تولید سالانه 3400 تن گوشت قرمز توسط عشایر استان گیلان
عشایر استان گیلان سالانه 3 هزار و 400 تن گوشت قرمز به ارزش هزار و 190 میلیارد ریال تولید میکنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، طبق آمار منتشر شده از سوی اداره امور عشایر استان گیلان عشایر این استان سالانه هزار و 400 تن گوشت قرمز به ارزش هزار و 190 میلیارد ریال تولید میکنند و با توجه به نقش تأثیرگذار خود در ارتقای اقتصادی گیلان نیازمند توجه بیشتر از سوی مسئولان هستند.
رئیس اداره امور عشایر استان گیلان امشب در جلسه شورای عشایری گیلان در رشت با اشاره به اینکه 3 و نیم درصد از محصولات کشاورزی کشور در گیلان تولید میشود اظهار داشت: عشایر علاوه بر سوابق درخشان در حوادث و اتفاقات مختلف جامعه اعم از سیاسی و اجتماعی و دفاع از کیان کشور بیشترین سازگاری با محیط زیست را دارند.
فرامرز هادیزاده با بیان اینکه طبق سرشماری سال 87، جمعیت عشایر استان گیلان 619 هزار خانوار دارای 53 هزار و 470 رأس دام اعلام شده است خاطرنشان کرد: گیلان محل استقرار 15 طایفه شامل 11 طایفه در تالش، 4 طایقه در رودبار 35 تیره در دوره ییلاقی است.
وی وضعیت معیشتی و اقتصادی عشایر استان گیلان را مورد تأکید قرار داد و بیان داشت: عشایر گیلانی در حوزه اقتصادی با در اختیار داشتن 28 درصد دام سبک و 4 درصد دام سنگین کشور قادر به تولید 25 درصد گوشت قرمز کشور هستند و سالانه 9.5 میلیون رأس دام را به بازار مصرفی ایران وارد میکنند.
رئیس اداره امور عشایر استان گیلان درآمد ناخالص سالانه عشایر این استان را هزار و 480 میلیارد ریال ذکر کرد و عنوان داشت: عشایر گیلانی سالانه 3 هزار و 400 تن گوشت قرمز به ارزش هزار و 190 میلیارد ریال، 6 هزار و 340 تن فرآوردههای لبنی به ارزش 220 میلیارد ریال و 760 تن پشم و کرک تولید میکنند.
هادیزاده با بیان اینکه بیشترین جمعیت عشایری و روستایی گیلان در شهرستان تالش و کمترین در شهرستان صومعهسرا است تصریح کرد: اجرای طرح بیمه اجباری دام سبک عشایر برای 16 هزار رأس دام و پرداخت تسهیلات به مبلغ 25 میلیارد ریال بخشی از اقدامات حمایتی در راستای توانمندی سازی عشایر استان گیلان است.
انتهای پیام/613