فاضلاب رهاشده در کوچههای «ملکشاهی» سلامت مردم را به خطرانداخته است
وضعیت نابسامان فاضلاب رهاشده در کوچههای شهر «ملکشاهی» و بیتوجهی مسئولان سلامت علاوه بر اینکه سلامت شهروندان را با مخاطره روبرو کرده است زمینهای کشاورزی نیز در معرض خطر آلودگی قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ ملکشاهی، شهرستانی در غرب ایران از توابع استان ایلام که تا سال 1385 بخشی از شهرستان مهران بوده است و در سفر محمود احمدینژاد به ایلام در آن سال بهعنوان شهرستان در تقسیمات کشوری قرار گرفت.
هرچند که شهرستان ملکشاهی قدمت 13 ساله دارد اما مشکلات آن کما فی سابق باقی و امکانات شهری آن نیازمند توجه ویژه مسئولان است تا ساختار شهری آن بهعنوان مرکز شهرستان زیبنده نام آن باشد.
نمونهای از این مشکلات، مشکل دفع پسماند فاضلاب شهر ارکواز ملکشاهی است که بهرغم وعده مسئولان تاکنون نتیجهبخش نبوده است و موجب گلهمندی شهروندان این شهرستان است.
این وضعیت نابسامان «فاضلاب رهاشده» در کوچههای شهر ملکشاهی، سالهاست که بابی توجهی مسئولان، سلامت مردم را به خطر انداخته و اکنون زمینهای کشاورزی را نیز تهدید میکند.
میرابی، یکی از شهروندان ملکشاهی در این زمینه میگوید: مراجعه مکرر به شورای شهر، درخواست اهالی را در خصوص رسیدگی به این معضل نیز سخن و اظهار میدارد: پیگیرهای زیادی از طریق شهرداری و شورای شهر انجام دادیم اما شهردار توپ را در زمین شبکه بهداشت و درمان انداخت و گفت خواسته خود را از طریق این دستگاه پیگیری کنید.
وی در ادامه یادآور شد: از آنجاییکه تحمل تبعات این حجم فاضلاب برای اهالی سخت و دشوار بود با تنظیم نامهای به شبکه بهداشت و درمان مراجعه کردیم که این مجموعه همان ابتدا، چاره حل مشکل را در دست شهرداری و آب و فاضلاب دانست و گفتند موضوع را از این دو دستگاه پیگیری کنید.
میرابی گفت: به آب و فاضلاب شهری مراجعه کردیم که رئیس آبفا نیز قول مساعد پیگیری داد، اما این قول تاکنون به فرجام نرسیده است.
امیری دیگر شهروند ملکشاهی بابیان اینکه رها شدن فاضلاب در کوچهها موجب به خطر افتادن بهداشت شهری میشود، افزود: لجن متراکم شده ناشی از فاضلاب، بهداشت و سلامت مردم بخصوص کودکان این کوچه را به خطر انداخته است.
وی گفت: بیتوجهی و عدم رسیدگی مسئولان ذیربط به این مسئله، موجب نارضایتی مردم شده تا آنجا که چاره حل این مشکل را در تمسک به رسانهها دیدهاند.
با نگاهی به وضعیت شهر درمییابیم که هنوز پساب فاضلابهای شهری به سیستم تصفیهخانه فاضلاب متصل نیست و آب جویها و منازل شهروندان در سطح شهر به سمت جنوب شهر «ملکشاهی» جاری میشود.
موقعیت شهر به گونهای است که فاضلابهای خانگی و شهری بهسرعت وارد رودخانه میان تنگشده و مشکلات عدیده زیستمحیطی ایجاد میکند.
بنابراین از دیرباز فاضلاب و پسابهای شهری ملکشاهی با کانالها و جداول بهسوی جنوب شهر هدایت میشود؛ اما اینکار با توجه به نحوه مورد استفاده ازنظر بهداشتی عوارض سویی بر محیطزیست دارد.
فاضلابهای شهری ملکشاهی به حریم رودخانهها وارد میشوند و با آلوده ساختن آب رودخانه میان تنگ، علاوه بر ایجاد تهدیدی برای محیطزیست، سبب دردسرهایی برای کشاورزان در حاشیه رودخانه و زمینهای پائیندست شهرستان شده است.
پسابهای شهری همچنین عاملی برای بروز بیماریهای گوناگون و تهدید سلامت ساکنین روستاهای مسیر محسوب میشود و ادامه مسیر فاضلابهای شهری در مسافتهای طولانیتر حتی به روستای گنبد پیرمحمد نیز میرسد.
فاضلاب شهری ملکشاهی عاملی برای بروز بیماریهای گوناگون و تهدید بهداشت ساکنین روستاهای مسیر بوده و حیوانات و محصولات تولیدی مزارع را نیز باخطر آلودگی روبرو کرده که میتواند تبعاتی برای سایر نقاط کشور داشته باشد.
پسابهای شهری مانعی برای کشاورزی منطقه
روستای میان تنگ واقع در پاییندست شهر ملکشاهی با داشتن باغات و زمینهای کشاورزی آبی یکی از منابع تولید محصولات ترهبار و میوه محسوب میشود که متأسفانه ورود این پسابها به آب روستا یکی از دغدغههای بزرگ مردم است.
این درحالی است که باغات و مزارع حاشیه رودخانه و عشایر کوچ رو محل در معرض تهدید آبهای آلودهاند و هنوز برای حل این معضل چارهاندیشی مناسب صورت نگرفته است.
از سوی دیگر رودخانه دائمی میان تنگ علاوه بر مزیتهای زیستمحیطی محل تأمین آب موردنیاز آبیاری زمینهای کشاورزی و باغات منطقه است که آلودگی آن باعث تهدید سلامت مردم میشود.
در همین حال نباید فراموش کنیم زیست حیاتوحش منطقه نیز بستگی به آب رودخانه میان تنگ دارد و پرندگان و جانوران زیادی از این آب برای رفع تشنگی استفاده میکنند که در صورت آلوده شدن چرخه غذایی را آلوده میکنند.
درحالی که میتوان با توجه به محدودیت منابع آب و لزوم استفاده از پسابها پس از تصفیه مجدد، ضمن احداث تصفیهخانه برای فاضلاب شهری علاوه بر رفع مشکلات آلودگی کمبود منابع آبی را هم در منطقه و این شهرستان برطرف کرد.
بنابراین احداث سیستم تصفیهخانه فاضلاب شهری در پاییندست شهر ارکواز از ورود مواد آلاینده به رودخانه جلوگیری کرده و از خسارت به اکوسیستم منطقه نیز جلوگیری میکند.
انتظار میرود مسئولین مربوطه برای حل این مشکل راهحل مناسبی ارائه نمایند تا فاضلابهای شهری وارد طبیعت زیبای منطقه نشود و حداقل تصفیه روی این حجم از فاضلاب خروجی شهر صورت بگیرد.
حامد همتی رئیس حفاظت محیطزیست ملکشاهی بهضرورت احداث سیستم تصفیه فاضلاب شهری در ملکشاهی اشاره کرد و اظهار داشت: موقعیت شهر بایگانی به گونهای است که فاضلابهای خانگی و شهری بهسرعت وارد رودخانه میان تنگشده و مشکلات عدیده زیستمحیطی ایجاد میکند.
وی افزود: رودخانه دائمی میان تنگ علاوه بر مزیتهای زیستمحیطی محل تأمین آب موردنیاز آبیاری زمینهای کشاورزی و باغات منطقه است که آلودگی آن باعث تهدید سلامت مردم میشود.
همتی تأکید کرد: زیست حیاتوحش منطقه نیز بستگی به آب رودخانه میان تنگ دارد و پرندگان و جانوران زیادی از این آب برای رفع تشنگی استفاده میکنند.
وی یادآور شد: احداث سیستم تصفیهخانه فاضلاب شهری در پاییندست شهر ارکواز از ورود مواد آلاینده به رودخانه جلوگیری کرده و از خسارت به اکوسیستم منطقه نیز جلوگیری میکند.
تسنیم، برای اطلاع از برنامهها و چرایی عدم احداث سیستم فاضلاب شهری در ملکشاهی به اداره کل آب فای شهری ایلام مراجعه که مسئولان این اداره کل که متولی احداث سیستم تصفیه فاضلاب شهری در ملکشاهی و سایر شهرستانهای استان هستند پاسخی به چرایی سؤال خبرنگار تسنیم ندادند و تلاش خبرنگار تسنیم دریافتن پاسخ بینتیجه ماند.
امید است مسئولان متولی امر شهرستان 25 هزارنفری ملکشاهی را فراموش نکنند و وضعیت نابسامان فاضلاب رهاشده در کوچههای شهر ملکشاهی را به سامان برسانند.
انتهای پیام/891/ ز