خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۹۲ درصد مطالبات چغندرکاران آذربایجان غربی پرداخت شد

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 10 دی 1398 - 15:23
ارومیه-رئیس جهادکشاورزی آذربایجان غربی از پرداخت ۹۲ درصدی مطالبات چغندرکاران استان خبر داد.
چغندرقند،قند،استان،كارخانجات،درصد،كشت،چغندر،جليلي،برداشت،تن

رسول جلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر از برداشت بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن چغندرقند از مزارع استان در طی سال زراعی جاری خبر داد.
وی ادامه داد: امسال بیش از ۲۸ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت محصول چغندر قند رفته بود که بر اساس برآوردهای انجام شده، تولید چغندرقند امسال به دلیل تغییرات دمایی و شیوع بیماری و آفت‌هایی از قبیل سرخرطومی و تأخیر در کشت به دلیل بارندگی‌ها در مقایسه با سال گذشته روند کاهشی داشت.
جلیلی با بیان اینکه ۴۳۵ تومان قیمت چغندر قند برای سال زراعی جدید با عیار ۱۶ درصد تعیین شده بود، اظهارداشت: یک میلیون و ۸۰ هزار تن چغندرقند توسط ۵ کارخانه قند استان خریداری شده است و بیش از ۲۰۰ هزار تن نیز به کارخانجات تولیدی چغندرقند سایر استان‌ها ارسال شده است.
وی بابیان اینکه ۱۰۰ درصد مطالبات چغندرکاران استان در سال گذشته توسط کارخانجات قند به حساب زارعین واریز شده است، اضافه کرد: امسال نیز از آغاز فصل برداشت تا کنون بیش از ۹۲ درصد بهای چغندرقند تحویلی به کارخانجات قند، معادل ۴۷۳ میلیارد تومان به حساب زارعین چغندرکار پرداخت شده است و مابقی نیز در اسرع وقت پرداخت خواهد شد.
جلیلی با بیان اینکه مجموع چغندرقند خریداری شده در حدود ۵۱۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است، تاکید کرد: در سال جاری متوسط عیار چغندرقند تحویلی توسط کارخانجات، ۱۷.۲۲ درصد و در حد بسیار مطلوب و با افت متوسط ۲.۴ درصد گزارش شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در سطح استان فقط در شهرستان‌های تکاب و سردشت چغندر قند کشت نمی‌شود، اضافه کرد: بیشترین سطح زیر کشت چغندرقند در استان مربوط به شهرستان‌های پیرانشهر، بوکان، میاندوآب، نقده و اشنویه است.
وی تصریح کرد: با توجه به نقش فعالیت کارخانجات قند در تولید و اشتغالزایی در منطقه، ساماندهی و ایجاد تعادل بین تولید و جذب محصول، از جمله ضروریاتی است که باید به آن توجه اساسی شود.
سالانه برداشت چغندرقند معمولاً از اوایل مهر ماه آغازشده و تا اواخر آذر ماه به طول می‌انجامد.