همکاری با FATF وضعیت معیشتی مردم را بدتر میکند
یک استاد دانشگاه گفت: چون تحت تحریمهای ثانویه بانکی آمریکا هستیم، هرگونه همکاری ما با FATF وضعیت معیشتی مردم را بسیار بدتر خواهد کرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، یاسر برخورداری استاد دانشگاه، در برنامه بدون «خط خوردگی» شبکه رادیویی «گفت و گو» اظهار داشت: پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی یا FATF مبحثی کاملا فنی، کارشناسی است و نمیتوانیم در مباحثی که با منافع ملیمان مرتبط است از تکنیکهایی که بیشتر در انتخابات جواب میدهد، مانند دوگانهسازی و دو قطبی سازی استفاده کرده و فضا را صفر و صدی کنیم.
نباید درباره FATF اطلاعات غلط به مردم دهیم
وی افزود: روزنامههای اصلاح طلب میگویند اگر این اتفاق بیفتد مردم وارد دالان وحشت میشوند، در حالی که نباید به مردم اطلاعات نادرست دهیم.
FATF چیزی به عنوان لیست سیاه ندارد
این استاد دانشگاه با یادآوری اینکه کل کشورهای عضو FATF سی و هفت کشور هستند و باقی کشورها با آن همکاری می کنند، متذکر شد: در حال حاضر FATF چیزی به عنوان لیست سیاه ندارد؛ بنابراین آن چیزی که در میان مردم و در رسانههای ژورنالیستی و مطبوعاتی که عمق کارشناسی ندارند، مطرح می شود درست نیست.
وی تأکید کرد: اینکه مردم را بترسانیم و بگوییم اگر با FATF همکاری کنیم همه مشکلاتمان حل می شود، خلاف واقع است.
از آن طرف اگر بگوییم در صورت نپیوستن به FATF وضعیت ما بسیار سیاه می شود، این هم درست نیست.
اصلاحطلبان میخواهند مجمع تشخیص مصلحت را تحت فشار قرار دهند
برخورداری، حرکت رسانههای اصلاح طلب را به عنوان اهرم فشاری در تصمیمگیری مجمع تشخیص مصلحت نظام دانست و گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام یک نهاد فرا قوهای است و فکر میکنم این جریان اعضای مجمع را تحت فشار رسانهای قرار میدهد تا نتوانند تصمیم درست را اتخاذ کنند.
در برجام از عقل و خرد جمعی استفاده نکردیم
وی اشاره کرد: ما در برجام از عقل و خرد جمعی استفاده نکردیم و با یک شتاب زدگی ورود کردیم و به مردم یک سری وعدهها داده شد و در نهایت دیدیم در نظام بینالملل نمیشود صرفا به تصمیمهای شفاهی اکتفا کرد.
واقعیت این است در نظام بینالملل همه کشورها به دنبال منافع ملی خودشان هستند.
ملت ما این را به عنوان تجربه عملی تلخ داشته است و باید اجازه دهیم یک کار کارشناسی انجام دهد.
دولتمردان تبعات موافقتشان را با پیوستن به FATF نمیتوانند بپذیرند
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دولتمردان تبعات تصمیم و موافقتشان را با پیوستن به FATF نمیتوانند بپذیرند، اظهار کرد: در حال حاضر هیچ کسی در دولت این تضمین را نمیدهد که اگر ما رفتیم و کنوانسیونهای پالرمو را پذیرفتیم، بهبود وضعیت معیشتی مردم حاصل میشود.
وی بیان کرد: در چنین فضایی که دستاوردهای احتمالی همکاری ما با FATF کاملا غبار آلود است و هیچ کسی آن را تضمین نمیکند، اما ضررها و آفتهای آن برای منافع ملی و اقتصاد کشور کاملا اطمینان یافته است، نمیدانم این رسانهها چه اصراری دارند که فضا را دوقطبی و مردم را وارد دالان وحشت کنند و از این فضا برای بحثهای سیاسی بهره برداری کنند؟
هرگونه همکاری ما با کنوانسیون پالرمو وضعیت معیشتی مردم را بسیار بدتر میکند
برخورداری در پایان درباره عواید و یا عواقب پیوستن به FATF گفت: به دلیل اینکه تحت تحریمهای ثانویه بانکی آمریکا هستیم هرگونه همکاری ما با FATF نه تنها بهبود وضعیت معیشتی، اقتصادی و حتی اجتماعی ما را منجر نخواهد شد، بلکه به عنوان کسی که در این پرونده به صورت کارشناسی و علمی کار میکنم با قطعیت میگویم که قطعا هرگونه همکاری ما با کنوانسیون پالرمو وضعیت معیشتی مردم را بسیار بدتر خواهد کرد.
انتهای پیام/