ارزآوری ۷۰ میلیون دلاری صنعت پرورش میگو در استان بوشهر
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر گفت: در شرایط تحریم، صنعت پرورش میگو ۷۰ میلیون دلار ارز وارد کشور کرده است.

ایسنا/بوشهر مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر گفت: در شرایط تحریم، صنعت پرورش میگو ۷۰ میلیون دلار ارز وارد کشور کرده است.
قاسم قائدی از پایان برداشت میگوی پرورشی استان و عملکرد موفقیت آمیز استان با وجود شیوع بیماری لکه سفید میگو خبر داد و افزود: استان بوشهر با بیش از ۶۰ درصد تولید میگوی کشور، اصلیترین استان تولیدکننده میگوی پرورشی است، سابقه و تجربه ۲۰ ساله فعالیت این صنعت در استان، منجر به تبدیل آن به یکی از پیشرانهای توسعه استان شده است، با تکمیل زنجیره کامل صنعت میگو (ورود مولد، تکثیر لارو، پرورش، تولید غذا، عمل آوری و صادرات) در منطقه، زمینه مساعد اشتغال پایدار در اغلب نوار ساحلی استان فراهم شده است.
وی اضافه کرد: در سال جاری علی رغم بروز مجدد بیماری لکه سفید در ۴ سایت استان که ۱۶ درصد از کل مزارع زیر کشت (۴۹ مزرعه از مجموع ۳۰۰ مزرعه فعال استان) را درگیر کرده بود ۲۱ هزار و ۷۶۷ تن میگو از ۴ هزار و ۱۶۴ استخر برداشت شده است، از این مقدار ۱۴ هزار تن صادر شده که بیش از ۷۰ میلیون دلار ارز آوری( قریب به ۹۰۰ میلیارد تومان) برای کشور در پی داشته است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر عنوان کرد: در سال جاری گرفتاری هایی برای پرورش دهندگان به وجود آمد.
بروز بیماری لکه سفید اصلی ترین این مشکلات بود که مسائل دیگری از جمله حمل و نقل و سیستم سرمایش کامیونها را هم به دنبال داشت.
با همکاری و هماهنگی فعالان بخش خصوصی و دستگاه های اجرایی، این چالش ها به خوبی بر طرف گردید.
از دیگر دستاوردهای مرتبط با این حوزه، تعمیم معافیت سهم کارفرما از حق بیمه در کارگاه های زیر ۵ نفر برای کل سال بود که با پیگیری های مستمر این دفتر صورت گرفت.
قائدی خاطر نشان کرد: استانداری ضمن پیگیری و ایجاد هماهنگی لازم برای کمک به پرورش دهندگان، با حساسیت فراوان برداشت سریع، ایمن و اقتصادی میگو از مزارع را پایش کرده و طی ۱۰ گزارش هفتگی اطلاعات و آمار برداشت میگو را به وزارت کشور منعکس کرد.
این مسئول تاکید کرد: با دستور استاندار و تأکید معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مسائل و مشکلات این صنعت اشتغالزا به صورت ویژه دنبال می شود تا منطبق با واقعیت ها و بر اساس توانمندی های انسانی و فیزیکی موجود، تولید میگوی استان به بیش از ۵۰ هزارتن در سال برسد.
انتهای پیام