روستای دُم آسمان گلپایگان، توجه بیشتر مسئولان را میطلبد
رئیس شورای اسلامی روستای دُم آسمان گفت: نمیدانیم چرا مسئولان دلشان نمیخواهد برای روستا کار کنند و بیشتر دوست دارند برای شهرها فعالیت کنند.

ایسنا/اصفهان رئیس شورای اسلامی روستای دُم آسمان گفت: نمیدانیم چرا مسئولان دلشان نمیخواهد برای روستا کار کنند و بیشتر دوست دارند برای شهرها فعالیت کنند.
اسدالله شفاعت در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مشکلات روستای دُم آسمان از آنجایی شروع شد که زباله شهرهای شهرستان گلپایگان را در دو کیلومتری روستا پخش و گاهی دفن میکنند.
اکنون کل منطقه چرای دام در این روستا از پلاستیک پر شده است، کیست و سقط جنین از آسیبهای این زبالهها است که گریبان مردم این روستا را گرفته است.
بعد از شکایت به محیط زیست و پیگیری که از طریق فرمانداری انجام دادیم قرار شده است زبالهها را دفن کنند، اما برای حل این مشکل لازم است که احداث کارخانه بازیافت به اتمام برسد و راهاندازی شود.
جاده روستا باریک و تاریک است
وی ادامه داد: جاده این روستا از روشنایی برخوردار نیست و باریک است که در نتیجه با تصادفهایی که رخ داده افرادی جان خود را از دست دادهاند.
برای رفع معضل باریکی جاده به اداره راه و بخشداری نامه زدهایم، اما کسی تاکنون به حرف ما گوش نکرده است.
تأمین روشنایی جاده این روستا شاید کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان هزینه نیاز داشته باشد.
رئیس شورای اسلامی روستای دُم آسمان، گفت: در این روستا خانه بهداشت وجود ندارد، قبلاً مردم برای استفاده از خدمات خانه بهداشت به روستای سِراوَر مراجعه میکردند، اما اکنون باید به شهر گلشهر بروند.
منابع طبیعی بر روی زمینهای مردم سند گرفته است
شفاعت افزود: شغل اصلی مردم این روستا کشاورزی است، اما نیمی از آنها آبی برای کشت محصولات خود در اختیار ندارند، به همین دلیل زمینهای کشاورزیشان خشک شده است و منابع طبیعی بر روی زمینهای مردم برای خود سند گرفته است، زمانی هم که بخواهیم بر روی این زمینها کشت کنیم جریمه میشویم و میگویند بر روی اراضی ملی کشت کردهاید.
وی یادآور شد: در این روستا نیروی انسانی فعالی وجود دارد و اگر وام خود اشتغالی در اختیار آنها قرار گیرد میتوانند شغلی را ایجاد کنند.
همچنین امکانات مدرسه این روستا خیلی پایین است و حتی یک رایانه هم در آن وجود ندارد.
از مسئولان خواهش میکنیم کمی بیشتر به این روستا توجه کنند و فقط زبالههای شهری را در نزدیکی آن تخلیه نکنند.
آسفالت جاده اصلی روستا برای ۴۰ سال قبل است
رئیس شورای اسلامی روستای دُم آسمان، گفت: هنوز معابری در روستا وجود دارد که آسفالت نشده است و آسفالت جاده اصلی هم مربوط به حدود چهل سال قبل است و با نوشتن چند نامه از اداره راه، فرمانداری و بخشداری خواستیم که آسفالت جاده اصلی روستا را روکش کنند، اما در این راستا هم اتفاقی رخ نداد و مدام پاسخ میدهند که گذاشتهایم در کارگروه و چند سال است میگویند امسال انجام میشود.
شفاعت در خصوص مشکلات آب شرب روستای دُم آسمان، تصریح کرد: لوله آبرسانی روستا گنجایش کمی دارد و در ۹ ماهه اول سال از ساعت ۸ صبح تا ۶ بعد از ظهر آب قسمت بالای روستا قطع میشود و هرچقدر هم به مسئولان زنگ میزنیم میگویند مشکل حل میشود، اما تاکنون این مسئله مرتفع نشده است، در زمستان آب خوب است، اما نیاز است که یک منبع ذخیره تعبیه کنند تا شب، آب در آن ذخیره شود و روستاییان بتوانند صبح از آن استفاده کنند.
طرح هادی به درستی اجرا نمیشود
وی با بیان اینکه حدود سه سال است که طرح هادی این روستا متوقف شده است، خاطرنشان کرد: حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد از طرح هادی روستا انجام شده است، اما مابقی آن معطل مانده و بنیاد مسکن کار را رها کرده و رفته است، در برخی از قسمتهای روستا که طرح هادی را نیمهکاره انجام دادهاند سبب شده هنگام بارندگی، بارشها پشت خانه برخی اهالی قرار بگیرد و نارضایتی آنها را از بنیاد مسکن به دنبال داشته باشد.
رئیس شورای اسلامی روستای دُم آسمان، ادامه داد: در این روستا هیچ امکانات ورزشی وجود ندارد و فقط به تازگی برای این روستا یک میز پینگ پنگ، فوتبال دستی و چند عدد تشک تاتمی آوردهاند، البته از بودجه اهالی روستا چند عدد وسیله ورزشی تهیه و در پارک روستا قرار دادهایم.
این روستا زمین فوتبال و زمین والیبال و...
ندارد.
نمیدانم چگونه است که مسئولان دلشان نمیخواهد برای روستاها کار کنند و بیشتر دوست دارند برای شهرها فعالیت کنند.
بانک، سند خانههای روستایی را برای ضمانت قبول نمیکند
شفاعت گفت: پلهای روستا کم عرض و فاقد حفاظ است و نماینده مجلس، بخشدار و رئیس اداره راه این مشکل را دیدهاند، اما تاکنون اقدامی در این خصوص انجام ندادهاند.
حتی گفتم با هزینه شخصی خودم لولههای آن را تهیه میکنم و فقط اداره راه عملیات مربوطه را اجرا کند، اما تاکنون اقدامی انجام ندادهاند.
وی در خصوص چگونگی اخذ وام اشتغالزایی، تصریح کرد: بانک، سند خانههای روستایی را برای ضمانت قبول نمیکند و میگوید باید اسناد مربوط به خانههای شهری باشد.
برای یک وامی که یکی از اهالی میخواست از بانک جهت خرید تراکتور بگیرد، سند ۴ خانه روستایی را برای ضمانت بردیم، اما بانک قبول نکرد و گفت باید سند خانهای از گلپایگان را برای ضمانت ارائه دهید.
بانک کشاورزی گفت من سند سه یا چهار تا خانه روستایی را برای پرداخت وام جهت خرید تراکتور قبول نمیکنم.
رئیس شورای اسلامی روستای دُم آسمان، خاطرنشان کرد: نماینده گلپایگان و خوانسار در مجلس برای مشکلات مختلف با مسئولان مربوطه تماس گرفتند که معضلات را حل کنند، اما مسئولان اقدامی نکردند.
همچنین نماینده گلپایگان در مجلس تصریح کرد که اگر بشود میخواهیم یک باند خصوصی برای هواپیما جهت گردشگری در اطراف روستا راهاندازی کنیم، اما تاکنون اقدامی در این جهت انجام نشده است.
انتهای پیام