ اجرای ۶۰ پروژه آبفا در قم
قم - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به احداث تصفیه خانه فاضلاب پردیسان، افزود: تصفیه خانههای فاضلاب قم و پردیسان فقط ۵۰ درصد از جمعیت را پوشش میدهند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی جان صادق پور ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت سالروز تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب برگزار شد، اظها ر داشت: امروز تمامی افراد در مناطق شهری و روستایی قم از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردارند.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از جمعیت شهر قم امکان دسترسی به خدمات دفع فاضلاب دارند، افزود: چهار تصفیه خانه فاضلاب در سطح شهر قم با ظرفیت نزدیک به ۶۰۰ هزار نفر، جمعیت قم را پوشش میدهد و هزار و ۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب نیز اجرا شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به فعالیت چهار تصفیه خانه آب در سطح استان تصریح کرد: ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر شبکه آب طی سالهای گذشته اجرا شده است.
وی تصریح کرد: آزمایشگاه مرکزی پیشرفته در شاخصههای شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی در این استان ایجاد شده است.
صادق پور با بیان اینکه سیستم تله متری آب و فاضلاب به عنوان پیشرفتهترین سیستم تله متری کشور خدمات لازم را ارائه میدهد، افزود: همچنین تمامی تأسیسات شرکت در سیستم GIS مشخص شده و خدمات لازم را به مردم و سایر شرکتها ارائه میدهد.
وی با اشاره به اجرای طرح یکپارچه سازی شرکت آب و فاضلاب شهری و آب و فاضلاب روستایی تا پایان سال در قم تصریح کرد: این اقدام به منظور ارائه خدمات مطلوبتر به شهروندان انجام میشود.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب استان قم در خصوص وظایف شرکت آب و فاضلاب افزود: طراحی، اجرا و نظارت بر شبکههای جمع آوری فاضلاب و شبکههای توزیع آب و احداث تصفیه خانههای آب و فاضلاب، تحقیق، پژوهش و حمایت از تولیدات و تجهیزات مورد نیاز در این صنعت از جمله وظایف مهم این شرکت است.
اکنون ۳۲۸ هزار انشعاب آب در قم واگذار شده است
وی از احداث شرکت آب و فاضلاب در استان قم در سال ۷۱ خبر داد و با بیان اینکه اکنون ۳۲۸ هزار انشعاب آب در قم واگذار شده است، گفت: سال ۷۱ انشعاب فاضلاب در قم نداشتیم اما اکنون ۱۱۲ هزار و ۶۰۰ انشعاب فاضلاب واگذار شده است.
صادق پور تصریح کرد: وجود ۳۵۱ هزار متر مکعب مخزن ذخیره آب، احداث ۷۶ حلقه چاه برای تأمین آب شهر قم، احداث چهار نیروگاه برق آبی و خورشیدی، فعالیت سامانه تله متری در کل شهر در شاخصهای مختلف و فعالیت چهار آزمایشگاه پیشرفته در استان از جمله پیشرفتها در عرصه آب و فاضلاب است.
وی از اجرای حدود ۶۰ پروژه کوچک و بزرگ آب و فاضلاب در سطح استان قم خبر داد و گفت: علی رغم همه تحریمها و مشکلات ایجاد شده در کشور خوشبختانه خدمات حوزه آب و فاضلاب متوقف نشده و حتی یک ساعت خاموشی عمدی نداشتهایم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم عنوان کرد: این شرکت توانسته بیش از ۹۶ درصد از تجهیزات مورد نیاز خود را از تولیدات داخلی تهیه کند و استان قم نیز نقش بسیار مهمی در این زمینه داشته است.
وی گفت: از سال ۹۲ تا سال ۹۸ تعداد ۲۰۲ کیلومتر توسعه شبکه آب انجام شده، همچنین ۱۱۸ کیلومتر اصلاح شبکه آب و ۲ کیلومتر خطوط انتقال آب و ۲۶۵ کیلومتر شبکه فاضلاب انجام شده است.
رفع بیش از ۱۰۷ هزار و ۵۰۰ حادثه آب و فاضلاب
صادق پور ابراز کرد: بیش از ۱۰۷ هزار و ۵۰۰ حادثه آب و فاضلاب با استقرار اکیپهای رفع حوادث آب و فاضلاب به صورت آنلاین رفع کردهاند.
وی گفت: با حمایتهای مسئولان استان و وزارت نیرو در سال گذشته ۱۵ پروژه به اعتبار ۱۴۱ میلیارد تومان در استان قم اجرا و افتتاح شده است که از جمله مهمترین آن میتوان به ساختمان کلرزنی در صادقیه، تکمیل پروژه بانک توسعه اسلامی، راه اندازی سایت خورشیدی ۱۰۰ کیلوواتی، نصب بیش از ۲۷ هزار فقره انشعاب آب و فاضلاب، اجرای فاضلاب پردیسان شامل شبکههای اصلی و فرعی، تعمیر و بازسازی هفت هزار و ۵۰۰ متر مخزن اشاره و احداث تصفیه خانه به ظرفیت پنج هزار متر مربع میتوان اشاره کرد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به فرهنگ سازی در استفاده از آب خاکستری، افزود: پکیج تصفیه خانه فاضلاب پردیسان تحویل شهرداری شده و از فاضلاب آن برای فضای سبز استفاده میشود.
وی ادامه داد: سامانه ۱۲۲ در ابعاد مختلف سخت افزاری و نرم افزاری ارتقا یافته، چاههای علی آباد حصارکشی و بهسازی شده و همچنین پنج حلقه چاه نیز در سطح استان تجهیز و یا حفر شدهاند.
صادقپور بیان کرد: یکی از معضلات استان قم، شبکه فاضلاب پردیسان بود که خوشبختانه این مشکل مرتفع شد و اکنون هفت هزار واحد تنها باقی مانده که به شبکه وصل شود.
برنامههای سال آینده شرکت آب و فاضلاب قم
وی در خصوص برنامههای سال آینده شرکت آب و فاضلاب استان قم افزود: پروژه خط انتقال اضطراری فاضلاب مسکن مهر پردیسان در حال انجام است که تاکنون ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اعتبار ۲۵۰ میلیون ریال برای آن در نظر گرفته شده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب استان قم بیان کرد: تکمیل تصفیه خانه ۵۰ هزار متر مکعبی با ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی، ۶۰ کیلومتر پروژه اصلاح شبکه آب، پروژه توسعه شبکه فاضلاب به طول ۶۰ کیلومتر، تجهیز و یا حفر پنج حلقه چاه از جمله پروژههای مهمی است که توسط این شرکت در نظر گرفته شده است.
وی افزود: ظرفیت تصفیه خانههای فاضلاب برای شهر قم و پردیسان تنها ۵۰ درصد از جمعیت را میتواند پوشش دهد بنابراین پردیسان نیازمند تصفیه خانه جداگانه است که طراحی آن انجام شده است و در آینده اجرا میشود.
صادقپور با بیان اینکه استفاده از برنامه جدید قرائت کنتور مشترکین با استفاده از سامانه اینترنتی و سامانه تست کنتور از طریق شبکه اینترنت از دیگر برنامههای مهم شرکت آب و فاضلاب قم است، گفت: کل شبکه آب رسانی قم در حال مطالعه میباشد تا قسمتهایی که نیازمند توسعه و یا اصلاح است، مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه شبکه فاضلاب شهر قم در سمت شرق در حال مطالعه است تا در آینده با شبکههای جدید فعالیت کند، اظهار داشت: نیروگاه ۴۳۰ کیلوواتی سالاریه که امکان توسعه به یک مگاوات را دارد، استفاده از گاز تولیدی تصفیه خانه جهت تولید برق با پیشرفت بالای ۹۰ درصدی از جمله پروژههای اقتصاد مقاومتی است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در خصوص پروژههایی که برای سال ۹۹ در نظر گرفته شده است، افزود: احداث نیروگاه برق آبی سالاریه، استفاده از ظرفیت تولید گاز تصفیه خانه شماره سه جهت تولید برق، کاهش هدر رفت به میزان یک درصد، کاهش مصرف برق با استفاده از اصلاح تأسیسات برقی، واگذاری ۱۲ هزار انشعاب فاضلاب، آغاز عملیات احداث تصفیه خانه فاضلاب پردیسان و توسعه و بازسازی ۱۰۰ کیلومتر شبکه آب و ۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب از جمله مهمترین پروژههای سال آینده است.
وی بیان کرد: چنانچه بیشتر از میزان مشخص شده آب توسط خانوار مصرف شود ۱۶ درصد بر قبض آب اضافه میشود و اگر کمتر از میزان مشخص شده باشد ۱۶ درصد از قبض آب کاهش مییابد.
صادقپور در خصوص حفر چاه در علی آباد افزود: شهر قم به عنوان یک کلانشهر نیازمند آب شرب است که حفر چاه در منطقه علی آباد به معنای استفاده از آب این چاه نیست بلکه چنانچه مشکلی برای سد رخ داد از این منبع ذخیره استفاده میشود.