انتقاد دولت وفاق ملی لیبی از سیاست یک بام و دو هوای اتحادیه عرب
نماینده دولت وفاق ملی لیبی در اتحادیه عرب از بیانیه این اتحادیه درباره تحولات لیبی انتقاد کرد و آن را رفتار «یک بام و دو هوا» توصیف کرد.

نماینده دولت وفاق ملی لیبی در اتحادیه عرب از بیانیه این اتحادیه درباره تحولات لیبی انتقاد کرد و آن را رفتار «یک بام و دو هوا» توصیف کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «صالح الشماخی» نماینده دولت وفاق ملی لیبی از بیانیه اتحادیه عرب درباره تحولات لیبی انتقاد و سوء استفاده از یادداشت تفاهم امضا شده بین ترکیه و لیبی درباره مناطق دریایی را محکوم کرد.
الشماخی در نشستی که روز سهشنبه (دیروز) در سطح نمایندگان دائمی در مقر اتحادیه عرب در قاهره برگزار شد، گفت که دولت وفاق ملی از قبل از اتحادیه عرب برای بررسی «تجاوزات خلیفه حفتر به طرابلس» درخواست کرده بود اما این اتحادیه پاسخی نداد.
وی تصریح کرد: «اتحادیه عرب که امروز رفتار یک بام و دو هوا دارد، در آغاز تجاوز زمانی که از این اتحادیه برای برگزاری نشست فوقالعاده درخواست کردیم، اقدامی نکرد اما امروز با عجله دست به تحرک زده است.
همین باعث میشود که ما با جدیت درباره ادامه حضور در این اتحادیه اندیشه کنیم، آیا این اتحادیه همچنان خانه بزرگ عربی است؟!».
طبق گزارش وبگاه «عربی ۲۱»، نماینده دولت وفاق ملی لیبی همچنین با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای خدشهدار کردن عامدانه چهره این دولت و سلب مشروعیت از آن، تأکید کرد که امضای یادداشت تفاهم بین ترکیه و لیبی درباره مناطق دریایی به بدترین شکل ممکن مورد سوء استفاده قرار گرفت و با وجود توضیحات دولت اما هدف برخیها فراتر از اعتراض به یک یادداشت تفاهم بود.
اتحادیه عرب در نشست روز سهشنبه(دیروز) بدون اشاره به ترکیه، دخالت کشورهای خارجی در امور لیبی را رد کرد.
در بیانیه پایانی این نشست همچنین آمده است که نقض قطعنامههای بینالمللی در خصوص ممنوعیت صادرات سلاح به لیبی، امنیت کشورهاتی همسایه لیبی و کشورهای حاشیه دریای مدیترانه را به خطر میاندازد.(جزئیات بیشتر)
او همچنین از آمادگی دولت وفاق ملی برای استقبال یا اعزام کارشناسان فنی جهت تشریح محتویات این یادداشت تفاهم خبر داد.
۲۷ نوامبر گذشته «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه دو یادداشت تفاهم با «فائز السراج» دولت وفاق ملی لیبی در طرابلس امضا کرد که یکی در رابطه با همکاری امنیت و نظامی و دیگری مربوط به تعیین مرزهای دریایی بود.
لیبی از نُه ماه پیش به صحنه درگیری بین نیروهای شرق به فرماندهی خلیفه حفتر و نیروهای دولت وفاق ملی به ریاست «فائز السراج» در طرابلس (غرب) تبدیل شده است، حفتر از حمایتهای مالی و تسلیحاتی امارات و مصر برخوردار است و نیروهای السراج نیز از حمایتهای قطر و ترکیه برخودارند.
انتهای پیام/ص